. .. .. .. .. .. .
. .

*Sojove maso na azijsky sposob* - RECEPT 14777

Eva H. (Evitchka) ID 26145
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.10.2007
Naposledy: 5.8.2014 20:05
Aktualizácia: 24.1.2011 16:11
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 79
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 103
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


*Sojove maso na azijsky sposob*


[ recept č. 14777 zo dňa  ]


*Sojove maso na azijsky sposob*


POTREBNÉ PRÍSADY

sojove maso (mozeme samozrejme nahradit kuracim) * bujon * lubovolna marinada (napr. horcica, worchester, kecup, MCK, sojova omacka) * polovicka cibule * cervena paprika * vopred uvarena mrkvicka * cerstvy zazvor * koriander * petrzlenova vnat * citronova trava * cili papricka * olivovy olej * cerstvy ananas (ako priloha)

POSTUP PRÍPRAVY

Vdaka Matkinmu receptu na thajske kuracie prsia som dostala velku chut na nieco azijske! :) Ak akurat nemate poruke vsetky prislusne ingrediencie, da sa samozrejme aj bez nich. Odporucam vsak pouzit najma cerstvy zazvor, ten narobi priam cary s kazdym jedlom..:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. este predtym, ako pride na rad panvica, pripravime si sojove "maso"..na sojove kocky alebo rezance rozdrvime kocku bujonu (napr. kuraci) a zalejeme vriacou vodou..nechame odpocivat aspon 30 minut..potom bujon zlejeme a odlozime, napucane maso dame pre zmenu oddychovat do marinady, ktoru si pripravime podla chuti..ja som robila priblizne na sposob Janika G. (najdete aj pekne s foto postupom u nej v receptoch)..ked sa maso odlezi a nasaje marinadou, prejdeme k sporaku..na panvici osmahneme na kocky nakrajanu cervenu papriku s cibulou..


2. k tomuto pridame na jemno nakrajany cerstvy zazvor a chvilocku spolu smazime..ked vam (takmer okamzite) do nosa vrazi neodolatelna vona tychto troch ingrediencii, je cas na dalsi krok...


3. pridame namarinovane sojove kusky a par minut opekame..


4. ked sa nam uz marinada zda tak akurat pripecena :), primerane zalejeme bujonom, ktory sme si odlozili..nechame jemne bublat a sem tam premiesame..


5. pridame vsetky mozne azijske koreniny a bylinky..je fajn pridat este kusok jemne nasekaneho zazvoru aj teraz, pred koncom varenia..


6. tesne pred koncom varenia pridame vopred uvarenu na kocky nakrajanu mrkvicku (tento krok mozete vynechat, nic sa nestane, ale mozem vam prezradit, ze s mrkvou to bolo este lepsie ako bez nej :)))..premiesame a hotovo..


7. podavame s kuskami cerstveho ananasu, alebo podla vlastnej chuti a fantazie:)) *dobru chut*



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *Hrusky varene v cervenom vine* | *Sojove maso na azijsky sposob* | *Kolaciky s javorovym sirupom a orechami* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva N. (leskot) ID 98318 (23.6.2009, 1:04)
Zdravím Evka, recept je výborný, nebol síce s ananásom, ale s Klaudikinou bagetkou, ale aj tak veľmi chutný. Samozrejme s mrkvičkou (tú dávam kde sa len dá), ale bez cili, akosi nám už štipľavé nejde a zázvor tiež trošku poštipkáva. Ozaj, a vieš, že čerstvý zázvor sa volá ďumbier? Tiež som nevedela, iba keď som hľadala v markete, tak ma usmernili, že zázvor je usušený a nastrúhaný ďumbier. A páči sa mi tvoja úprava syra - v tvare čínskeho písmena :-D (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (23.6.2009, 11:05)
no to je skvele Evi, som rada, ze ste sa insprirovali :-) :-) o tom, aky je rozdiel medzi dumbierom a zazvorom som netusila, takze som sa opat nieco nove naucila (dance) (dance)
PS to, co vyzera ako syr je vlastne dumbier :) a nebol to zamer, "cinske pismeno" sa tam vycarovalo akosi samo ;-) ;-) :-D
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (7.6.2009, 23:29)
Evka, vyzerá to skvelo (jidlo), o chuti vôbec nepochybujem, no nádhera (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (8.6.2009, 0:35)
(L) (L) Adka ty si mily [A], tento recept je taka kamuflaz, snazim sa draheho presvedcit, ze aj sojove maso moze byt chutne ;-) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (6.6.2009, 11:19)
Evik, toto si hneď aj tlačím a pri najbližšej príležitosti skúúúšam (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.6.2009, 12:14)
:-) Lucka si zlata (F) (F) (F) recept vznikol len tak spontanne, urcite nic nepokazis, ak sa nebudes uplne drzat ;-) verim, ze bude chutit (F) (F) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (4.6.2009, 14:07)
Evkaaaaaaaa - pri Tvojich receptikoch vzdy vyhladnem :-D :-D :-D su uplne super (Y) (Y) (Y) (na statie, nie je polnoc, tak padim do kuchyne ;-) ;-) ;-) )
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (4.6.2009, 18:32)
:-D tak to si prisla v pravy cas Zanet, inspiracia je dobra vec, najma o polnoci vie s clovekom zatocit :-D (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.6.2009, 20:18)
(Y) krasa a urcite extra-chutne (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (1.6.2009, 21:03)
(F) (F) diki Janik, ved z polovice je to aj tvoj recept, takze o chuti niet pochyb ;-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.6.2009, 21:05)
aaa,to som si ani nevsimla ;-) paradicka, ked budem mat cas varit, vyskusam. :-$
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (1.6.2009, 21:07)
:-$ je to docela rychlofka, :-) ved vies [A] (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (1.6.2009, 18:07)
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (1.6.2009, 21:06)
dakujem (F) (F) (F) Lubiku (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.6.2009, 16:30)
No,krasa Evik (clamp) (clamp)nadherne naservirovane... (clamp) (clamp) (L) (L)a som rada,ze som ta trosku navnadila na azijsku kuchynku.. :-) :-)a s tym zazvorom mas svatu pravdu [A],jedlu doda ten spravny smrnc exotiky :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (1.6.2009, 16:39)
(L) (L) (L) dakujem Matka, si zlaticko, je to mile ako si navzajom fandime [A] ;-) ja sa so zazvorom este len ucim narabat, postupne zistujem, k comu vsetkemu sa hodi |:o) .. zazvor som predtym poznala len v suvislosti so sushi, ale teraz ma uz v mojej kuchyni cestne miesto ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.6.2009, 16:53)
:-) :-)chi chi,co by sme si len pocali bez MMB..ved kto by nas potom tak vychvalil,okrem nasich (cinky) :-)
My si zo zazvoru robime aj cajiky..tie su extra hrejive (C) (C)
A sushi robis aj doma?
Ja som sushi jedla len raz,a hroooozne mi chutilo..odvtedy jaksi nebola prilezitost,a doma sa neodvazim..mam pocit,ze by to nebolo to "prave orechove" ;-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (1.6.2009, 17:36)
Matka, dalsi skvely napad..pridaj receptik na caj so zazvorom, mna nim urcite potesis! (C) na sushi doma som sa chystam ale este som nedostala tu spravnu naladu, tiez sa obavam, ze to nebude ono.. kupujem si ho uz pekne hotove so vsetkym, nie je problem ho tu dostat, jedina nevyhoda je, ze je riadne drahe ;-) tu na MMB som uz videla sushi pripravene doma, takze sa uz nebudem okunat a asi vyskusam :) ..aj od kamosky Amandy uz mam nejake tipy, sushi totiz vobec nemusi byt len "rybacie" (ako som si ja dost dlho myslela..) ona robieva so zeleninou alebo napriklad s "prazenicou".. (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.6.2009, 17:45)
No,vyskusaj...aspom mi potom das nejake tipy... :-) asi to neni take zlozite,ako mi to pripada...len na mna este neprisiel ten spravny cas ;-)
A cajik so zazvorom je extra jednoduchy...len si do salky nastruhas za lyzicku,za dve zazvoru,zalejes vriacou vodou,nehas luhovat,a mas extra chutny,a posilnujuci cajik..hlavne na zimu,lebo super zahrieva..raz dva ti je po nom teplucko..mozes pridat medik,alebo cukor,ale my najradsej bez vsetkeho :-) (C)
Vyskusaj :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (1.6.2009, 19:26)
Matka, ked je to take jednoduche, urcite vyskusam!!! (C) diki za tip! (L) (L) (L) a o sushi tu este urcite bude rec, je to lahodka najlahodkovitejsia :)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu