
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) baklava[ recept č. 13292 zo dňa 19.4.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto -* 300 g práškového cukru * 1dc vody * cca 500 g medu * cca 400-500 g nasekaných/nastrúhaných orieškov (vlaškých alebo mix alebo iné) * škorica* 125g masla POSTUP PRÍPRAVY Uvedené prísady sú podľa odporúčaného receptu, ale ja robievam receptíky podľa "OKA" :-) vôní a nálady. Takže moje merania nebudú úplne presné. Rada experimentujem a vymýšľam, mením :-) Ani jedna baklava nebude rovnaká - chuťovo. Tak ideme na to :-). Pripravime si zmes z orieškov a škorice (bez cukru). roztopíme si maslo - na panvicke, ci v hrnceku ho zohrejeme Listkove cesto si rozdelíme na cca 3 časti tak, aby sa z každej časti dali spraviť 4 plátky. Plátky vyvaľkáme čo najtenšie, do približne rovnakých tvarov - ak nebudu rovnaké, nevadí, v plechu s to vyreže. Plech - taky akurát :-) na spodku natrieme roztopeným maslom.Dáme prvý plát lístkového cesta, na to vrstvu orieškov so škoricou. Na to ďalší plát + potrieme maslom a posypeme orieškami. Potom opäť plátok lístkového cesta + maslo + oriešky a opakujeme do cca 8 vrstiev. Môže byť viac alebo menej - podľa uváženia, chuti, plechu... Posledné vrstvy (obvykle 4) sa naukladajú na seba - medzitým sa potrú len maslom. Už bez orieškov. Narežeme si koláčik - ako na obrázku a dáme piecť. Ďalej odu + cukor + medík uvaríme - len na bod varu, potom odstavime a nechame chladnúť. Po cca 30-40 minútkach je baklava pripravená na poliatie zmesou s cukrom a medíkom. Necháme vychladnúť a papkáme. Ja som dávala menej cukru a bolo to tiež dobré. A napr. som zmenila postup pri podávaní lístkového cesta a to tak, že na spodok som dala 4 vrstvy lístkového cesta s maslom a potom lískové cesto+maslo+oriešky až do konca :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Martina P. (bambudža) ID 11372, mimibazar.sk/bambudza (8.11.2009, 14:36) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (9.11.2009, 13:58) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivona S. (Clairinka) ID 63368 (19.4.2009, 19:59) |
aaaa, spomienka na letnu dovolenku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (19.4.2009, 23:31) |
príjemné pečenie. Inak, keď som to robila prvý krát, tak som sa toho bála, ale nie je to nič strašné ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Vladimira S. (Vladimira Samuhelova) ID 58021 (19.4.2009, 19:51) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (19.4.2009, 23:31) |
aahoj, ako robiš prosím Ťa štúdľové cesto? Vďaka | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.4.2009, 19:22) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |