Eva H. (Evitchka) ID 26145 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 31.10.2007 |
Naposledy: 5.8.2014 20:05 |
Aktualizácia: 24.1.2011 16:11 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
*Jablkovo-cernicovy paj*
[ recept č. 13783 zo dňa 4.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2,5 dl hladkej muky * 0,8 dl krystaloveho cukru (radsej trosku menej)* 150 g margarinu alebo masla (plus margarin na vymazanie formiciek) * pol lyzicky prasku do peciva * 2 lyzice vody * mleta skorica * jablko/jablka * cernice alebo ine cerstve /mrazene ovocie
POSTUP PRÍPRAVY
Velmi jednoducha a chutna rychlovka zo surovin, ktore mate vacsinou doma. Ovocie mozete pouzit akekolvek. Ak nemate taketo male minipajove formicky, nezufajte. Mnozstvo surovin je uvedene na klasicku okruhlu kolacovu (pajovu) formu, ja som teda robila len polovicnu davku do tychto malych formiciek. Nizsie v postupe najde tip, ako postupovat s klasickou pajovou formou:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. muku, cukor a prasok do peciva zmiesame v mise, pridame nakrajane maslo a vodu...cukru dajte kludne menej, mne sa cesto zdalo dost presladene |
![]() |
2. vypracujeme hladke cesto, ktore supneme na 15 minut do chladnicky alebo na 5 minut do mraznicky |
![]() |
3. cesto sa nam chladi, pripravime si zatial formicky, ktore vymazeme maslom... |
![]() |
4. na dno formiciek poukladame osupane a na mesiaciky nakrajane jablko..do tychto 4 miniformiciek mi stalo jedno vacsie jablko, do klasickej formy dajte kludne jablka dve aj tri, je to na vas :) |
![]() |
5. "dozdobime" niekolkymi kuskami cernic a poprasime mletou skoricou.. |
![]() |
6. ovocie vo formickach prikryjeme cestom, a to tak, ze z neho trhame kusky a prilepujeme ich vedla seba, sem tam nechame aj skarocku..cesto sa pecenim miestami spoji a vytvori peknu nepravidelnu pokryvku na ovoci..je to trosku lepkava pracicka, ale ide to rychlo a navyse je to zabava, lebo to nemusi (nema) byt uhladne :))) |
![]() |
7. ruru si vyhrejeme na 175 stupnov a minipaje v nej pecieme asi 10-12 minut, kazdy vsak podla svojej rury :)) takto vyzeraju hotove paje: korka je makka-krehka a jemne zafarbena do zlata..podavame s cerstvym ovocim a so zmrzlinou, pripadne len tak, s laskou :)) *dobru chut* |
![]() |
pridavam obrazok formy, na ktoru je povodne tento recept "sity"..ma priemer 23 cm a z hore uvedenych surovin vam vyjde tolko cesta, ze je treba ho rozdelit na dve casti: jednou vysteliete dno formy, posypete ovocim a zvysok cesta pouzijete na "pokryvku"..alebo mozete urobit tak, ako ja: spravite len polovicnu davku cesta a na spodok formy date len ovocie a cestom ho zakryjete, odporucam! :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Eva T. (volcanic) ID 33603, mimibazar.sk/volcanic (5.5.2009, 13:25) |
hmmm,vyzerá to úžasne chutne, určite vyskúšame!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (5.5.2009, 13:38) |
dakujem Evinka, budem rada, ak vyskusate, receptik je jednoduchy a velmi flexibilny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miriam B. (MiaLia) ID 12273, mimibazar.sk/MiaLia (5.5.2009, 11:36) |
vyzera to priam bozsky urcite vyskusam, uz teraz sa mi zbiehaju slinky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (5.5.2009, 11:39) |
Miriam, dakujem chapem, ze sa ti zbiehaju slinky, mne sa tu zbiehaju pravidelne je to velmi jednoduchy kolacik, urcite vyskusaj..prave som vsak doplnila do receptu, ze netreba tolko cukru - podla mna...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera J. (Viera J.) ID 1801, mimibazar.sk/vieraju (5.5.2009, 10:55) |
ja som najprv pozerala, ze aky paj, tak som bola zvedava, ze som to otvorila. . . pekny, vyksusame. . . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (5.5.2009, 11:34) |
Vierka dakujem a len vyskusaj, myslim, ze si pochutis  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (5.5.2009, 10:14) |
Evka, krásne, už sa len  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (5.5.2009, 11:33) |
dakujem Adka , ved sme sa aj , taka jednohubka to bola  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (5.5.2009, 9:43) |
Mnam...super receptik,Evik jednoduche,celkom rychle,a urcite stavnato mnamkove vyskusam niekedy najblizsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (5.5.2009, 11:31) |
Dakujem Matka ako hovoris, stavnata rychlovecka to bola akurat idem doplnit do receptosu, ze cukru staci v pohode aj menej, mne sa cesto zdalo dost sladke, ale zase kolko ludi tolko chuti, pekny dnik Matulik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | tereza M. (Terujaja) ID 52420 (5.5.2009, 7:44) |
U nás děláme raději rovnou do velké misky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (upravené 5.5.2009, 8:29) |
parada. paje milujem. Vsak by to slo aj vo vrchnaku od jenskeho skla? Moja provizoro vybavena kuchyna zatial neponuka tolko foriem a plechov....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (5.5.2009, 11:28) |
Janicek, ty si taky ranny vtacik a s tymto pajom mozes improvizovat kolko len chces, kludne aj do zapekacej misy ho sprav, akurat ze uz nebude okruhly, ale ved podmienka to nie je..on sa aj tak najlepsie porcuje lyzicou, takze na tvare kolaca naozaj az tak moc nezalezi...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |