Adriana S. (adrika280) ID 34442 |
 |
Oblasť: ANGLICKO |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2008 |
Naposledy: 29.7.2018 9:04 |
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Palacinkove batozky so sampinonovym ragu
[ recept č. 13682 zo dňa 2.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
palacinky: 250 ml mlieka, 250 ml sytenej mineralky, 2 vajicka, 300 g hl. muky, 2 KL olivoveho oleja, trochu soli
******ragu: 500 g cerstvych sampinonov, 1 stredna cibula, 2 PL olivoveho oleja, 2 struciky prelisovaneho cesnaku, 1/4 KL suseneho Tarragonu (estragon- urcite ho puzijte, prave on doda tu skvelu chut ragu), sol, biele ml. korenie, 3 PL creme fraiche ( dobra, husta kremova smotana) , par stebiel pazitky na uviazanie batozkov
POSTUP PRÍPRAVY
Mame velmi radi saminony na smotane, ale toto ragu ma jedinecnu chut, prave vdaka dochuteniu s estragonom.Recept som nasla v jednom anglickom casopise. Palacinky som robila podla seba. Ragu som robila podla receptu v casopise a batozkami som sa inspirovala zo spominaneho receptu. KUK do obrazkoveho postupu
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
mlieko, sytenu mineralku, vajicka, olivovy olej,muku, trochu soli spracujeme slahacom pri nizkych obratkach na hladke cesto a nechame ho aspon 30 minut odpocinut
![]()
kym nam cesto na palacinky odpociva, umyjeme, ocistime sampinony a pokrajame ich
![]()
na panvici rozohrejeme 2 PL olivoveho oleja, pridame nadrobno pokrajanu cibulu a prelisovany cesnak a porestujeme 3 minuty
![]()
pridame pokrajane sampinony a za staleho miesania restujeme asi 10 minut, kym nam pustia pekne stavu. Mierne osolime a dochutime bielym ml. korenim
![]()
pridame1/4 KL tarragonu a 3 PL creme fraiche (lahodkovu smotanu) a este 2-3 minuty za staleho miesania nechame spolu prehriat, aby sa nam masa pekne spojila
![]()
upecieme palacinky klasickym sposobom. Na upecenu palacinku dame 1 PL ragu a zaviazeme do batozka. Ja som si trochu pomohla nitkou lebo som mala velmi kratke stebielka pazitky. Podavame s cerstvym salatom. Ragu mozeme dozdobit zvysnou smotanou
![]()
dobru chut!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Janka L. (jankalo) ID 108253 (6.6.2012, 21:01) |
Toto jedlo som už jedla v reštaurácii. Chutilo perfektne. V sobotu sa ho chystám urobiť, ale neviem, či to zvládnem tak pefektne naaranžovať, ako je to na hlavnom obrázku. Budem sa snažiť, ale..... Napíšem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.6.2009, 19:55) |
Adrika,dnes som sa nechala inspirovat tymto tvojim receptikom,a bola to uuuuzasna,lahka vecerka dakujeeeem http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=535042 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (23.6.2009, 22:02) |
Matka, velmi sa tesim, ze chutilo a tvoje batozky su krasnucke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.5.2009, 20:15) |
pánečku, to vyzerá parádne! to niekedy vyskúšam ovšem neviem, podari sa mi vypátrať estragon? je to bežne dostať?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.5.2009, 22:05) |
Kristinka, myslim, ze by nemal byt problem kupit estragon. Vacsinou je v takych mini flastickach pri koreninach. Mz taku zvlastnu chut a v tom ragu ma svoje zastupenie. Inak sa doporucuje pouzivat ja na kuracie masko a rybky. Papa Ada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.5.2009, 0:24) |
Aďka, nádhera a o chuti vôbec nepochybujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.5.2009, 21:55) |
Adka , vdaka za mily komentarik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (10.5.2009, 19:02) |
Adrika..dnes som robila tento receptik a musim podakovat, sampinonove ragu bolo naozaj lahodne.. vdaka za tento skvely napad, naplni do palaciniek od vymyslu sveta naozaj nikdy nie je dost  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.5.2009, 0:13) |
Evka som rada, ze chutilo. Ja naozaj chcem dat sem recepty, ktore su zaujimave, chutne a tento ma najprv zaujal a potom mi aj zachutil Papa Ada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (EvkaNig.) ID 63635 (4.5.2009, 11:05) |
Veľmi pekne vyzerajúce a určite aj chutné jedlo ...šikulka ...dobrý tip |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (4.5.2009, 15:07) |
Evka, dakujem. Ked vidim nieco zaujimave, rada to posuniem dalej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (4.5.2009, 10:59) |
Vdaka Helenka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena B. (hela2) ID 37749 (4.5.2009, 6:55) |
tak to vyzerá perfektne Adrika ty si aj profesionálka šampióny ľubime aj my, takže určite vyskúšam. Ja však urobím len plnené palacinky, nie batôžky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.5.2009, 19:53) |
krásne naaranžované keby som nespoznávala tvoje taniere , tak poviem, že je to fotka z nejakého gastro kalendára na tej fotke to vyzerá tak fantasticky, že to určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.5.2009, 23:25) |
joooooooj draha, neprehanaj. Ja sa praveze zlostim, ze vobec neviem fotit Mno, mozno tato jedna foto "vysla" a este mozno cokoladove bonbony?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alena a. (Lilly006) ID 31057 (3.5.2009, 12:50) |
velmi KRASNE je to naaranzovane, velmi lakave, urcite aj chutne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.5.2009, 18:23) |
Alenka, vdaka Chutne to bolo. Ten, kto ma rad sapinony, tak si urcite pochutna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.5.2009, 11:30) |
Evka, vdaka. Vies, ja som doteraz tiez tarragon (estragon, palinu draciu) nikdy nepouzivala. Vlastne som si ju kupila specialne pre tento recept. A poviem ti, ze mne zachutila a da sa pouzit na kuracinu a rybku, aspon takto to pisu na obale.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (2.5.2009, 18:53) |
Adrianka, velmi inspirativne! konecne vyuzijem estragon, vacsinou totiz nan zabudnem a on chudatko stoji v policke medzi ostatnymi oblubenymi koreninami a bylinkami taky smutny a nevyuzity a krasne naaranzovane!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (2.5.2009, 18:44) |
,vyzera to mnamkovo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.5.2009, 9:30) |
Lubka, to sampinonove ragu ma naozaj skvelu chut. Moja starsia dcerka je vegetarianka a pochvala od nej bola pre mna tym najvacsim vyznamenanim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |