končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 176 návštěvníkov) Svokrin usmev :)[ recept č. 13981 zo dňa 10.5.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 3 pohare hladkej muky, 1 pohar pr. cukru, 1 vajicko, 1 zltko, 2 PL pochutkovej smotany (nemusi byt) , 2 vanilkove cukre, citronova kora ( moze aj susena), 1 prasok do peciva, 1 Palmarin******* Plnka: 1 kg jablk, 3 vanilkove pudingy, 4 PL cukru (ak mate radi sladke, kludne dajte 5), 3 pohare mlieka, tuk a muka na vymastenie plechu, 1 pohar = 250 ml POSTUP PRÍPRAVY Sranda nazov kolacika a je mi zahodou z akeho dovodu bol takto pomenovany resp. podla coho vznikol jeho nazov, no ale co uz.... V kazdodennom zivote nas obklopuje kopec veci, ktore nedavaju zmysel, ale su tu, existuju a my ich akceptujeme:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI dame si najprv rozpustit palmarin a odstavime ho , aby trochu ochladol uverejnila som original receptu, ale si dovolim este niekolko pripomienok. Ja si tuk uz ani netopim, zda sa mi , ze sa aj lepsie robi s cestom. Je take tuhsie. Cesto je vlastne akoby linecke, len nie je pomer surovin na vahu, ale na pohare, co mne osobne velmi vyhovuje. Chut cesta je zvyraznena citronovou korou a pridanim dvoch vanilkovych cukrov. Ak mate radi viac plnky v kolaciku , tak kludne dajte 4 pudingove prasky na 1 l mlieka. Je to iba zakladny recept, ktory sa da menit roznymi sposobmi. Vyborne chutia hrusky s marcipanovym pudingom. Efektne vyzera varianta kakaove cesto ( do cesta pridat 2PL kakaa ) s jahodami a jahodovym pudingom. Tu ,ale odporucam potriet cesto jahodovym dzemikom a tak ulozit jahody a zaliat horucim pudingom. Jahody nelutovat. Takze fantazii sa medze nekladu. Kolacik urcite nepatri do kategorie luxusnych, ale je velmi vydatny, jednoduchy a hlavne ho je vela na dosku si pripravime 3 pohare hl. muky, 1 pohar pr. cukru , 1 vajicko, 1 zltko, PRDOPEC, roztopeny palmarin, smotanu (nemusi), 2 vanilkove cukre odfotila som aj pohar = 250 ml z pripravenych surovin pekne vyhnetieme cesto spracovane cesto zabalime do folie a odlozime do chladnicky na odpocinok ( nie vecny:), len kym si pripravime jablka kym na cesto pekne odpociva v chladnicke, olupeme jablka, vyberieme jadrovnik a porezeme na osminky cesto rozdelime na dve polovice. Jednu zabalime a vratime spat do chladnicky. Ked je cesto dobre schladene, lepsie sa s nim pracuje polovicu cesta rozvalkame na doske a prelozime do vymasteneho a mukou vysypaneho plechu. Na cesto ulozime osminky jablcok. 3 vanilkove pudingy rozmiesame v 3 poharoch mlieka a za staleho miesania uvarime puding. Ked zacina hustnut pridame 4-6 PL krystaloveho cukru. Cukor sa v teplom pudingu rozpusti a neprihori nam mlieko.Navyse si usporime umyvanie jedneho hrnca navyse:) uvareny, horuci puding rozotrieme na ulozene jablcka, vyberieme druhe cesto z chaldnicky, rozvalkame ho a prikryjeme puding. Dame piec na 180stupnov asi 35- 40 minut. Udaj je informativny, treba si to odsledovat, kedze kazda rura pecie inak. a tu je uz upeceny vkladam foto toho marcipanoveho pudingu, dufam, ze aspon trochu pomoze pri hladani:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 68 (zobrazuje sa 61-68) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (11.5.2009, 18:35) | |
mmmm...krasne vyzera, uzasne sa podaril, super postup ja som raz nieco podobne robila, ale s listkovym cestom...a toto je urcite lepsie! | |
ODPOVEDAŤ |
Jana D. (vasilova) ID 83483 (11.5.2009, 18:05) |
ODPOVEDAŤ |
Erika Š. (ika755) ID 27136 (11.5.2009, 17:48) |
vyzera mnamkovo vyskušam mame vela jablk a moji chlapi su pudingovy |
ODPOVEDAŤ |
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (11.5.2009, 15:14) | |
vyzera to nebezpecne jedle | |
ODPOVEDAŤ |
Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (11.5.2009, 11:35) | |
Tak takto môžem svokru aj každý deň | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.5.2009, 19:14) | ||
Alenka, to aj ja. A vobec, moja je teraz veeeeeeeeeeeelmi daleko: | ||
ODPOVEDAŤ |
Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (11.5.2009, 11:05) | |
Vyzerá úúúžasne! Toto je moja obľúbená kombinácia v koláčoch, takže určite vyskúšam. Bežne piekavam koláče napr. s pudingom, s ovocím, s pudingom aj ovocím... Ale dať dokopy tento typ cesta, ovocie, puding a navyše v tomto zložení (časť cesta ide ešte navrch na puding), to vyzerá mňamkovo |
|
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evekei) ID 31604 (11.5.2009, 7:40) |
Perfektný názov skúsim upiecť, keď pôjdem k nádejnej svokre na návštevu ináč vyzerá veľmi dobre a podľa zloženia je jednoduchý a vhodný aj pre alergikov na orechy,med, kakao, mak...- čo nie je vždy ľahké nájsť taký koláčik, kde tieto ingrediencie nie sú...Takže Aďka vďaka za receptík |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.5.2009, 19:17) | ||
Evka, ved aj mna najprv zaujal nazov. No sranda, nie? Nechapem ako vznikol jeho nazov, ked vobec nicim ten svokrin usmev nepripomina |
||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.5.2009, 7:32) | |
Vyzerá to fajn, isto skúsim | |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 68 (zobrazuje sa 61-68) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |