končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Judita V. (judita1) ID 11942 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Kávovočokoládová torta s karamelovým krémom[ recept č. 13984 zo dňa 11.5.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Nadstavovaný piškót: ** KÁVOVÝ korpus: 6 bielkov , 90g kryštál. cukru, 1 vanilín. cukor, 6 žĺtkov, 150g práškového cukru, 6 PL horúcej kávy, 300g hladkej múky, 1 kopcovitá PL mletej zrnkovej kávy, 1 kypr. prášok do pečiva, ** KAKAOVÝ korpus: 3 bielkov , 45g kryš. cukru, 1/2 vanilín. cukor, 3 žĺtkov, 70g práškového cukru, 3 PL kakaa, 1 PL jemne strúhanej čokolády na varenie, 3 PL horúcej vody, 150g hladkej múky, 1/2 prášok do pečiva, **KARAMELOVÝ maslový krém. 100g-120 kryštál. cukru, 2 karamelové pudingy, 600 ml mlieka, 350 g Hélie /palmely /masla, práškový cukor pdľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Kávový korpus je na celý plech, kakaový polovičná dávka - na polovicu plechu.Pokiaľ chceme korpus orechový tak 80-110g múky vymeníme za mleté orechy. Hotová vážila 3,6kg a merala 31*21cm výška 11cm. Vraj chutila fantasticky. Mne sa z nej neušlo.... Ak Vás môj recept zaujal, rada pomôžem, ak viem... K2 za super cenu •:*¨¨*:•. http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=5466710•:*¨¨*:•. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečia a so zrnkovou kávou / kakaom. Rozdelíme na 2 plovice. Žĺtka osobitne vymiešame s práškovým cukrom do penista.Bielka s kryš. cukrom a vanil. cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Do vymiešaných žĺtkov pridáme horúcu kávu / vodu a za stáleho miešania mixérom pridáme polovicu múky. Ak robíte tmavý- kakoavý korpus tak aj nastrúhanú čokoládu Do bielkovej peny opatrne varechou striedavo pridávame žltkovú hmotu a zvyšnú múku. Niekto opačne, vmiešáva bielkovú hmotu do žltkovej , ako vám je lepšie.... Pečieme na jemne vymastenom múkou vysypanom plechu vo vyhriatej rúre na 120-130 C. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhý korpus. Ten je na 1/2 plech. Kým sa pečie, nachystáme si karamelový krém.... KARAMELOVÝ maslový krém. V polovici mlieka rozrobíme pudingy. Z kryštál cukru upálime karamel, zalejeme druhou polovicou mlieka a necháme rozpustiť. Do karamelového mlieka vlejeme pudingy a uvaríme základ krému. Korpusy necháme chladnúť. Kávový prerežeme na plovicu. Krém občas miešame, aby sa na povrchu neurobila šupka. Necháme vychladnúť. Mixérom postupne vmiešame Hélie. Tuk aj puding musia byť vychladené a mali by mať rovnakú teplotu, aby sa nezrazil. ja som vrchný korpus natrela zo spodu marhuľovým džemom.Naplníme, kraje zrežeme, zarovnáme boky ... Kedže som tortu poťahovala hmotou K2 celú som ju natrela tenkou vrstvou krému. Vyšiel mi presne!!! Neostalo mi na vylyzovanie :-( Šup tortu na noc do chladničky,alebo aspoň na 5-6 hodín. K2 - mramorovcia technika /pokus/ hrúbka 3-4 mm, Vaľkané na zemiakovom škrobe. K2 Je proste fantastická... Tortu som si položila na obrátený plech kvietky som robila 2-3 dni vopred, nech sa usušia/ stvrdnú. Srdiečka sú z MMF, tie som nepoužila. No a na záver asi 2-3 hodiny zdobenia. Stužku som strihala vlnkovými nožnicami, Výzdobu som lepila čerstvým surovým vaječným bielkom./ tenká vrstva nanesené štetcom/ Detail a ešte z boku OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (13.5.2009, 20:34) |
ODPOVEDAŤ |
Monika P. (MoňaP) ID 8172, mimibazar.sk/bumba (12.5.2009, 0:25) | |
Judit, aj kvieky sú z K2? Lebo ja som chcela, aby môjmu pavúkovi držali nohy do oblúkov, aj boli v chladničke a padlo to...písala som Ti, aj si ešte prosím ...M. | |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (11.5.2009, 13:19) | |
no wooow | |
ODPOVEDAŤ |
lenka s. (želka) ID 37274 (11.5.2009, 12:23) |
kraaasna |
ODPOVEDAŤ |