. .. .. .. .. .. .
. .

*Jablkovo-cernicovy paj* - RECEPT 13783

Eva H. (Evitchka) ID 26145
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.10.2007
Naposledy: 5.8.2014 20:05
Aktualizácia: 24.1.2011 16:11
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 79
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 103
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


*Jablkovo-cernicovy paj*


[ recept č. 13783 zo dňa  ]


*Jablkovo-cernicovy paj*


POTREBNÉ PRÍSADY

2,5 dl hladkej muky * 0,8 dl krystaloveho cukru (radsej trosku menej)* 150 g margarinu alebo masla (plus margarin na vymazanie formiciek) * pol lyzicky prasku do peciva * 2 lyzice vody * mleta skorica * jablko/jablka * cernice alebo ine cerstve /mrazene ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Velmi jednoducha a chutna rychlovka zo surovin, ktore mate vacsinou doma. Ovocie mozete pouzit akekolvek. Ak nemate taketo male minipajove formicky, nezufajte. Mnozstvo surovin je uvedene na klasicku okruhlu kolacovu (pajovu) formu, ja som teda robila len polovicnu davku do tychto malych formiciek. Nizsie v postupe najde tip, ako postupovat s klasickou pajovou formou:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. muku, cukor a prasok do peciva zmiesame v mise, pridame nakrajane maslo a vodu...cukru dajte kludne menej, mne sa cesto zdalo dost presladene


2. vypracujeme hladke cesto, ktore supneme na 15 minut do chladnicky alebo na 5 minut do mraznicky


3. cesto sa nam chladi, pripravime si zatial formicky, ktore vymazeme maslom...


4. na dno formiciek poukladame osupane a na mesiaciky nakrajane jablko..do tychto 4 miniformiciek mi stalo jedno vacsie jablko, do klasickej formy dajte kludne jablka dve aj tri, je to na vas :)


5. "dozdobime" niekolkymi kuskami cernic a poprasime mletou skoricou..


6. ovocie vo formickach prikryjeme cestom, a to tak, ze z neho trhame kusky a prilepujeme ich vedla seba, sem tam nechame aj skarocku..cesto sa pecenim miestami spoji a vytvori peknu nepravidelnu pokryvku na ovoci..je to trosku lepkava pracicka, ale ide to rychlo a navyse je to zabava, lebo to nemusi (nema) byt uhladne :)))


7. ruru si vyhrejeme na 175 stupnov a minipaje v nej pecieme asi 10-12 minut, kazdy vsak podla svojej rury :)) takto vyzeraju hotove paje: korka je makka-krehka a jemne zafarbena do zlata..podavame s cerstvym ovocim a so zmrzlinou, pripadne len tak, s laskou :)) *dobru chut*


pridavam obrazok formy, na ktoru je povodne tento recept "sity"..ma priemer 23 cm a z hore uvedenych surovin vam vyjde tolko cesta, ze je treba ho rozdelit na dve casti: jednou vysteliete dno formy, posypete ovocim a zvysok cesta pouzijete na "pokryvku"..alebo mozete urobit tak, ako ja: spravite len polovicnu davku cesta a na spodok formy date len ovocie a cestom ho zakryjete, odporucam! :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *Falafel - zdrava pochutka z Orientu* | *Jablkovo-cernicovy paj* | *Vegoplacky* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva T. (volcanic) ID 33603, mimibazar.sk/volcanic (5.5.2009, 13:25)
hmmm,vyzerá to úžasne chutne, určite vyskúšame! |:o) (clamp) (L) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (5.5.2009, 13:38)
(L) dakujem Evinka, budem rada, ak vyskusate, receptik je jednoduchy a velmi flexibilny :-) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Miriam B. (MiaLia) ID 12273, mimibazar.sk/MiaLia (5.5.2009, 11:36)
vyzera to priam bozsky (zajic) urcite vyskusam, uz teraz sa mi zbiehaju slinky (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (5.5.2009, 11:39)
Miriam, dakujem :) (L) (L) chapem, ze sa ti zbiehaju slinky, mne sa tu zbiehaju pravidelne ;-) je to velmi jednoduchy kolacik, urcite vyskusaj..prave som vsak doplnila do receptu, ze netreba tolko cukru - podla mna... (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Viera J. (Viera J.) ID 1801, mimibazar.sk/vieraju (5.5.2009, 10:55)
:-D :-D :-D ja som najprv pozerala, ze aky paj, tak som bola zvedava, ze som to otvorila. . . pekny, vyksusame. . .
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (5.5.2009, 11:34)
:-) Vierka dakujem :) a len vyskusaj, myslim, ze si pochutis (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (5.5.2009, 10:14)
(clamp) (clamp) (clamp) Evka, krásne, už sa len (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (5.5.2009, 11:33)
:-) dakujem Adka :-), ved sme sa aj (zajic), taka jednohubka to bola ;-) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (5.5.2009, 9:43)
Mnam...super receptik,Evik (Y) (Y) (Y)jednoduche,celkom rychle,a urcite stavnato mnamkove :-) :-) vyskusam niekedy najblizsie (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (5.5.2009, 11:31)
(F) Dakujem Matka (F) ako hovoris, stavnata rychlovecka to bola :-) akurat idem doplnit do receptosu, ze cukru staci v pohode aj menej, mne sa cesto zdalo dost sladke, ale zase kolko ludi tolko chuti, pekny dnik Matulik (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
tereza M. (Terujaja) ID 52420 (5.5.2009, 7:44)
U nás děláme raději rovnou do velké misky ;-) :-D
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (upravené 5.5.2009, 8:29)
(Y) parada. paje milujem. :-p Vsak by to slo aj vo vrchnaku od jenskeho skla? Moja provizoro vybavena kuchyna zatial neponuka tolko foriem a plechov.... ;-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (5.5.2009, 11:28)
(hello) Janicek, ty si taky ranny vtacik ;-) a s tymto pajom mozes improvizovat kolko len chces, kludne aj do zapekacej misy ho sprav, akurat ze uz nebude okruhly, ale ved podmienka to nie je..on sa aj tak najlepsie porcuje lyzicou, takze na tvare kolaca naozaj az tak moc nezalezi... (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu