ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
*♥*Korenistý bôčik (zastudena)*♥*
[ recept č. 14073 zo dňa 12.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Chudučký bôčik (alebo krkovička) - cca 0,75 kg, alobal, 2,5 čL soli, 1/2 čL mletého čierneho korenia, 1/2 čL korenia na steak, 1 čL sladkej papriky, 1 čL sezamu, 1 čL grilovacieho korenia, 1 čL vegety, 1/4 čL chilli, 2 PL worchesterskej omáčky, 1 PL sójovej omáčky, 2 PL kečupu, 3/4 dcl slnečnicového oleja, 8strúčikov cesnaku
POSTUP PRÍPRAVY
Do vriacej vody vložíme mäso, osolíme 1,5 čL soli a pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia (ale nemusíme) a mäso uvaríme domäkka. Po uvarení a čiastočnom vychladnutí vyberieme kosti, prípadne chrupavky a necháme vychladnúť. Pripravíme si kašičku na potieranie mäska. Kašička - do misky nalejeme olej a postupne doň vmiešavame 1čL soli + zvyšné ingrediencie a nakoniec prelisovaný cesnak. Dobre vymiešame, podľa chuti možno pridať aj iné obľúbené korenie, alebo pridať viac pikantných prísad (horčica, balzamikový ocot - treba si odskúšať) Kašičku zo všetkých strán navrstvíme na uvarené mäso a uzavrieme do alobalu. Odložíme do chladničky (najlepšie v uzatvárateľnej dóze) aspoň na dva dni. Šíri sa z toho omamná vôňa. Podávame studené, nakrájané na rezy s chlebom alebo pečivom, zeleninou.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Do vriacej vody vložíme mäso, osolíme 1,5 čL soli a pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia (ale nemusíme) a mäso uvaríme domäkka. Potom vyberieme chrupavky (ak tam sú) a necháme vychladnúť.
![]()
Pripravíme kašičku na potieranie - do misky nalejeme olej a postupne doň vmiešavame 1čL soli + zvyšné ingrediencie a nakoniec prelisovaný cesnak. Dobre vymiešame, podľa chuti možno pridať aj iné obľúbené korenie, alebo pridať viac pikantných prísad (horčica, balzamikový ocot - treba si odskúšať)
![]()
zo všetkých strán ju vrstvíme na uvarené mäso a uzavrieme do alobalu. Necháme odležať v chladničke minimálne dva dni.
![]()
ešte jeden záber - ten povrch mäska je strááášne dobrýýý :-P mňam
![]()
Tá vôňa je neodolateľná a každý len odkrajuje... :-D
![]()
Podávame studené, nakrájané na rezy, s chlebom alebo pečivom, zeleninou.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (28.11.2016, 21:41) |
Tento recept videl môj otec a chcel aby to mama urobila. Ochutnali sme s mužom a teraz to idem skúsiť tiež. Bolo to fantastické pikantné a voňavé Mám rada vaše recepty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (14.2.2013, 12:17) |
tento recept som dlho hladala dakujem za znovuobjavenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (15.2.2013, 16:22) |
Tak asi to poznáte Len je to dobrota potvora moc kalorická, na to, aby si ju človek doprial často Treba potom vymyslieť nejakú brokolicu v tejto úprave  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka L. (jankalo) ID 108253 (14.2.2013, 9:11) |
Fantastická pochúťka. Bôčik u nás nevydržal v chladničke ani hodinu, nieto ešte dva dni a omáčka, ktorou som potierala mäsko bola zjedená skôr ako bôčik. Bola fantastická, určite budem recept opakovať s tým, že jej urobím viac. Ďakujem za skvelý recept. Bolo to výborné.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (14.2.2013, 20:48) |
Janka, veľmi dobre som sa zasmiala na tomto tvojom komentíku .... chachachaá... že hodinu to nevydržalo no to je podarené... Ano, tá vrstva na mäsku je skutočne skvelá Tak som rada, že vám zachutilo a si spokojná Maj sa pekne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | viktória s. (torias) ID 206491 (2.2.2013, 23:42) |
Je to uzasna dobrotka Moj muz sa toho nevie nikdy dojest. Robila som to aj na oslavu a uuuzasnyyy uspech dakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (5.2.2013, 17:13) |
Ano, Viki, je to vynikajúca pochúťka. Čím dlhšie je odležaná, tým lepšia. Ja to milujem tiež a viem si predstaaviť, že na oslave to malo úspech tiež... fakt pikantná dobrota Tak Viki, nech ti receptík slúži  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.5.2009, 9:20) |
mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.5.2009, 19:16) |
Ivetka, naozaj je to mňamka. Teda pre toho, kto má rád pikantné veci. U nás nikdy nevydrží dlho. Minule som to priniesla do práce, keď sme mali mecheche a len som sa obzrela, už ho nebolo vidieť a každý chcel recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |