. .. .. .. .. .. .
. .

Svokrin usmev :) - RECEPT 13981

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 34442 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 176 návštěvníkov)


Svokrin usmev :)


[ recept č. 13981 zo dňa  ]


Svokrin usmev :)


POTREBNÉ PRÍSADY

3 pohare hladkej muky, 1 pohar pr. cukru, 1 vajicko, 1 zltko, 2 PL pochutkovej smotany (nemusi byt) , 2 vanilkove cukre, citronova kora ( moze aj susena), 1 prasok do peciva, 1 Palmarin******* Plnka: 1 kg jablk, 3 vanilkove pudingy, 4 PL cukru (ak mate radi sladke, kludne dajte 5), 3 pohare mlieka, tuk a muka na vymastenie plechu, 1 pohar = 250 ml

POSTUP PRÍPRAVY

Sranda nazov kolacika a je mi zahodou z akeho dovodu bol takto pomenovany resp. podla coho vznikol jeho nazov, no ale co uz.... V kazdodennom zivote nas obklopuje kopec veci, ktore nedavaju zmysel, ale su tu, existuju a my ich akceptujeme:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

dame si najprv rozpustit palmarin a odstavime ho , aby trochu ochladol uverejnila som original receptu, ale si dovolim este niekolko pripomienok. Ja si tuk uz ani netopim, zda sa mi , ze sa aj lepsie robi s cestom. Je take tuhsie. Cesto je vlastne akoby linecke, len nie je pomer surovin na vahu, ale na pohare, co mne osobne velmi vyhovuje. Chut cesta je zvyraznena citronovou korou a pridanim dvoch vanilkovych cukrov. Ak mate radi viac plnky v kolaciku , tak kludne dajte 4 pudingove prasky na 1 l mlieka. Je to iba zakladny recept, ktory sa da menit roznymi sposobmi. Vyborne chutia hrusky s marcipanovym pudingom. Efektne vyzera varianta kakaove cesto ( do cesta pridat 2PL kakaa ) s jahodami a jahodovym pudingom. Tu ,ale odporucam potriet cesto jahodovym dzemikom a tak ulozit jahody a zaliat horucim pudingom. Jahody nelutovat. Takze fantazii sa medze nekladu. Kolacik urcite nepatri do kategorie luxusnych, ale je velmi vydatny, jednoduchy a hlavne ho je vela
na dosku si pripravime 3 pohare hl. muky, 1 pohar pr. cukru , 1 vajicko, 1 zltko, PRDOPEC, roztopeny palmarin, smotanu (nemusi), 2 vanilkove cukre odfotila som aj pohar = 250 ml
z pripravenych surovin pekne vyhnetieme cesto
spracovane cesto zabalime do folie a odlozime do chladnicky na odpocinok ( nie vecny:), len kym si pripravime jablka
kym na cesto pekne odpociva v chladnicke, olupeme jablka, vyberieme jadrovnik a porezeme na osminky
cesto rozdelime na dve polovice. Jednu zabalime a vratime spat do chladnicky. Ked je cesto dobre schladene, lepsie sa s nim pracuje
polovicu cesta rozvalkame na doske a prelozime do vymasteneho a mukou vysypaneho plechu. Na cesto ulozime osminky jablcok.
3 vanilkove pudingy rozmiesame v 3 poharoch mlieka a za staleho miesania uvarime puding. Ked zacina hustnut pridame 4-6 PL krystaloveho cukru. Cukor sa v teplom pudingu rozpusti a neprihori nam mlieko.Navyse si usporime umyvanie jedneho hrnca navyse:)
uvareny, horuci puding rozotrieme na ulozene jablcka, vyberieme druhe cesto z chaldnicky, rozvalkame ho a prikryjeme puding. Dame piec na 180stupnov asi 35- 40 minut. Udaj je informativny, treba si to odsledovat, kedze kazda rura pecie inak.
a tu je uz upeceny
vkladam foto toho marcipanoveho pudingu, dufam, ze aspon trochu pomoze pri hladani:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mrkvovo-zelerové fašírky | Svokrin usmev :) | Penová torta podľa Eriky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 68 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Janka P. (Joanne) ID 6922 (2.6.2009, 13:50)
Adka,chystam sa ho piect v nedelu,len neviem,aku smotanu mam dat...asi sladku,ze?A to cesto ma byt kolko minimalne v chaldnicke?Mohla by som ho tam nechat aj 24hod? *-) *-) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.6.2009, 23:19)
Janka, uz som dopisala v recepte, ze kyslu pochutkovu smotanu. No ked nemas, nedas, nic sa take hrozne nestane. Na chuti to neuberie. Podla reakcii dievceniec, si radsej ten tuk neroztapaj, iba nakrajaj na mensie kusky a zahnet ako klasicke linecke cesto. Cesto je v chladnicke iba kym si pripravis jablcka cca 1/2 hod. Potom druha polka iba kym si uvaris puding, ale to som rozpisala v recepte. Neviem, ci moze ostat aj 24 hod. este som neskusala. Dufam, ze som aspon trochu pomohla a ze kolacik sa vydari. A hlavne, ze bude chutit. Papa Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (1.6.2009, 7:21)
(F) včera som robila tento koláčik :-) je perfiš (Y) (Y) (Y) (Y) ja som ešte do pudingu zamiešala tvaroh (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.6.2009, 23:21)
Tak to muslela byt fajnotka s tym tvarohom. Niekedy urcite vyskusam. Tesima, ze kolacik chutil (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (31.5.2009, 10:28)
:-)super kolacik velmi nam chutil (pl)
ODPOVEDAŤ
štefánia J. (PRINCESS7) ID 61369, mimibazar.sk/PRINCESS7 (30.5.2009, 20:37)
Ahoj Adrianka,práve som dopiekla koláčik-je výborný,žiadne trhacie cesto-ako to tu mnohé žienky popisujú-ja osobne si myslím,že to bude tým roztopeným tukom,ja som dala normálne pokrájaný palmarin cesto zahnietila-a bolo super-presne ako na tvojom obrázku...mňam mňam (pl) (^) (^) (^)dakujemééé (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (upravené 31.5.2009, 2:17)
joooooj Stevka, ani si nevies predstavit aka som natesena, ze sa ti kolacik podaril super a hlavne, ze chutil. Uz som bola nestastna, ze sa niektorym dievcencom nepodaril. Nedovolila by som si dat sem recept, ktory nemam odskusany a ako sa hovori nestoji zato :) . Velmi si ma potesila. Chystam sa ho urobit s jahodkami a potom dolozim aj toto foto. Papa Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Drahomíra H. (Draha 23) ID 95698 (28.5.2009, 20:34)
Vyzera super,určite vyskušam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Renáta K. (renuliatko) ID 11144, mimibazar.sk/renuliatko (25.5.2009, 13:54)
Robila som ho cez víkend,cesto sa mi trhalo tak som ho nastrúhala na strúhadle a bolo to (Y)Nabudúce skúsim bez toho pudingu,iba pridám prášok do jabĺčok lebo (cinky)práve ten puding tam nechutil.Ale ja a (child5)sme sa nevedeli dojesť (Y) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.5.2009, 19:56)
Renatka, si skvela gazdinka, ked si sa tak perfektne poradila. Len nechapem naco naco prasok do jablcok? Bez pudingu je to potom klasicky jablcnik, ci nie? (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
tereza M. (Terujaja) ID 52420 (25.5.2009, 13:25)
Tento koláč dělávám s jablky a do jablek přimíchám dva vanilkové pudinkové prášky-nevařím pudink.Ještě přidávám rozinky.Je to také dobrotka ;-)
ODPOVEDAŤ
Anna I. (anna1) ID 15757 (24.5.2009, 13:02)
Adrianka práve pečiem tento koláčik, už je v rúre. Všetko by bolo fajn, ale cesto sa neskutočne :-@ :-@ :-@ trhalo soro ma porazilo (6) musela som ho dávať na plech po častiach inak by som tú vrchnú vrstvu ani nadala. Pohár som mala klasickú duritku. Už je skoro upečený a vyzerá fajn jeho chuť my bude odmenou za tie nervy (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (25.5.2009, 11:56)
Jaaaaaaaj tak to ma velmi mrzi. Neviem, ci si nemala teply tuk alebo co. Dala si cesto dobre schladit do chladnicky? Bolo riedke alebo moc tuhe?Ja fakt neviem. No dufam, ze ste si aspon pochutnali. (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
lubica s. (marnaty) ID 53484 (24.5.2009, 14:25)
Ja mám taký špeciálny drevený valček na cesto s ktorým vaľkám cesto priamo na plechu. Ale ked sa cesto veľmi trhá, podľa mojich skuseností to záleží od tuku ktorý použijem.
ODPOVEDAŤ
Katka K. (katka13122) ID 6222, mimibazar.sk/katka13122 (20.5.2009, 13:49)
a mne sa starsne cesto trhalo,preco? :'(
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (20.5.2009, 20:50)
Katka, to ma mrzi. Neviem, co sa stalo, ale ja som sa s tym este nikdy nestretla. Na obrazku je vidiet cesto. Je to vlastne akoze linecke cesto, ako som uz pisla nizsie v komentaroch . A ked ho das schladit do chladnicky, tak sa s nim robi uplne super. (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (20.5.2009, 14:26)
teda ak mozem....skus spodne cesto trochu vyvalkat a dat na plech a na plechu dovalkat poharom (D) a to vrchne cesto ked sa fat moc trha robim mriezky.Alebo nedala si viac muky?
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (20.5.2009, 21:03)
podla toho, ake je to cesto. Ja to uz mam tak akosi v rukach. Ak sa trha lebo je "suche" (velakrat zalezi aj od tuku a velskosti vajec napr.) , tak pridam 1-2 PL smotany, ak sa trha, ze je velmi "riedke", tak pri valkani viac pomucim.Ale podla tohto receptu je cesto fakt velmi lahko spracovatelne. A su tu uz aj ohlasy, ze sa kolacik podaril skvele. Tak neviem ... :-$
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (20.5.2009, 10:36)
Vikend za vikendom si hovorím, že nebudem piecť, že pobehám dom a budem hnilačiť...aj budem, ale pri tomto koláčiku. (plaz)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (20.5.2009, 20:54)
Dufam, ze sa podari a pochutnas si (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
lubica s. (marnaty) ID 53484 (17.5.2009, 11:09)
Chystám sa dnes upiecť, puding som kupila karamelový. Už sa nan teším... :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.5.2009, 20:14)
Ako Lubka, podaril sa? A hlavne, ci chutil? (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
lubica s. (marnaty) ID 53484 (17.5.2009, 22:08)
Adka podaril a chutil vynikajuco. Vdaka za receptík. Nabuduce skusim dať hrušky a marcipán. puding. (hello) :-) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (18.5.2009, 18:43)
Lubka, velmi ma to tesi. (L) (L) (L) (L) (L) Daj potom vediet ako ti chutila kombinacia marcipan. puding a hrusky. Vies, kolko ludii, tolko chuti. Ja vsak milujem aj hrusky aj marcipan. Papa Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
lubica s. (marnaty) ID 53484 (20.5.2009, 13:45)
(C) (smich) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (20.5.2009, 20:52)
uz si vari skusila aj s marcipanovym pudingom?
ODPOVEDAŤ
Tatiana M. (ninulik) ID 23613 (16.5.2009, 21:12)
Koláčik je suprový, no ja som ho robila z jabĺk ktoré mám zavarené, čiže nastrúhané a zasterelizované a tak pripravené na koláčiky. Výborný receptík, za chvíľu som ho mala pripravený na pečenie. Ďakujem. (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.5.2009, 22:19)
Tanicka tesi ma, ze si spokojna s kolacikom. Zaujimava kombinacia so struhanymi jablkami, este som neskusala. Ved teraz ani nemam struhane jablcka, no mozno si niekoho inspirovala, kto ich ma (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Tatiana M. (ninulik) ID 23613 (17.5.2009, 8:44)
Aďka, myslím že to je to isté len jablká sú nastrúhané. A samozrejme je ten koláčik trošičku aj nižší. No a jablka si vždy pripravujem na jeseň ako polotovar. Ošúpem ich, nastrúham a dám do fliaš. Pripravím si nálev - voda, cukor podľa chuti a dávam aj asi jednu malú lyžičku kyseliny citrónovej. To preto aby mi to nekvasilo vo fľašiach a nechám zovrieť. Potom zalejem jablká a dám sterelizovať len, aby chytil uzáver. To znamená, že len do bodu varu a dosť. :-) :-) :-) (jablka) (jablka) (jablka)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (17.5.2009, 9:07)
mne ich chysta mama... ale okrem jablk do flase nedava nic a zatial mi ani jedna flasa nezacala kvasit
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.5.2009, 14:12)
Aj ja som ich robievala presne tak isto, kym som bola doma a mali sme jablcka z vlastnej zahrady. V zime, ked som piekla klasicky jablcnik, tak to bola rychlovka :)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.5.2009, 20:06)
ten vyzerá bombovo, musím kúpiť jablká a vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) nižšie píšeš, že je chutný s hruškami a marcipánovým pudingom, to sa mi pozdáva, len by som chcela vedieť, či môžu byť aj kompotové hrušky, alebo je lepšie čerstvé ovocie (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.5.2009, 8:10)
Ak ich nemas velmi makke, tak urcite aj kompotove mozu byt. Ved jahody som mala tiez iba z kompotu a bolo to dobre (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Tatiana M. (ninulik) ID 23613 (16.5.2009, 14:35)
už sa ho aj ponáhľam robiť (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (13.5.2009, 20:35)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.5.2009, 12:38)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.5.2009, 22:01)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (upravené 13.5.2009, 19:08)
Mile dievcence, kolacik je ozaj jednoduchy, je ho plny plech. Tazke: uverejnila som original receptu, ale si dovolim este niekolko pripomienok. Ja si tuk uz ani netopim, zda sa mi , ze sa aj lepsie robi s cestom. Je take tuhsie. Cesto je vlastne akoby linecke, len nie je pomer surovin na vahu, ale na pohare, co mne osobne velmi vyhovuje. Chut cesta je zvyraznena citronovou korou a pridanim dvoch vanilkovych cukrov. Ak mate radi viac plnky v kolaciku , tak kludne dajte 4 pudingove prasky na 1 l mlieka. Je to iba zakladny recept, ktory sa da menit roznymi sposobmi. Vyborne chutia hrusky s marcipanovym pudingom. Efektne vyzera varianta kakaove cesto ( do cesta pridat 2PL kakaa ) s jahodami a jahodovym pudingom. Tu ,ale odporucam potriet cesto jahodovym dzemikom a tak ulozit jahody a zaliat horucim pudingom. Jahody nelutovat. Takze fantazii sa medze nekladu. Kolacik urcite nepatri do kategorie luxusnych, ale je velmi vydatny, jednoduchy a hlavne ho je vela :) (L) (L) (L)Dobru chut !
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976, mimibazar.sk/ajkagajka (16.5.2009, 12:41)
:-o existuje marcipánový puding? to by som rada vyskúšala *-) ja totiž marcipán (zajic) (balicek) (pusa) ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.5.2009, 15:29)
Andrejka ja zvyknem kupovat od ceskeho vyrobcu SEMIX Opavacek , Puding s prichuti marcipanu. Je to taky mensi hnedy sacok s hmotnostou 38 g na 1/2 l mlieka. A kupujem ho bud v Bale alebo v Bile. Dufam, ze sa ti podari zohnat ho. Je ozaj fajn. (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.5.2009, 16:04)
taky som mala aj ja ale urcite som ho nekupila ani v bale ani v bile lebo tam nechodim... rozmyslam ale fakt si neviem spomenut kde som ho kupila... ale moze to byt jedine tesco, hypernova alebo kaufland
ODPOVEDAŤ
Mira G. (Mira.G) ID 799 (17.5.2009, 9:33)
mávajú ho v Kauflande, niekedy ho kupujem ....inak koláčik vyzerá perfektne (Y) (Y) (Y) a asi ho dnes vyskúšam (zajic)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.5.2009, 10:56)
Mirka, vdaka za pochvalu. Ja som v Kauflande nebola vyse dvoch rokov , takze neviem. Verim, ze sa ti kolacik podari, takze nechajte si chutnat. Papa ada (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.5.2009, 19:26)
Ja mam Tesco trochu od ruky, takze som ho urcite kupila v jednom z tych dvoch obchodov. No, ale znamena to, ze by nemal byt problem kupit ho aj v inych obchodnych retazcoch. Papa Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.5.2009, 21:01)
Adka a Ty si teraz na Slovensku ?
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.5.2009, 22:45)
Nie, zlatko, uz sme spat. Boli sme doma cez velkonocne sviatky (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.5.2009, 23:10)
tak to mas slovenske obchody na nakupy asi dost od ruky ;-) ;-) ;-)

(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.5.2009, 23:36)
No ved som sa zasobila z domu :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976, mimibazar.sk/ajkagajka (16.5.2009, 16:11)
skúsim sa po ňom popozerať (F) (F) (F) a je teda dobrý? :O)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.5.2009, 14:16)
urcite existuje... mala som uz taky len si uz nepamatam kde som ho kupila
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976, mimibazar.sk/ajkagajka (16.5.2009, 15:20)
(H) tak šup šup, lov v pamäti :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.5.2009, 23:52)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Adrika, krásny koláčik a perfektná kombinácia (Y) (Y) (Y), už sa len (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.5.2009, 20:35)
(clamp) vyzerá perfektne (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.5.2009, 12:39)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (11.5.2009, 19:08)
(Y) (Y) (Y) tá svokra sa pekne usmieva ;-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (11.5.2009, 19:07)
vyskusame.............urcite je osviezujuci (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.5.2009, 21:39)
Lubka, skor by som povedal, ze je syty, ako osviezujuci
ODPOVEDAŤ
Celkom: 68 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu