Eva H. (Evitchka) ID 26145 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 31.10.2007 |
Naposledy: 5.8.2014 20:05 |
Aktualizácia: 24.1.2011 16:11 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
*Losos pod syrovo-petrzlenovou perinkou*
[ recept č. 13117 zo dňa 12.4.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
filet lososa (cca 700g) * 1,5 dl petrzlenovej vnate * 3 krajce toastoveho chleba * 2 vajcia * 50 g masla/tuku na pecenie * 50 g tvrdeho struhaneho syra vyraznej chuti * struk cesnaku * sol * MCK * citron
POSTUP PRÍPRAVY
kuk nizsie:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
1. filet lososa ulozime na plech a pokvapkame citronom
![]()
2. toastove chlebiky zbavime korky a pokrajame/rozdrobime na drobne kusky
![]()
3. oddelime bielka od zltok, z bielok vyslahame tuhy sneh
![]()
4. petrzlenovu vnat zbavime stoniek a posekame nadrobno..do misy pokrajame maslo, pridame zltka, rozdrobeny chlieb, petrzlenovu vnat a poriadne vymiesame
![]()
5. k vymiesanej zmesi pridame nastruhany syr..osolime, okorenime, znova dobre premiesame
![]()
6. az teraz je na rade bielkovy sneh..vmiesame najskor jednu polovicu a potom aj tu druhu :)
![]()
7. servitkou odstranime stavu z citrona ktora doteraz nevsiakla do rybky aby "perinka" pekne sedela tam, kde ma
![]()
8. plnkou prikryjeme celeho lososa a dame piect do vopred vyhriatej rury na 200 stupnov
![]()
9. lososa pecieme 15 minut (alebo kym vnutorna teplota lososa nedosiahne 52 stupnov)..ja som chcela takuto krajsiu farbu perinky, tak som piekla trosku dlhsie, no neodporucam..losos bol trosku suchy, no chut bola vynikajuca..* dobru chut *
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.6.2009, 13:09) |
Ahoj Evik.Dnes sme to mali k obedu.Chutovo velmi dobre,robila som to na klasicky rybi filet.vyrazny syr som nemala,dalasom obycajny eidam.manzel vosiel do kuchyne stat a ostal stat s otvorenymi ustami a vetou.....a toto co je ..............ja ze ryba,dnesny obed.A co zelene?chudak,zlakol sa,ze spenat .no ja som to okorenila bielym korenim a tak to bolo dost vyrazne,ani som nepostrehla,ze vlastne jem rybu. Ale bolo mi povedane,ze mozem zopakovat a to uz je co povedat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (3.5.2009, 14:43) |
Evíček, robila som na obed lososa podľa tohto tvojho fajného receptu. Ja som dala namiestou petržl.vňate pažítku a bolo to skvelé. Výborne sme si pochutili Akurát škoda, že nemám fotečku, lebo som zabudla dať nabiť baterky do foťáku Ale určite som ho nerobila poslednýkrát, tak nabudúce hodím sem aj fotečku. Vďaka...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 15:04) |
Evinka niet zac, rado sa stalo , velmi si ma potesila, ze vam chutilo a opat jeden dobry grif, pazitka namiesto pertzlenovej vnate, muselo to byt dobrucke o fotecku sa netrap, hlavne, ze vam chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (13.4.2009, 8:06) |
davam ++++++++,urcite skusim a aj s inou rybou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (13.4.2009, 9:55) |
diki Lubka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (12.4.2009, 23:17) |
mnam a aky je to tam salatik ten biely? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (13.4.2009, 0:29) |
, ten biely je cestovinovy: cestovina-skrutky, stonkovy zeler, por, kukurica, pochutkova smotana, lyzica majonezy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (12.4.2009, 22:05) |
Evka, určite najbližšie vyskúšam, lososa milujem a tento receptík ma veru láka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (12.4.2009, 22:14) |
Ahoj Evi..myslim, ze nebudes sklamana, potom daj vediet ja najcastejsie robim lososa podla tvojho genialneho receptu ..no obcas sa zaziada zmena..papa,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (12.4.2009, 21:49) |
Evka, tak toto vyzerá naozaj výborne. Lososa asi ako jedinú rybu ja môžem, tak vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (12.4.2009, 21:54) |
Lucka, dakujem , je to vyborne jedlo, pochutnali sme si.. my jedavame rybu kazdu nedelu, sviatok-nesviatok tak sa snazim z casu na cas vymysliet nieco nove..veselu velku noc  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |