
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BRAVČOVÉ MÄSO |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) *♥*Korenistý bôčik (zastudena)*♥*[ recept č. 14073 zo dňa 12.5.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Chudučký bôčik (alebo krkovička) - cca 0,75 kg, alobal, 2,5 čL soli, 1/2 čL mletého čierneho korenia, 1/2 čL korenia na steak, 1 čL sladkej papriky, 1 čL sezamu, 1 čL grilovacieho korenia, 1 čL vegety, 1/4 čL chilli, 2 PL worchesterskej omáčky, 1 PL sójovej omáčky, 2 PL kečupu, 3/4 dcl slnečnicového oleja, 8strúčikov cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Do vriacej vody vložíme mäso, osolíme 1,5 čL soli a pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia (ale nemusíme) a mäso uvaríme domäkka. Po uvarení a čiastočnom vychladnutí vyberieme kosti, prípadne chrupavky a necháme vychladnúť. Pripravíme si kašičku na potieranie mäska. Kašička - do misky nalejeme olej a postupne doň vmiešavame 1čL soli + zvyšné ingrediencie a nakoniec prelisovaný cesnak. Dobre vymiešame, podľa chuti možno pridať aj iné obľúbené korenie, alebo pridať viac pikantných prísad (horčica, balzamikový ocot - treba si odskúšať) Kašičku zo všetkých strán navrstvíme na uvarené mäso a uzavrieme do alobalu. Odložíme do chladničky (najlepšie v uzatvárateľnej dóze) aspoň na dva dni. Šíri sa z toho omamná vôňa. Podávame studené, nakrájané na rezy s chlebom alebo pečivom, zeleninou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Do vriacej vody vložíme mäso, osolíme 1,5 čL soli a pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia (ale nemusíme) a mäso uvaríme domäkka. Potom vyberieme chrupavky (ak tam sú) a necháme vychladnúť. ![]() Pripravíme kašičku na potieranie - do misky nalejeme olej a postupne doň vmiešavame 1čL soli + zvyšné ingrediencie a nakoniec prelisovaný cesnak. Dobre vymiešame, podľa chuti možno pridať aj iné obľúbené korenie, alebo pridať viac pikantných prísad (horčica, balzamikový ocot - treba si odskúšať) ![]() zo všetkých strán ju vrstvíme na uvarené mäso a uzavrieme do alobalu. Necháme odležať v chladničke minimálne dva dni. ![]() ešte jeden záber - ten povrch mäska je strááášne dobrýýý :-P mňam ![]() Tá vôňa je neodolateľná a každý len odkrajuje... :-D ![]() Podávame studené, nakrájané na rezy, s chlebom alebo pečivom, zeleninou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (28.11.2016, 21:41) |
Tento recept videl môj otec a chcel aby to mama urobila. Ochutnali sme s mužom a teraz to idem skúsiť tiež. Bolo to fantastické pikantné a voňavé ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Miriam M. (mriamka77) ID 183178 (13.9.2013, 18:57) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Miriam M. (mriamka77) ID 183178 (13.9.2013, 18:57) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (14.2.2013, 12:17) |
tento recept som dlho hladala dakujem za znovuobjavenie ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (15.2.2013, 16:22) |
Tak asi to poznáte ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Janka L. (jankalo) ID 108253 (14.2.2013, 9:11) |
Fantastická pochúťka. Bôčik u nás nevydržal v chladničke ani hodinu, nieto ešte dva dni a omáčka, ktorou som potierala mäsko bola zjedená skôr ako bôčik. Bola fantastická, určite budem recept opakovať s tým, že jej urobím viac. Ďakujem za skvelý recept. Bolo to výborné. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (14.2.2013, 20:48) |
Janka, veľmi dobre som sa zasmiala na tomto tvojom komentíku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | viktória s. (torias) ID 206491 (2.2.2013, 23:42) |
Je to uzasna dobrotka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (5.2.2013, 17:13) |
Ano, Viki, je to vynikajúca pochúťka. Čím dlhšie je odležaná, tým lepšia. Ja to milujem tiež a viem si predstaaviť, že na oslave to malo úspech tiež... fakt pikantná dobrota ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.5.2009, 9:20) |
mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.5.2009, 19:16) |
Ivetka, naozaj je to mňamka. Teda pre toho, kto má rád pikantné veci. U nás nikdy nevydrží dlho. Minule som to priniesla do práce, keď sme mali mecheche a len som sa obzrela, už ho nebolo vidieť ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |