Eva K. (evekei) ID 31604 |
Oblasť: Žilina |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 6.1.2008 |
Naposledy: 23.4.2019 19:15 |
Aktualizácia: 5.5.2011 11:05 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)
Cappuccino (kapučíno) rezy s jahodami
[ recept č. 14447 zo dňa 23.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g mascarpone * 6 plátkov želatíny * 2-3 sáčky cappuccina Nescafé classic (cca. 30-45g) * 250ml šľahačkovej smotany * 100g práškového cukru (alebo podľa chuti) * 1 vanilkový cukor * čerstvé voňavé jahôdky * dlhé cukrárske piškóty (namiesto piškót sa dá použiť aj upečená piškóta)
POSTUP PRÍPRAVY
Tento "nebezpečne dobre vyzerajúci " dezertík patrí do kategórie "tiramisoidné" :)) Rozdiel je však taký, že krém neobsahuje čerstvé vajíčka, piškóty sa nenamáčajú a namiesto kávy je použité cappuccino. Navyše sú v ňom čerstvé jahôdky, čo ocenia všetci milovníci tohto geniálneho ovocia. Mám vyskúšané, že krémik je výborný aj ako plnka do torty...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Ako prvé si zalejeme uvedené množstvo cappuccino (ja som dala 2 vrecúška) horúcou (nie vriacou!!!) vodou (vody cca. 200ml). Želatínové plátky namočíme do studenej vody a necháme 10min. napučať. |
![]() |
Do teplého cappuccina pridáme napučané plátky želatíny, z ktorých sme vytlačili prebytočnú vodu. Plátky pridávame postupne a za stáleho miešania - nebojte sa toho, krásne sa vám v teplom nápoji rozpustia. Takto pripravené cappuccino necháme vychladnúť a potom ho vložíme na asi 30min. do chladničky - priebežne sledujeme, či začína tuhnúť... |
![]() |
Medzitým, ako nám cappuccino oddychuje v chladničke si porozkladáme do hranatej formy piškóty. Kto chce, môže ich pokvapkať nejakou ovocnou šťavou. (to pokvapkanie naozaj odporúčam, lebo ja som to neurobila a mala som piškótky trochu tvrdé, väčšinou totiž nedávam piškóty ale upečený piškótový plát) |
![]() |
Vymiešame si mascarpone s práškovým cukrom... |
![]() |
Do mascarpone krému pridáme postupne tuhnúce cappuccino a dobre vymiešame. Cappuccino nesmie byť stuhnuté úplne, musí sa dať liať. Pretože keby bol tuhý - spôsobilo by to pri zašľahaní do mascarpone žmolky v kréme. Takže vždy lepšie tekutejšie. (Stalo sa mi už, že som to prešvyhla a cappuccino mi stuhlo na želé, v takom prípade to tiež nie je úplne stratené, zachránite to tak, že si napustíte do menšieho hrnca vodu, hrnček s cappuccino do neho položíte a zahrievate a miešate o sto šesť, voda sa však nesmie variť. Zachvíľu máte opäť pôvodný stav cappuccina, ktorý opäť strčíte do chladničky. Avšak želatína v cappuccino stratí touto procedúrou trochu svoju želírovaciu schopnosť, takže vám to nebude chcieť dobre tuhnúť, ale ani tu sa neľakajte - mascarpone je zázračný syr, ktorý prežije všetko a chladničke vám rezy aj tak dobre vytuhnú). |
![]() |
Smotanu na šľahanie si vymiešame dotuha spolu s vanilkovým cukrom a postupne primiešavame do mascarpone-cappuccino krému. |
![]() |
Výsledný krémik má vyzerať nejako takto... |
![]() |
Asi polovicu krému rozotrieme na pripravené piškóty... |
![]() |
Na krémik rozložíme ľubovolne nakrájané jahôdky. |
![]() |
Prikryjeme zvyšným krémom a povrch uhladíme...Zľahka prikryjeme alobalom, vložíme do chladničky a necháme do druhého dňa stuhnúť... |
![]() |
Na druhý deň nakrájame na rezy, môžeme poprášiť cappuccino práškom a podávame ozdobené čerstvými jahôdkami...mňaaam:)) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (9.6.2010, 21:51) |
Evka kolacik urcite vyskusam ako hovoris aj u nas vsetky s mascarpone maju radi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (9.6.2010, 22:06) |
Teším sa určite mi potom napíš, ako vám domka chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (9.6.2010, 15:44) |
Evicka, skusam dnes tento tvoj famozny receptik upiekla som piskotu a dala som sa nahovorit aj na tu platkovu zelatinu hoci zatial sa moje zelatinove vytvory vzdy pobrali do wc Capucinko sa uz chladi, tak mi prosim drz palce Ozvem sa ako som dopadla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (9.6.2010, 21:37) |
Ahoj Natálka tak ako?? zadarilo sa? dúfam, že želatínka poslúchala a pekne odviedla svoju prácičku tak, ako mala a ja sa musím tiež priznať, že kopec receptíkov so želatínou sa mi pobabralo niekedy mám pocit,že to je fakt otázka šťastia alebo náhody budem rada, keď mi napíšeš ako to nakoniec dopadlo...držím palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (10.6.2010, 14:27) |
Evicka, dakujem za drzanie palcekov to isto pomohlo a spolu s perfektne nafotenym postupom a uzasnou kombinaciou mnamkovych ingrediencii to bol jeden z najlepsich dezertikov ake sa mi kedy zadarili DAKUJEEEEEM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva K. (evekei) ID 31604 (10.6.2010, 16:03) |
Natálka som moc, moc rada mala som totižto malú dušičku, že či to vyjde s tou želatínou...No super, tak teraz si viem predstaviť, ako si doma vychutnávate tento dezertík Tak dobrú chuť a ďakujem za komentárik!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.9.2009, 15:15) |
Tak ako je možné, že takáto lahôdka ušla mojej pozornosti i keď je ich určite veľa, nestíham sledovať......vyzerá to úžasne a musí chutiť božsky niekedy musím vyskúšať Evka, pozdravujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (9.9.2009, 18:30) |
Lucka, tento dezertík určite stojí za vyskúšanie!! a najmä vtedy, keď je sezóna jahôdok...ja mám pocit, že všade, kde ide mascarpone, tak to je mňamka - je to proste zázračná ingrediencia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (27.8.2009, 20:57) |
Ahoj Katka veľmi sa teším, že koláčik mal úspech je to veru hriešna dobrôtka ale oplatí sa zhrešiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.6.2009, 12:10) |
Evi, ja som počas celého čítania stále prehĺtala. Neskutočne vábivo vyzerá tento tvoj zákusok. Hneď by som ho zbodla Ja som ešte nikdy v obchode plátkovú želatinu nevidela. Nie že by som sa po nej nejako extra obzerala, ale fakt to nepoznám. Je nejaký rozdiel medzi želatínami? Mám doma takú granulovanú. Ešte som nikdy nepoužila želatínu do zákusku Tento zákusok by som chcela urobiť, ale tiež radšej s piškótou. Lebo sa bojím, že pri mojej šikovnosti by sa mi asi zákusok z piškótikov celý rozsypal Želám peknú nedeľu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (29.6.2009, 13:33) |
Ahoj Kristínka, som veľmi rada, že ťa tento dezertík zaujal je to fakt lahôdka K tým želatínam...ja poznám granulovanú - práškovú a potom plátkovú a dole Maťka v komentoch spomínala nejakú ďalšiu - ale tú ja nepoznám...Asi každý má iný názor na tú želatínu, ale môj pocit je taký, že tá plátková je lepšia - aj lepšie želíruje a ľahšie sa mi s ňou robí. Plátková je aj o niečo drahšia. Moje predchádzajúce skúsenosti so práškovou želatínou dopadli veľmi neslávne... -mala som vždy v kréme žmolky a málokedy mi krém dobre vytuhol...Ale ako hovorím - je to asi aj o osobných preferenciách...Ja tento dezertík tiež robievam s piškótou, ale aj takto je to fajn a je to rýchlejšie. Ak kukneš moje tvarohovo-čučoriedkové rezy, tak tam mám ohromný recept na piškótu a tiež je tam popísaný návod, ako pracovať s plátkovou želatínou. A ty si Kristínka šikovnica šikovná - veď stačí nazrieť do tvojich úžasných receptíkov, takže ja vôbec nepochybujem, že ti tento dezertík pôjde ako po masle... pekný dníček  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (29.6.2009, 13:39) |
Evka,takze este k tym zelatinam ta ktoru spominamje tiez praskova(Dr.Oetker)..ale vola sa,ze "za studena"..jeden sacok zodpoveda 6 platkom zelatiny..a praca s nou je velmi jednoducha,len sa zmiesa cely sacok s 1dcl vlaznej vody,asi minutku a pol metlickou miesas,pridas za lyzicu za dve kremiku,a potom to cele primiesas do celeho kremu..nikdy sa mi nezdrcla,ani nic podobne....ale najblizsie vyskusam aj tu platkovu,aby som vedela porovnat.. lebo do tychto rezov bol jeden sacok asi malo,kedze kremik mi az tak pekne nedrzal..alebo mozno by stacilo,keby som dala len deci vody na tie cappucina,ja som dala 2dcl.. Pekny dnik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (28.6.2009, 11:05) |
Evicka ,tak tieto rezy su nieco neskutocne je velmi tazke ich prestat ochutnavat stale znovu a znovu Ja som namiesto platkovej zelatiny pouzila zelatinu za studena Dr .Oetker,ale nabuduce asi len predsa vyskusam tu tvoju verziu,lebo mne tak pekne nedrzi ten kremik Dakujem za super receptik http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=537800 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (28.6.2009, 11:26) |
Martinka ďakujem za krásny komentárik to mám radosť, že ti tak chutia ja tieto rezy robievam aj ako jahodovú tortičku - namiesto piškót dávam upečené piškótové pláty. Je pravda, že ten krémik je veľmi lahodný a napr. moja mamina sa týmto dezertíkom nevie nasýtiť - tak veľmi jej chutí Maťka tá plátková želatína je fakt najlepšia, ja už používam iba tú a vždy mi všetky krémy krásne držia. Krásny víkendík, i keď je psie počasie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (28.6.2009, 11:45) |
no,budem musiet vyskusat aj tu platkovu..mne praca s touto za studena pride jednoduchsia,a nemala som s nou zle skusensosti..ale mozno sa jej do tohto kremiku ziadalo viac ako jedne sacok Ale je to vyyyyborne,a to je hlavne Krasny vikendik aj vam. my sme sa dnes chystali grilovat,ale akosi nam pocasie nepraje ,tak budem musiet vymysliet nejake nahradne obedove riesenie najlepsie dietu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva K. (evekei) ID 31604 (28.6.2009, 11:52) |
ja zase nepoznám tú želatínku za studena budem musieť aj ja vyskúšať...My sme Maťka grilovali včera - ale pod nadkrytou strechou, takže nám dážď až tak nevadil, len bolo dosť zima a dnes cestujeme späť do Nemecka - v takomto hroznom počasí joj, no bežím, lebo ešte nie som poriadne pobalená a treba sa aj napapať...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (28.6.2009, 12:00) |
Tak stastnuuuuu cestuuuuuuuu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  | Eva K. (evekei) ID 31604 (28.6.2009, 12:03) |
ďakujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.5.2009, 22:28) |
Evka, to musí byť mňamkota Tiež robievam jahodové Tiramisu, ale toto musí byť ľahučké, ako obláčik Určite vyskúšame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (24.5.2009, 22:35) |
Ďakujem Adrianka dobre tušíš - je to veľmi lahodný krémik odporúčam počas prípravy neochutnávať, lebo hrozí, že ho spapáš hneď Dobrú nôcku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (24.5.2009, 21:14) |
Evicka, vyzera fantasticky, o tyzden mam narodeniny a rozmyslam nad tymto kolacikom s tym, ze upeciem piskotu....len sa chcem opytat, ci tam musi ist to kapucino, keby som dala normalnu kavu?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (24.5.2009, 21:21) |
Ahoj Zuzanka, ďakujem s tou kávičkou to odskúšané nemám, ale teoreticky by sa to malo dať... Možno by som dala trošku menej vody 150ml a 4 plátky želatíny. A určite dávaj instantnú kávičku - to len pre istotu píšem...Držím palce, aby to vyšlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.5.2009, 0:57) |
no to musí byť skutočná mňamka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (24.5.2009, 9:15) |
aj je! vďaka Kristínka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (23.5.2009, 23:27) |
vidim, ze aj ty si sa cinila vyzera to suprovo , evicka, velmi rada by som tuto dobrotku spravila, ale..ja sa bojim tej zelatiny, konkretne platkovej-da sa to kupit aj u nas v Ziline? aj v Kauflande? asi urcite ano, ze? lebo ja s nou nemam nijake skusenosti... ale podla tvojho super postupu...by som to hadam zvladla..__??  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (24.5.2009, 9:09) |
Ahoj Klaudi, ďakujem za milý komentárik veru tak, tiež som na víkend kuchtila čo sa týka tej plátkovej želatíny - dostať ju kúpiť aj na SK - Dr. Oetker to vyrába, majú ju asi v každých potravinách, len je drahšia ako tá prášková, lebo je aj podstatne lepšia. V sáčku je 6plátkov. Ja používam všade iba tú plátkovú, lebo s práškovou mám otrasné skúsenosti Toto je trošku náročnejší želatínový postup, ale v podstate sa tu nedá ani čo pokaziť, aj keby sa ti tá želatína nepodarila podľa predstáv - uvádzam to v popise, že aj ja som to už prešvyhla. Hlavne dávaj pozor, aby sa ti to cappuccino so želatínou lialo, aby bolo len trošku stuhnuté. Určite to zvládneš čo by si nezvládla...Pekný dník  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.5.2009, 20:53) |
Teda, tie až spievajú, musím vyskúšať - slintám ako bernardín  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (23.5.2009, 22:25) |
Ivet ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (23.5.2009, 11:09) |
Evka, vyzerá to super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (23.5.2009, 11:15) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (23.5.2009, 10:54) |
no to vyzerá super, musím spraviť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (23.5.2009, 11:04) |
Ďakujem, je to naozaj mňamka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.5.2009, 10:50) |
Juuj,opat nieco lakaveho pre mna,Evka krasne,a nepochybne extra papatelne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (23.5.2009, 10:53) |
Presne tak Maťka, papateľné je to až moc vidím, že ty si tiež jahodová a čerstvé jahôdky + takýto krémik =  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (23.5.2009, 10:01) |
Evulik, toto musi byt uuuuplne bozske! super postup a krasne naaranzovane.. a ja som chcela pokracovat v dietke po navrate z dovolenky, no takto?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (23.5.2009, 10:18) |
Ďakujem Evíček máš absolútnu pravdu, tento dezertík je priam božský Ja som tiež chcela pokračovať v zdravom režime, no a vidíš ako to dopadlo... Marek doniesol mascarpone a jahody a bolo rozhodnuté Ale čo treba si dopriať Krásny dník želám....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |