. .. .. .. .. .. .
. .

Svokrin usmev :) - RECEPT 13981

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 34442 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 176 návštěvníkov)


Svokrin usmev :)


[ recept č. 13981 zo dňa  ]


Svokrin usmev :)


POTREBNÉ PRÍSADY

3 pohare hladkej muky, 1 pohar pr. cukru, 1 vajicko, 1 zltko, 2 PL pochutkovej smotany (nemusi byt) , 2 vanilkove cukre, citronova kora ( moze aj susena), 1 prasok do peciva, 1 Palmarin******* Plnka: 1 kg jablk, 3 vanilkove pudingy, 4 PL cukru (ak mate radi sladke, kludne dajte 5), 3 pohare mlieka, tuk a muka na vymastenie plechu, 1 pohar = 250 ml

POSTUP PRÍPRAVY

Sranda nazov kolacika a je mi zahodou z akeho dovodu bol takto pomenovany resp. podla coho vznikol jeho nazov, no ale co uz.... V kazdodennom zivote nas obklopuje kopec veci, ktore nedavaju zmysel, ale su tu, existuju a my ich akceptujeme:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

dame si najprv rozpustit palmarin a odstavime ho , aby trochu ochladol uverejnila som original receptu, ale si dovolim este niekolko pripomienok. Ja si tuk uz ani netopim, zda sa mi , ze sa aj lepsie robi s cestom. Je take tuhsie. Cesto je vlastne akoby linecke, len nie je pomer surovin na vahu, ale na pohare, co mne osobne velmi vyhovuje. Chut cesta je zvyraznena citronovou korou a pridanim dvoch vanilkovych cukrov. Ak mate radi viac plnky v kolaciku , tak kludne dajte 4 pudingove prasky na 1 l mlieka. Je to iba zakladny recept, ktory sa da menit roznymi sposobmi. Vyborne chutia hrusky s marcipanovym pudingom. Efektne vyzera varianta kakaove cesto ( do cesta pridat 2PL kakaa ) s jahodami a jahodovym pudingom. Tu ,ale odporucam potriet cesto jahodovym dzemikom a tak ulozit jahody a zaliat horucim pudingom. Jahody nelutovat. Takze fantazii sa medze nekladu. Kolacik urcite nepatri do kategorie luxusnych, ale je velmi vydatny, jednoduchy a hlavne ho je vela
na dosku si pripravime 3 pohare hl. muky, 1 pohar pr. cukru , 1 vajicko, 1 zltko, PRDOPEC, roztopeny palmarin, smotanu (nemusi), 2 vanilkove cukre odfotila som aj pohar = 250 ml
z pripravenych surovin pekne vyhnetieme cesto
spracovane cesto zabalime do folie a odlozime do chladnicky na odpocinok ( nie vecny:), len kym si pripravime jablka
kym na cesto pekne odpociva v chladnicke, olupeme jablka, vyberieme jadrovnik a porezeme na osminky
cesto rozdelime na dve polovice. Jednu zabalime a vratime spat do chladnicky. Ked je cesto dobre schladene, lepsie sa s nim pracuje
polovicu cesta rozvalkame na doske a prelozime do vymasteneho a mukou vysypaneho plechu. Na cesto ulozime osminky jablcok.
3 vanilkove pudingy rozmiesame v 3 poharoch mlieka a za staleho miesania uvarime puding. Ked zacina hustnut pridame 4-6 PL krystaloveho cukru. Cukor sa v teplom pudingu rozpusti a neprihori nam mlieko.Navyse si usporime umyvanie jedneho hrnca navyse:)
uvareny, horuci puding rozotrieme na ulozene jablcka, vyberieme druhe cesto z chaldnicky, rozvalkame ho a prikryjeme puding. Dame piec na 180stupnov asi 35- 40 minut. Udaj je informativny, treba si to odsledovat, kedze kazda rura pecie inak.
a tu je uz upeceny
vkladam foto toho marcipanoveho pudingu, dufam, ze aspon trochu pomoze pri hladani:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mrkvovo-zelerové fašírky | Svokrin usmev :) | Penová torta podľa Eriky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 68 (zobrazuje sa 61-68)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (11.5.2009, 18:35)
mmmm...krasne vyzera, uzasne sa podaril, super postup (clamp) (clamp) (clamp) ja som raz nieco podobne robila, ale s listkovym cestom...a toto je urcite lepsie! (L) (L) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Jana D. (vasilova) ID 83483 (11.5.2009, 18:05)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Erika Š. (ika755) ID 27136 (11.5.2009, 17:48)
vyzera mnamkovo vyskušam mame vela jablk a moji chlapi su pudingovy (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (11.5.2009, 15:14)
vyzera to nebezpecne jedle (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (11.5.2009, 11:35)
Tak takto môžem svokru aj každý deň :-) :-) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.5.2009, 19:14)
Alenka, to aj ja. A vobec, moja je teraz veeeeeeeeeeeelmi daleko: :)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (11.5.2009, 11:05)
Vyzerá úúúžasne! Toto je moja obľúbená kombinácia v koláčoch, takže určite vyskúšam. Bežne piekavam koláče napr. s pudingom, s ovocím, s pudingom aj ovocím... Ale dať dokopy tento typ cesta, ovocie, puding a navyše v tomto zložení (časť cesta ide ešte navrch na puding), to vyzerá mňamkovo (Y)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (11.5.2009, 7:40)
Perfektný názov :-D skúsim upiecť, keď pôjdem k nádejnej svokre na návštevu :-) ináč vyzerá veľmi dobre a podľa zloženia je jednoduchý a vhodný aj pre alergikov na orechy,med, kakao, mak...- čo nie je vždy ľahké nájsť taký koláčik, kde tieto ingrediencie nie sú...Takže Aďka vďaka za receptík (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.5.2009, 19:17)
Evka, ved aj mna najprv zaujal nazov. No sranda, nie?
Nechapem ako vznikol jeho nazov, ked vobec nicim ten svokrin usmev nepripomina :) (L) (L) (L) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.5.2009, 7:32)
Vyzerá to fajn, isto skúsim (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 68 (zobrazuje sa 61-68)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu