Alena M. (Alinka) ID 18244 |
|
mimibazar.sk/alinka |
Oblasť: Liptovský Mikuláš |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 28.6.2007 |
Naposledy: 8.10.2019 19:36 |
Aktualizácia: 11.8.2015 8:03 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Kuracie stehná v šampiňónovej omáčke
[ recept č. 13910 zo dňa 8.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 kuracie stehná, 2PL citrónovej šťavy, 2PL oleja, 1PL sušeného oregana, 1PL sušenej bazalky, 2 strúčiky lisovaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie
Na omáčku: 2dl vody, 1PL solamylu, 250g šampiňónov, 250ml hubového vývaru z bujónu, 1 cibuľa, 1PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 strúčik lisovaného cesnaku
POSTUP PRÍPRAVY
Umyté stehná dajte do vymasteného pekáča. Pripravte si marinádu: V miske zmiešajte citrónovú šťavu, olej, oregano, bazalku a pretlačený cesnak. Zmesou potrite mäso. Vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 45 minút pri 170°C. Počas pečenia stehná podlievajte výpekom a horúcou vodou. Môžete 2x otočiť. V hrnci si medzitým pripravte omáčku: Zmiešajte vo vode kukuričný škrob a priveďte do varu. Pridajte očistené, pokrájané šampiňóny, pokrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, hubový vývar, pretlačený cesnak a nechajte zovrieť. Omáčku nalejte na mäso a dopečte, kým stehná nie sú mäkké. Podávajte s tarhoňou. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (3.7.2015, 9:16) |
|
ODPOVEDAŤ |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (upravené 4.7.2015, 15:06) |
robila som s mensimi obmenami, nemala som hubovy bujon/tuto omacku,ale musim povedat,ze kto hlada,ze to bude potom chutit ako klasicka stava z maska bude sklamany,mne to bolo prilis huste,hoci som aj riedila vodou, a chutilo umelo,ale to je mozno len moj pocit,ale recept na foto vyzera ok a chutne |
ODPOVEDAŤ |