. .. .. .. .. .. .
. .

Osemnástka pre moju "Volcomku" - RECEPT 14227

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 33802 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Osemnástka pre moju "Volcomku"


[ recept č. 14227 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Osemnástka pre moju


POTREBNÉ PRÍSADY

päť štvorvaječných svetlých piškot, jedna z 3 vajec, dve kakaové zo 4 vajec, citronová plnka, WI

POSTUP PRÍPRAVY

Na prípravu potrebujeme kopu nervov, ani nie tak na pečenie a skladanie, to bola hračka,ale na zdobenie. Pôvodne som ju ani nechcela zverejniť, lebo nie je podľa mojich predstáv, ale ma ukecali sestra a aj moja šefka, týmto ju pozdravujem. Ako predlohu som mala tašku z netu, ale mala som málo WI , tak nemohla byť vyzdobená presne podľa predlohy, ale úspech mala aj tak nad moje očakávanie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

keď tú tortu zbadali dcériny kamaráti aj s kamarátkami, bola sranda, cítila som sa ako na tlačovke keď novinári vyťahujú mikrofony a foťáky, všetci chlapci naraz začali fotiť tortu a hlavne ten znak a to ešte nevedeli čo sa ukrýva vo vnútri, potom dcéra nakrojila tortu a tí čo sedeli z tej strany, kde sa nakrojila a zbadali tú osemnástku až zhíkli a tí z druhej strany sa vrhli k nim a zase začalo veľké fotenie. Jeden z nich povedal, že keď toto ukáže mamke, že sadne na zadok a vraj sadla,xixixi.
takto mala byť vyzdobená, no nemala som dosť WI na tie prúžky, torta bola totiž trochu väčšia ako som plánovala, vážila 5,5kg
zuzka, najprv som si urobila v exceli štvorčekovaný papier, kde sa mi na šírku zmestilo len 17 štvorčekov a preto mám na bokoch naznačené ešte po jenom štvorčeku, nad tou 19-tkou je svorka, že má mať 19cm. Na spodku tie dva rady štvorčekov, to je jeden celý plát bielej piškoty, potrela som ju vanilkovým krémom a na ňu ako 1. rad som si dala 3cm pruh z bielej piškoty (BP), vedľa toho 6cm pruh z kakaovej piškoty (KP), potom 3cm pruh z BP, 2cm pruh z KP a 5cm z BP. Tie pruhy som rezala po dlžke piškoty a na BP som potrela van. krémom a na KP som dávala kakaový krém . Potom 2.rad 3cm BP, 2cm KP, 2cm BP, 2cm KP, 3cm BP, 2cm KP a 5cm BP. 3 rad: 3cm BP, 6 cm KP, 3cm BP, 2cm KP, a 5cm BP. 4. rad: 3cm BP, 2cm KP, 2cm BP, 2cm KP, 3cm BP, 4cm KP a 3cm BP. 5 Rad: 3cm BP, 6cm KP, 3cm BP, 2cm KP a 5cm BP. Potom zase celá BP, ale tú som už zrezala na 21cm, lebo tým, že šiel krém aj medzi tie pruhy , tak sa torta rozšírila zhruba o tie dva cm . Potom som už len skladala na seba pláty BP vždy o tie 4cm užšie, aby vznilka strieška, samozrejme som spájala krémom. Nakoniec som nožom zrezala tú striešku do požadovaného tvaru a aby nebola kostrbatáa odrezala som aj pretrčajúce zbytky tej celkom spodnej piškoty, tú som na začiatku nechala celú, lebo som rátala s tým, že spájaním s krémom bude širšia ako tých 19cm. Hore som vlastne tým zrezaním vytvorila ten oblúk. Nakoniec som ju celú potrela krémom, nechala stuhnúť a potiahla WI.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Haruľa s údeným*♥* | Osemnástka pre moju "Volcomku" | Hašlerky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (17.5.2009, 23:23)
evi, ty si aka frajerka (Y) krasne sa ti to podarilo (clamp) mnaaam, taketo chutky robit pred polnocou (zajic) ;-) (L)
...este otazocka - da sa v KE zohnat cierna farba? o mesiac budem potrebovat na tucniakov... :-p
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.5.2009, 20:40)
Julka ďakujem (L) (L) (L) (L) Juli, ja so v septembri zháňala fialovú jak besná , obvolala som všetky cukrárenské výrobne a vieš čo mi povedali, že oni si miešajú len tie práškové, lebo pre nich sú tie gelové farby drahé, skoro mi vypadol telefon z ruky, keď som to počula, takže som ju nezohnala a neverím, že sa ti podarí zohnať čiernu u nás je slabá ponuka, ja sama by som uvítala taký špecializovaný obchodík s cukrárenskými potrebami, aby som si to mohla hneď kúpiť a nie objednávať cez internet, mne tú čiernu farbu doniesla sestra z Anglicka, keď tu bola na Veľkú noc a ešte veľa iných farieb a vecičiek |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.5.2009, 22:57)
PARÁDA (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (^) (^) (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)moje nervy aj môj syn bude mať teraz 1.6. osemnásť (H)pozdravujem dospeláčku (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.5.2009, 20:30)
Luci, tak sa nechaj inšpirovať, vezmi si štvorčekovaný papier, pero , nakresli si číslice a potom už len krájať prúžky podľa predlohy a skladať ako puzzle :-) :-) :-) :-) )dakujem, pozdrav odovzdám (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.5.2009, 22:43)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Evka, Ty si ale šikuľka (*), (^) je perfektná, nemám slov (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.5.2009, 20:28)
(L) (L) (L) (L) (L) ďakujeeeeeeeeem (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.5.2009, 17:30)
Evka, klobúk dolu, neviem čo sa ti na nej nepáči - veď je supeeeeeeeeeeeeeer (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.5.2009, 20:27)
veď si pozri predlohu :-$ :-$ ale (^) bola vynikajúca, len fakt je škoda, že som mala málo WI , ona bola vlastne vyzdobená len z jednej strany, keby mi bolo vyšlo aspoň na ten znak aj na druhú stranu, aby nebola taká holá a veľká :-) ale ďakujem za pochvalu , cením si ju (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.5.2009, 22:16)
No tolko si nariekala, ze s ti nepodarila. Ved je uplne super (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) Vidis, a ze vraj naco pouzijes ciernu farbu, co som ti doniesla *-) Nabuduce sa polepsim a toho WI prinesiem viac. Kto mal vediet, ze budes robit take kufrisko. Ved bolo skoro ako moje, ktore som brala na Kubu :-D Ale vazne (^) je velmi vydarena a viem si zivo predstavit slecnu dospelu ako sa z nej vytesovala (D) (G) |:o) |:o) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.5.2009, 22:32)
vieš, raz keď mala asi 13 a niečo sme jej zakazali tak sa "vyhrážala" asi ako každý pubertiak, že keď bude mať 18, tak si bude robiť čo chce a že odíde a také bludy, Roman jej na to , že si môže zbaliť 5 tesco tašiek , tak to malo byť ozaj kufrisko, aby sa nemusela hanbiť za tie igelitky , len sme sa teraz nasmiali, že som jej mala urobiť aj kolieska , aby sa jej lepšie cestovalo :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D ale teraz čuší zistila, že je jej pri mamke najlepšie, som rada že sme tú pubertu prekonali bez ujmy ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (17.5.2009, 18:25)
Evka, torta je úúúúžasna, krásna (Y) (Y) (Y) (Y), skláňam sa. Aj ja by som raz chcela mojej dcére urobiť takú radosť :^), s tak krásnou tortičkou, kabelka by ju potešila, je na ne zaťažená ;-). A ešte... pevne verím a dufam, že ked bude mať 18-násť, tak tiež zistí, že je jej pri mamine predsa len najlepšie :-$. Práve sme vo fáze silnej puberty, kedy trieska všetko a všade, na cele s našou dcérou 8o| 8o|... hádam ostanem prinajhoršom len šedivá a nie v blázinci 8-| 8-|
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.5.2009, 20:23)
Mati , neboj nebudeš ani šedivá, ani v blázinci, to nie je chyba v puberte, chyba je v nás rodičoch , my sme zabudli, čo sme vystrájali, keď sme boli v puberte my a silou mocou chceme, aby naše deti boli lepšie ako my :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ no a by ti nebolo smutno, my sme jednu prekonali a mladšia sa do tej puberty hrnie, takže nás čaká niekoľko ďalších zaujímavých rôčkov, ale potom už bude hej |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) a ďakujem za pochvalu a neboj určite by som ti radila pustiť sa do akejkoľvek torty, veď neide o to aby bola dokonalá, ale aby potešila, ja keď som túto piekla a nedarilo sa mi pri obaľovaní, tak som sa upokojovala, tým, že aj tá najdokonalejšia torta má rovnaký koniec ako hoci aj nepodarok ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (19.5.2009, 13:02)
(Y) (Y)Evka, tak s tým koncom torty ;-) si to vystihla (Y). A propo... ja som nezabudla, čo som vystrájala ja v puberta a dosť zatváram oči pred dcérou a jej konaním a furt pripomínam mužovi, či on nepamätá na to a ono.... *-) a len tak medzi nami.... v niektorých veciach som bola tušim horšia ako dcéra, ale to jej na nos vešať nebudem :-D :-D :-D

Tak držme si prsty :-p
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.5.2009, 21:26)
(Y) (Y) (Y) Fúúúha, mne by to určite vyrazilo dych. Tak toto je už aké majstrovstvo (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Veď na to stále pozerám, že ako ste to dokázali. Musíte mať fortieľ jak hrom :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.5.2009, 21:34)
Kristínka, ďakujem za milý komentár (L) (L) (L) (L) (L) veľmi na potešil |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (16.5.2009, 20:54)
wau (Y) (Y) (Y) vydarená tortička (^) fakt klobúk dole (*) za taký výkon (clamp) (clamp) viem si predstaviť, že dcérka sa poriadne vytešovala, aj ja by som sa... :-) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.5.2009, 21:14)
Evka, ďakujem za slová chvály :-) :-) :-) :-) dcéra bola riadne prekvapená, tým, že som jej trafila značku odevov, ktoré rada nosí a tou 18-tkou som ju asi zaskočila, alebo až dorazila, vôbec to nečakala :-) a pre mňa bolo odmenou jej poďakovanie , niekoľko pusiniek a radosť,z toho, že som jej pripravila oslavu s kamošmi (pusa) v piatok , no ďalšia oslava s dospelákmi sa konala v nedeľu to bol deň matiek a okrem toho mala v ten deň aj meniny, takže oslava 3v1 ;-)
ODPOVEDAŤ
zuzana v. (zuziqa) ID 21362 (16.5.2009, 20:34)
No veru bola vynikajúca a hrozne velkáááááááááááááá.Si šikulka,klobúk dole (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.5.2009, 20:44)
ďakujem, veľká teda bola, ale asi nie dosť, lebo sa už pojedla , ale dali by sme si ešte čo ? |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (16.5.2009, 19:57)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)supéééééééééééééééééééééér,šikuľka ,tak tú18 vo vnútri ani ja neviem (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.5.2009, 20:41)
ďakujem, Silvinka (L) (L) (L) (L) poskladať tú 18tku nebolo ťažké, najprv som si na štvorčekový papier nakreslila čísla a potom som podľa toho nakrájala na prúžky piškoty , no a skladala ako puzzle a mazala krémom (L) (L) (L) (L) (L) oveľa ťažšie bolo tú obrovskú tortu obaliť do WI a potom dozdobiť, keď už ani nebolo čím ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu