
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MLETÉ MÄSO |
Bibiána K. (biba1) ID 37125 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Jednoduché lasagne s mletým masom bez predvárania.[ recept č. 14235 zo dňa 17.5.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Omáčka: 500 g mletého bravčového (hovädzieho)mäsa, 1 väčšia cibuľa, 1 paradajkový pretlak cca 150g, 2 strúčiky cesnaku, oregano, čierne korenie, soľ, rasca. Bešamelová omáčka: kúsoček masla, 2 PL hladkej múky, 2 dc mlieka, 1 kyslá smotana 200 g, 5-6 plátov lasagni ( kupujem to velke balenie v tescu), syr na postrúhanie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP PŘÍPRAVY 1. cibuľku nadrobno nakrájame, podusíme na troche oleja, ( naozaj čo najmenej, lebo potom su mastne), popražíme mäsko, ochutime rascou, čiernym korenim, solou, oreganom, nechame asi 10 min dusiť s trochou vody, pridame pretlak, a dolejeme vodou (aj 2 dcl), omačky treba viacej, takze netreba šetriť, voda potom nasiakne do lasagni, necháme prevreť. Po odstavení pretlačíme cesnak, premiešame. Necháme bokom. Omáčka by mala mať výraznejšiu chuť. 2. Zapneme rúru na 200 stupnov, nech už máme pripravenú. 3. Urobíme bešamel. Rozpustíme trošku masla, ja dávam tak 1,5 cm pasik z klasickeho osminkového masla, poprášime múkou, popražíme cca 2 minutky, zalejeme mliekom, a metličkou miešame až do varu, omáčka nám pekne zhustne. Odstavíme a následne pridáme kyslú smotanu. Metličkou rozmiešame nahladko. 4. Bešamel opatrne nalejeme do prvej masovej omáčky a dokladne zamiešame. Tento krok sa robi už bez varenia. 5. Prichystáme si obdĺžnikovú zapekaciu formu. Ja mam taku, že sa mi do nej zmesti akurat 1 velky plát lasagne. Pláty nepredváram!!! - nalejeme vareškou prvú dávku omáčky, priložíme lasagnou, a postup opakujeme, vzdy nalejeme dost omacky, a prekladáme lasagnami. Končíme omáčkou. - na poslednu davku nastrúhame lubovoľný syr, dobrý je údený aj neúdený. Na aký máte chuť. - ak máte radsej syrovejsie, môžte syr nastrúhať aj na každý plát osobitne. Ja dávam len hore. 6. takto pripravené lasagne pečieme na 200 stupnov cca 40 minút. My ich takto milujeme, je to velmi jednoduché a naozaj chutné. |
Adriana Z. (Adriana96663) ID 255164 (26.4.2013, 16:12) |
Lasagne sú fakt výborné a jednoduché. Robím ich len podľa tohto receptu a vždy sa po nich rýchlo zapráši ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Drahoslava K. (dadakunakova) ID 262163 (26.3.2013, 17:53) |
už som robila viackrát tieto lasagne, len s tým, že namiesto plátov lasagní dávam lístkové cesto a sú výborné, ďakujem za super receptík ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka M. (Hafi) ID 49818 (4.6.2009, 20:02) |
Ďakujeme za receptík. Robila som z dvojitej dávky, nakoľko som mala 1 kg ml. mäsa, a lasagne bolo fakt výýýýbornéééé. Chutilo drahému, aj kolegyni - ochutnávačke. ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |