
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)Tvarohovovo-jahodová charlotta[ recept č. 1414 zo dňa 14.5.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY ROLÁDA: 3 vajcia * 3 hrste hladkej múky * 3 hrste práškového cukru * červený tekutý džem * NÁPLŇ: mäkký nízkotučný tvaroh v kelímku * 1 vajce * 1/2 litra mlieka * 1/2 hery * 5 PL práškového cukru * 1 vanilkový cukor * 1 potravinárska želatína 20g * DO PLNKY: jahodový kompót * VERCAJCH: celofán * mastný papier * asi 2 litrová okrúhla nádoba na charlottu POSTUP PRÍPRAVY Ako by to bolo so zákonom schválnosti, keď sa mi práve na Deň matiek nepodaril zákusok :-((( Želatína sa mi zliala do rolády a efekt zmizol :-( Ale nevadí, zjesť sa dala - a vraj bola vynikajúca :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() 1. Postup pridávam, hoci sa výsledný efekt moc nevydaril - no čo už, nehambím sa priznať, že som to jednoducho pokazila, lebo som sa ponáhľala. Na šarlotu najprv upečieme rýchlu roládu a potom do nej urobíme plnku. Takže oddelíme vajíčka od žĺtkov, ![]() 2. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Recept na túto jednoduchú roládu mám od nebohej babičky, ktorá všetko váženie prenechávala na hrste. Akú veľkú hrsť máte, toľko zoberte :-))) Takže keď použijete 4 vajíčka, použite 4 hrste práškového cukru a 4 hrste hladkej múky. ![]() 3. Takisto vyšľahajte na tuhý sneh aj 3 bielka. ![]() 4. Vyšľahané žĺtky spojíme opatrne so snehom a múkou. Opatrne miešajte - do žĺtkov postupne pridávajte po jednej lyžici vyšľahaného snehu a jednej lyžici múky. A fertig. ![]() 5. Na plech si nachystajte papier na pečenie, vylejte naň cesto ![]() 6. a povrch uhlaďte. ![]() 7. Upečte pri teplote 180 stupňov - trvalo to asi 15 minút. Po upečení, ešte za horúca, roládu preneste na vlhkú utierku a zviňte ju. Takto ju nechajte mierne vychladnúť. ![]() 8. Roládu nechajte na pokoji a rýchlo si urobíme želatínovú tvarohovo-jahodovú náplň. Do misy dajte mäkký tvaroh, polovicu hery, ![]() 9. vanilkový cukor, ![]() 10. práškový cukor, ![]() 11. a horúce mlieko. (Predtým, ako vylejete pol litra horúceho mlieka do misy, odoberte z neho asi 1-1,5 deci a nechajte ho v hrnčeku trocha vychladnúť na želatínu) ![]() 12. V hrnčeku mlieka rozmiešajte želatínu a nechajte ju napučať. Keď bude hustá a napučaná, pridáme ju do misy s mliekom. ![]() 13. Zatiaľ všetky suroviny s horúcim mliekom vyšľaháme elektrickým šľahačom na hladkú hmotu. Dajte si na misu nejakú utierku alebo celofán, masa je veľmi riedka, takže by Vám ofŕkalo pol kuchyne a Váš nový "vohoz". ![]() 14. Do vyšľahanej masy pridajte napučanú želatínu, nechajte to trocha vychladnúť a pridajte ![]() 15. jedno celé surové vajíčko a opäť rozmixujte. Náplň do šarloty je urobená, a tak ju dajte na pár minút do mrazáku, potom do chladničky, aby trocha stuhla. ![]() 16. Keď strčíte krém do chladničky, tak nachystáme roládu. Polovychladnutú roládu opatrne rozbaľte, papier odstráňte, ![]() 17. rozotrite na ňu riedky červený džem - najlepšie jahodový alebo slivkový, ![]() 18. roládu zviňte, ![]() 19. a pokrájajte na tenké roládky. ![]() 20. Dno okrúhlej misky vyložte celofánom alebo jemnými igelitovými sáčkami a postupne poukladajte po celom dne a bokoch nakrájané roládky. ![]() 22. Asi takto nejako. Misu oužívam túto asi 1,5 litrovú, nemám odhad :-))) ![]() 23. Na roládky poukladajte kompótové, dobre scedené mäkké ovocie. Použila som jahody, pár jahôd si odložte na ozdobu. Masu v chladničke nechajte stále tuhnúť, pokiaľ nebude hustá, aby "nevyplavila" roládky v mise. Ja som sa ponáhľala, tvarohová zmes mi ešte moc nestuhla, takže výsledný efekt charlottky bol na zaplakanie. Teda aspoň pre mňa :-((((( ![]() 24. Tuhnúcu zmes potom nalejte na roládky, ![]() 25. A hotovo. Charlottu strčte na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky, najideálnejšie na celú noc. Potom prečnievajúce okraje odrežte, spapajte alebo hoďte nejakému hafančekovi. ![]() 26. Potom ju vyklopte na misu a hotovo. Inak to nie je také zdĺhavé ani zložité, ako to vyzerá, všetka príprava trvá necelú hodinku - teraz rátam bez čakania, pokiaľ želatínová zmes trocha stuhne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Martina Z. (mata198511) ID 20128 (14.12.2007, 19:45) |
Chcem sa spýtať, do cesta sa nedáva kypriaci prášok alebo soda? Asi nie ale pre istotu sa pýtam, chystám sa ju urobiť!!! |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jarmila P. (jarmilecka) ID 13918 (14.12.2007, 18:32) |
ahoj Marcelka,dnes som robila ,,charlottku" ...musim povedat že je to suprova mnamka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika G. (monika81) ID 12428 (18.9.2007, 7:52) |
...ahoj Marcelka ,ty a vieš ,že máš asi aj pravdu ? Bude to na 100% v tej želatíne.Ja v tej rýchlosti som si nevšimla ,ale keď som si čítala odkaz od teba tak ma napadlo ,že som kúpila želé. Nič to ,nabudúce si dám väčší pozor ,ale inak chuťovo je to supéééééééééééééér . Diki za radu a pekný deň !!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika G. (monika81) ID 12428 (17.9.2007, 8:41) |
ahoj marcelka ,ja som v sobotu robila túto dobrotku .Všetko sa vydarilo až ten koniec bol smutný, predstav si ,že som ju vyklopila ,všetko bolo o.k ,až potom to prišlo : išla som s mojím drobcom von a keď sme prišli dobrôtka bola na tanieri ,ale úplne mi capla dolu ,nevieš čo sa mohlo stať ???? ,ja si to neviem vysvetliť. Inak je to super dobrôtka...... ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (17.9.2007, 12:48) |
Ahoj Monika.... nepoužila si náhodou namiesto želatíny iba želé? Želé by sa určite pri izbovej tpelote roztopilo, želatína je tuhá, tá by tuhá ostala. Inak netuším ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika G. (monika81) ID 12428 (17.9.2007, 8:40) |
ahoj marcelka ,ja som v sobotu robila túto dobrotku .Všetko sa vydarilo až ten koniec bol smutný, predstav si ,že som ju vyklopila ,všetko bolo o.k ,až potom to prišlo : išla som s mojím drobcom von a keď sme prišli dobrôtka bola na tanieri ,ale úplne mi capla dolu ,nevieš čo sa mohlo stať ???? ,ja si to neviem vysvetliť. Inak je to super dobrôtka...... ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika K. (julina) ID 9133, mimibazar.sk/julina (30.7.2007, 14:43) |
Dobrý deň, včera som charlotku vyskúšala, všetko sa podarilo, vyzerá super, ale deťom vnútorná plnka nechutí, niečo som asi pokazila, ale netuším čo, je málo sladká. Vyskúšam ešte raz niekedy inokedy.. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina R. (ziza) ID 5739, mimibazar.sk/ziza (28.5.2007, 11:03) |
Ahoj Macka,robila som tuto genialnu tortu je fakt supeeeeeeeeeeer ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | MAJA B. (barny) ID 2295 (21.5.2007, 6:58) |
marcelka vcera som sa pokusala robimajat tvoj receptik strasne som sa obavala ci to zvladnem zdalo sa to na mna zlozite hned pri ceste som to chcela vzdat ale pokracovala som cesto sa vydarilo a potom hop na plnky prvy krat som robila zelatinuale vsetko sa mi vydarilo aj zelatina stuhla co som neverila a tenkolacik je najfantastickejsi na svete ja som este taky super nerobila ani nejedla mam 2kg naviac super zasluzis si 1 ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (21.5.2007, 7:44) |
Gratulujem, Majka, Ty si zaslúžiš 1*!!!! Mne sa moc nepodaril, tak Ti závidím ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | MAJA B. (barny) ID 2295 (21.5.2007, 12:01) | |
marcelka ved toho som sa bala ze sa tebe nevydaril takej dobre kucharke marcelka keby sa dal tak ti z neho poslem aj malinka v brusku by si dala aby sa ti narodila pucka este raz dakujem za fantasticky recept a prajem stastny rychly porod a krasne zdrave dietatko ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (15.5.2007, 18:07) |
Dievčence, ja som nikde v obchodoch nevidela plátkovú želatínu, poraďte, kde ju kúpiť... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (15.5.2007, 19:14) |
Macka kukni sem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=562 poradie č.12 a sem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=402 poradie č.1 |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (15.5.2007, 19:20) | |
Fufiček ďakujem! Prisaháááám na pioniersky, iskričkovský aj zväzácky odznak, že túto želatínu som ešte v obchodoch nevidela ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (15.5.2007, 19:21) | ||
Rado sa stalo pá ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (15.5.2007, 19:09) |
Cicuška moja Dr.Oetker-plátková želatína stojí cca 27,-Sk a dostať ju napríklad Kauflande,Tesco,Billa. Cicúšik ak mám doma tak ju odfotím a pošlem Ti foto mailom.Pápá pozdravujem Laurušku a malinkú Krištofíkovú ešte nenarodenú a Tebe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Gabi H. (gaha1) ID 4525 (15.5.2007, 11:32) |
Pridávam sa k spokojným zástupkynia plátkovej želatiny - ani ja s ňou nemávam problém. A Charlotta vyzerá super, len kedy to mám všetko stihnúť? Ja potrebujem dlhší deeeéň..... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Erika B. (BrDo) ID 3728 (14.5.2007, 14:20) |
Vyzerá úžasne, ja som sa tiež niekedy želatíny bála ako ohňa...ale vďaka Deniske aj jej tortičkám som to skúsila už pár krát, a ešte sa mi chvalabohu nestalo, aby sa nevydarila...no používam iba tú plátkovú Dr. Oetker...Maci a Deni ste supéééér ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (14.5.2007, 20:25) |
Erika ďakujééééééééééééééééééééééééééééééééém ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina P. (Mata74) ID 9033 (14.5.2007, 14:10) |
Marcelka ako vzdy parada!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (15.5.2007, 18:09) |
Martinka, dobre robíš, že cez víkend nič nerobíš ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (14.5.2007, 14:02) |
Toto je fantasticke ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (15.5.2007, 18:16) |
Daria, nezúfaj, tu je recept na domácu výrobu tvarohu: kúp mlieko, nechaj ho skysnúť v teple - to úplne doslovne. Čím čerstvejšie mlieko kúpiš, tým lepšie a nechaj ho skysnúť. Potom ho zahrievaj na miernom plameni, pridaj do neho kôrku chleba, by sa podporilo zrážanie mlieka. Na mäkký tvaroh stačí teplota 30-40 stupňov, na tvrdý okolo 60 stupňov. Potom zrazený tvaroh naplň do gázy alebo nejakej čistej látky, nechaj odkvapkať, mierne zaťaž a nechaj vychladnúť. No to je asi tak všetko. Papa a ukáž amíkom, čo je slovenský tvaroh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alexandra P. (sasa) ID 1312 (14.5.2007, 13:31) |
Macka - zasa na mňa skúšaš nejakú novú želatinu ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (15.5.2007, 18:18) |
Ahoj Alexandra, po Tebe sa tu nejako zem zľahla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (14.5.2007, 12:25) |
Macka moja, ty si uplny poklad, ja totiz sarlotu naozaj zboznujem, ale doteraz som ju papkala len z cukrarne (cize raz za rok). Konecne si ju aj ja doma urobim ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (15.5.2007, 18:19) |
Jooooj Neli, chodíš po fajnových cukrárňach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (15.5.2007, 18:34) | |
Heeeeej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína O. (KatherineSK) ID 1403, mimibazar.sk/katherinesk (14.5.2007, 11:34) |
Aj ja robievam šarlotu, len ako náplň dávam obyčajný vanilkový puding ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (14.5.2007, 11:53) |
Katka, tak to ma ešte nenapadlo. Dobrý nápad. A puding robíš taký extrémoš hustý? ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Katarína O. (KatherineSK) ID 1403, mimibazar.sk/katherinesk (14.5.2007, 20:05) | |
Robím ho z 2 balíčkov Dr.Oetkera vanilkového, 750 ml mlieka a 6 PL cukru. Nedávam 2 litre mlieka, lebo vanilkový puding je sám o sebe redší. ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (14.5.2007, 11:09) |
Óóóó Cicka sorry,že skáčem do receptíka,ale nedá mi Ťa pochváliť ako úúúúúúžasne vyzerá Laurika na fotečkách ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (14.5.2007, 11:54) |
Ach jaj Deni, bez komentára, vďaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |