Eva H. (Evitchka) ID 26145 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
*Baklazanove lodicky so sampinonmi a tofu*
[ recept č. 13844 zo dňa 6.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 vacsi baklazan * kusok tofu * 3 velke sampinony * 1 maly por * strucik cesnaku * polovicka zeleninoveho bujonu * kusok tvrdeho syra * koreniny a bylinky podla chuti * olivovy olej
POSTUP PRÍPRAVY
V poslednej dobe sa tu vyskytlo tolko skvelych receptov s tofu, ze ja tuto vybornu potravinu davam uz skoro do kazdeho jedla :) Aj vdaka vasim inspiraciam vznikla tato pochutka :)..Postup v obrazkoch:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
1. ruru si vyhrejeme na 200 stupnov...baklazan rozdelime po dlzke na dve rovnake polovice.. vydlabeme vnutro, ktore si odlozime, budeme ho neskor potrebovat..zapekaciu misu vymazeme olivovym olejom a baklazanove lodicky tiez vymazeme olejom..jemne posolime..supneme do rury a predpekame priblizne 20 minut..
![]()
2. kym sa baklazan predpeka, ideme na plnku: tofu pokrajame na male kocky a chvilku opekame spolu s koreninami podla chuti..ja som pouzila sojovu omacku, kari, kajenske korenie..
![]()
3. pridame nakrajany porik a premiesavame...
![]()
4. ochvilocku pridame sampinony..
![]()
5. a nakoniec pridame na male kusky nakrajane vnutro baklazanu, ktore sme si na zaciatku odlozili...opat dobre premiesame..
![]()
6. okorenime, obylinkujeme, opetrzlenujeme a dalej dusime pod podkrievkou par minut
![]()
7. podla chuti pridame bujon, ja som dala len mensiu polovicku jednej kocky a cesnak..mozete podliat troskou vody, ak je treba..opat chvilku dusime a ked sa nam to uz zda celkom fajn, odstavime...
![]()
8. zmesou naplnime predpecene lodicky baklazanu...
![]()
9. podla chuti posypeme struhanym syrom, ak chceme, pridame stipku oregana a dame zapekat na dalsich 10 minut...
![]()
10. a hotovo..myslim, ze stacilo :) *dobruu chut*
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Zuzana K. (žužulka) ID 41202 (9.4.2010, 13:12) |
super vec mozem len doporucit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (10.4.2010, 17:50) |
dakujem Zuzi, ja si tiez v najblizsej dobe toto papanie pripravim, fakt dobrotka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.5.2009, 16:46) |
vidis, v tej plnke je to,co ja davam na spagetle, urcite niekedy pouzijem aj takto. ale az v lete, ked bude plno baklazanov,cukiet,patizonov.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.5.2009, 8:49) |
ty, Evi, to si mi krasne trafila vsetko,co mam rada. sikovna zena  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (7.5.2009, 12:19) |
super Janik ved aj ty mne triafas chute, casto, az moc casto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (7.5.2009, 12:42) |
ako dopadol vcerajsok? ja a Klaudi sme usilovne komentovali jej vytvor pod tvojim kolacikom a autorka sa zasivala pri a a a ???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.5.2009, 16:44) |
boli sme nakoniec na pivo vonku s partiou. trebalo oddychnut,vyventilovat. taku hnusnu pisomku nam dal zo sociolingv.,...ale nevadi, mam C a neriesim. hlavne,ze to mam z krku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (7.5.2009, 8:44) |
ako pekne aranzujes  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (7.5.2009, 12:18) |
dakujem Lubik aj ty!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (7.5.2009, 8:30) |
Tuto mnamku som robievala dost casto minule leto mojmu a aj nechutilo nevedia co je dobre,ale s bratom sme sa toho nevedeli dojest Vdaka za pripomenutie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (upravené 11.5.2009, 0:09) |
Jani, niet zac.. stavim sa, ze taketo nieco sa pripravuje v mnohych domacnostiach, opat jedno jedlo, ktore sa da obmienat do aleluja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (7.5.2009, 8:27) |
Eviiik,ale aaaaaaku dobrotu si sem pridala mnam,baklazan,a sampinony milujem..takze by som to zbastila jedna radost vcera som uz nestihala nakuknut,lebo som uz zaspavala pred pocitacom ,ale dnes som nakukla,a mnaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (7.5.2009, 12:16) |
Ahoj Martinka, tak konecne som sa trafila do tvojich chuti je to dobrotka, ta druha polovicka caka na obed... toto samozrejme nejedol ,len ochutnal pekny dnik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (7.5.2009, 12:37) |
Ajoj ..ze konecne?? ved ty sa veeelmo casto triafas do mojich chuti a co dnes kuchtis pre hladnu polovicku ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (7.5.2009, 12:41) |
polovicka bude mat spagety s masovou omackou a ja si spravim plnene rajcinky podla teba Matka, uz sa tesim! a vy co budete mat dnes dobreho? inak si mi narobila velke chute s tym rebarborovym kolacikom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (7.5.2009, 12:58) |
Ved o to mi islo,Evik aby si sa aj ty pripojila ku mne,ked uz bol ten "den bez diet " inac ,tak nahodou som to zacula v radiu,a prislo mi to veeeeelmi vhod,aspon som mala vhodnu vyhovorku,preco si dopriat kusok kolacika my dnes este sfinisujeme vcerajsie spagetky.. neodhadla som nejak mnozstvo,takze mi zostalo trosku uvarenych spagiet,tak k nim dnes este dovarim zvysok,a spravim novu omacku A pochutnaj si na rajcinkach..budem na teba mysliet  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (7.5.2009, 13:02) |
a ja som si myslela ze si si to vymyslela, ten den bez diet dobry napad inak ale pre mna prisiel v nevhodnom case, dnes mam len 3. den dietku no uz teraz viem, ze cez vikend ju porusim! Mati, ja mam bez diet 360 dni v roku, tychto par dni pred dovolenkou ma teda fakt nezabije  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (6.5.2009, 22:31) |
mnam mnam. taketo mozem. Opat robis chutky skvely receptik ako inak Evi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.5.2009, 22:35) |
oooj, je mi luto Zanet, ze takto proti noci, ale skor mi to nevyslo ... ja rada robim chutky, najma taketo zdrave chutky dobru nocku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (6.5.2009, 22:02) |
takze ti to nedalo, a predsa len si vyvarala ? vyzera to fantasticky, baklazan my milujeme, davam do zoznamu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.5.2009, 22:06) |
cau Klaudi, no nedalo, proste ja by som asi ani nezpaspala, keby som sa dnes k tomu sporaku nepostavila je to pre mna relax  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.5.2009, 13:34) |
ja som taka ista mam este stale cesto na wafle-v chladnicke, a dnes ine teda nestihnem....ale gofri si dame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (6.5.2009, 22:01) |
Eviiička???!!!!otázočka ešte jedna ,,,ten baklažán neni horký,?,ja som kupovala asi pred týždňom a j cuketu aj baklažán a bol nahorklý , tak mám strach...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.5.2009, 22:05) |
Erika, praveze nebol...neviem cim to je..ak je horky, je na to nejaky grif, ale presne neviem aky...myslim ze Marcelka K. ma vo svojich receptoch nieco take.. pozri...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (6.5.2009, 22:19) |
jojo díky moc...kuknem ,,inak neviem čím to je ,lebo aj cuketu mám niekedy v poho a dakedy je nahorklá..kdovie??  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (6.5.2009, 22:05) |
ááá teraz čítam, že už sa ťa to niekto pýtal  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivona S. (Clairinka) ID 63368 (6.5.2009, 21:59) |
uzasny recept cez vikend ho vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.5.2009, 22:07) |
Ivonka, budem sa tesit ak vyskusas a este viac, ak bude chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (6.5.2009, 21:56) |
super, ja takto podobne plním tekvicu, lebo baklažán neviem pripraviť, furt mi pripadá horký  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.5.2009, 22:04) |
Ani, vidis, ja som tekvicu este neplnila, vyskusam s tym baklazanom je to zaujimave, ja ked robim, nezvykne byt horky, a ani nemam nijaky zvlastny grif..neviem od coho to zavisi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (6.5.2009, 22:10) |
možno kupujem nejaký starý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.5.2009, 22:13) |
nemyslim, aj mne sa zda, ze vo vela receptoch s baklazanom sa zaoberaju tou horkostou..tak neviem..tento nebol horky a ani som ho nejak speci neupravovala..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (6.5.2009, 21:25) |
mnaaaam...toto isto vyskusam ...vsetky ingrediencie zboznujem ...a baklazan grilovany na cesnaku ...uz som podobne robila,inu variantu ,ale tam sa ten baklazan dopredu nepiekol,tak to bolo take hmm  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.5.2009, 21:28) |
Janka, to som rada, ze som ta inspirovala.. mas pravdu, plnka moze ist takmer hocijaka, aka cloveka len napadne dufam, ze si pochutis  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (6.5.2009, 21:24) |
senzačnéé niečo,,, pridáva sa k obľúbeným a vyskúša sa.....jujjjjjjj |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.5.2009, 21:30) |
jejda Erika, ty sa tak tesis, ze sa citim ako no mam velku radost, ze sa ti tato kombinacia pozdava a co je najlepsie, je to celkom ryychlovka, jedlo mas na stole do 40 minut! dufam bude chutit!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (6.5.2009, 21:34) |
jasné a čo sa týka tofu, tak bez debaty,,,výborné kombinácia mňamky mňamky počkaj uvidíš tento receptík bude tutiii obľúbený |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.5.2009, 21:22) |
dakujem Lucka, mozem ti prezradit, ze to voniii a chutiii este lepsie ako to vyzera mne tiekli slinky, len co som si to v hlave predstavila, videla som totiz podobny recept, ale s masovou plnkou...pekny vecer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (6.5.2009, 21:10) |
super az mi slinky tecu, hned by som si dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |