Dana K. (helldana) ID 94605 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Poťahovaná kávová miniroládka
[ recept č. 13719 zo dňa 3.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Piškota z 5 vajec, 250 g masla, 120 g práškového cukru, 1,5 balíčka Zlatého klasu, 3 dl mlieka, rozpustná káva, mliečny marcipán, čokoláda.
POSTUP PRÍPRAVY
Klasická piškóta z 5 vajec, obohatená o pár kvapiek silnej rozpustnej kávy. Upiecť na plechu vystlanom mastným papierom. Nechať vychladnuť, po vychladnutí nakrájať na pásy cca 2,5 cm široké. Uvariť krém z 3dl mlieka a 1,5 balíčka Zlatého klasu. Rovnako pridať rozpustnú kávu. Zvlásť vymiešať 250 g masla so 120g práškového cukru. Po vychladnutí krému, zapracovať do napeného masla s cukrom. Vychladnuté pasy potierať krémom z každej strany, potom preložiť na rozvaľkaný pás mliečnej poťahovacej hmoty a zarolovať. Nakrájať na rovnaké kusy, konce ponamáčať do čokokolády . Ja som ich prizdobila ružičkami z mliečneho marcipánu, ktorý mi zostal. |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (28.10.2011, 12:35) |
Danka je to velmi mile!!!!! vyskusam na Vianoce..dakujem za receptik |
ODPOVEDAŤ |
| Irena C. (Ira59) ID 148829 (upravené 16.12.2015, 13:46) |
vďaka za tento koláčik, našla som na vašej stránke veľa výborných koláčov, už sa teším ako ich vyskúšam. ďakujeem |
ODPOVEDAŤ |
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (13.5.2009, 21:01) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Helena B. (hela2) ID 37749 (4.5.2009, 7:13) |
vyzerá veľmi dobre. Asi urobím ale si to zjednoduším Urobím štvorce a do čokolády ponamáčam šikmo polovicu štvorca |
ODPOVEDAŤ |
| Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (3.5.2009, 16:14) |
vyzerá super , Danka ten mliečny marcipán, si robíš sama, alebo niekde kupuješ |
ODPOVEDAŤ |
| | Dana K. (helldana) ID 94605 (3.5.2009, 16:22) |
Ten mliečny marcipán si robím sama. Je to najlacnejšie a hádam aj najlepšie riešenie |
ODPOVEDAŤ |
| | | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (3.5.2009, 16:24) |
receptík by sa nenašiel (na ten marcipán) ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Dana K. (helldana) ID 94605 (3.5.2009, 16:34) |
V tomto prípade ho bolo treba veľa, lebo poťahuješ vlastne všetky strany koláčika. Takže 400 g polotučného sušeného mlieka ( v modrej krabici), 400 g jemného práškového cukru, čajová lyžička rastlinného oleja a pár kvapiek mandĺovej aromy, vodu pridávať veľmi opatrne, lebo urobiš raz-dva kašu. A potom dosť dlho miesiť, aby sa pekne leskol a bol tvárny. |
ODPOVEDAŤ |