. .. .. .. .. .. .
. .

baklava - RECEPT 13292

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 4775 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


baklava


[ recept č. 13292 zo dňa  ]


baklava


POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto -* 300 g práškového cukru * 1dc vody * cca 500 g medu * cca 400-500 g nasekaných/nastrúhaných orieškov (vlaškých alebo mix alebo iné) * škorica* 125g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Uvedené prísady sú podľa odporúčaného receptu, ale ja robievam receptíky podľa "OKA" :-) vôní a nálady. Takže moje merania nebudú úplne presné. Rada experimentujem a vymýšľam, mením :-) Ani jedna baklava nebude rovnaká - chuťovo.
Tak ideme na to :-).
Pripravime si zmes z orieškov a škorice (bez cukru). roztopíme si maslo - na panvicke, ci v hrnceku ho zohrejeme
Listkove cesto si rozdelíme na cca 3 časti tak, aby sa z každej časti dali spraviť 4 plátky. Plátky vyvaľkáme čo najtenšie, do približne rovnakých tvarov - ak nebudu rovnaké, nevadí, v plechu s to vyreže. Plech - taky akurát :-) na spodku natrieme roztopeným maslom.Dáme prvý plát lístkového cesta, na to vrstvu orieškov so škoricou. Na to ďalší plát + potrieme maslom a posypeme orieškami. Potom opäť plátok lístkového cesta + maslo + oriešky a opakujeme do cca 8 vrstiev. Môže byť viac alebo menej - podľa uváženia, chuti, plechu... Posledné vrstvy (obvykle 4) sa naukladajú na seba - medzitým sa potrú len maslom. Už bez orieškov.
Narežeme si koláčik - ako na obrázku a dáme piecť.
Ďalej odu + cukor + medík uvaríme - len na bod varu, potom odstavime a nechame chladnúť.
Po cca 30-40 minútkach je baklava pripravená na poliatie zmesou s cukrom a medíkom. Necháme vychladnúť a papkáme.
Ja som dávala menej cukru a bolo to tiež dobré. A napr. som zmenila postup pri podávaní lístkového cesta a to tak, že na spodok som dala 4 vrstvy lístkového cesta s maslom a potom lískové cesto+maslo+oriešky až do konca :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

takto to režeme :-)
narezané, už pripravené do trúby
upečená moja prvá baklava


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< **ČÍNA S LEČOM** | baklava | aj takto môže vyzerať očistná kúra :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina P. (bambudža) ID 11372, mimibazar.sk/bambudza (8.11.2009, 14:36)
8o| jáááj hneď by som sa zakusla (zajic) (zajic) (zajic) v Bulharsku som sa toho najedla ;-) mali sme to každý deň k raňajkám ( okrem iného ... ) :-) a ešte som si v priebehu dňa dokupovala v pekárni vedľa hotela :-D neviem sa toho dojesť ;-) MŇAM 8o| (zajic) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (9.11.2009, 13:58)
;-) ;-) ;-) ;-) toto som uz dllho ani nerobila.. nabuduce budem mysliet aj na Teba (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivona S. (Clairinka) ID 63368 (19.4.2009, 19:59)
aaaa, spomienka na letnu dovolenku (plaz). Super recept (Y), vdaka za pridanie (L), najblizsi vikend peciem (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (19.4.2009, 23:31)
príjemné pečenie. Inak, keď som to robila prvý krát, tak som sa toho bála, ale nie je to nič strašné :-). Nech sa trochu pripomenie úúžasne Grécko :-) a dobrú chuť :-)
ODPOVEDAŤ
Vladimira S. (Vladimira Samuhelova) ID 58021 (19.4.2009, 19:51)
(Y) (Y) vyzerá veľmi dobre, ja však robievam originál zo štrúdlového cesta, odporúčam
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (19.4.2009, 23:31)
aahoj, ako robiš prosím Ťa štúdľové cesto? Vďaka
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.4.2009, 19:22)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu