. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

*♥*Kurohus - kurča ako hus*♥* - RECEPT 14482

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


*♥*Kurohus - kurča ako hus*♥*


[ recept č. 14482 zo dňa  ]


*♥*Kurohus - kurča ako hus*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, soľ, mčk, rasca, polovica citróna, cesnak, cibuľa, čierne pivo, trocha vývaru, kúsok masla alebo olej ( bravčová krkovička alebo rebierka )

POSTUP PRÍPRAVY

Kombinácia pečené mäso a kapusta s knedľou je dosť ťažká na trávenie. Pre seba vtedy robievam tzv. kurohus. Trochu som si upravila recept z knihy Petra Novotného. Ale samozrejme sa dá podávať aj inak ako s kapustou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Na niektorých miestach ich narežeme ostrým nožom. Ak chceme piecť aj s bravčovým, aj to samozrejme umyjeme, osušíme a na povrchu urobíme nožom zárezy do tvaru mriežky (ľahšie sa uvoľni, vypečie tuk)
Mäso osolíme, posypeme rascou a dáme do maslom vymasteného pekáča.
Citrón treba vopred orajbať kefičkou na zeleninu a saponátom a ešte opláchnuť pár krát studenou vodou.
Na všetky mäsá v pekáči vytlačíme citrónovú šťavu a poobkladáme ich plátkami citróna.
Potom nahrubo nakrájame cesnak a cibuľu na plátky a poukladáme na mäso. Dáme piecť do rúry na 220°C prikryté plechom.
Po pol hodine mäso otočíme, pridáme asi pol hrnčeka vývaru , trocha mčk, deci piva a pečie sa ďalej.
Stále výdatne polievame vypečenou šťavou, prípadne zase trochou piva
A keď zistíme, že kuracina je už hotová, vyberieme ju na tanier a bravčové dopečieme... môžeme ho i nakrojiť, ale tak, aby držalo vcelku ( pieklo sa ešte asi 2o minút) . Na záver vložíme kuracinku späť do pekáča, potrieme kúskom masla a zapneme na nejakú tú minútku gril. Kvôli chrumkaniu
No a tu je klasika, pre chlapské zdravé a silné žalúdky :))
a tu je o niečo diétnejšia verzia pre dámy či deti


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Zapekané rezne so šampiňónmi / alebo s ananásom*♥* | *♥*Kurohus - kurča ako hus*♥* | buchty *♥*Tvarohové prasiatka*♥* >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana C. (janica251) ID 82644 (25.5.2009, 11:19)
(clamp) (clamp) (clamp)určite vyskúšam
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.5.2009, 17:45)
(Y) (Y) Do toho , nedá sa čo pokaziť (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu