. .. .. .. .. .. .
. .

Jednoduché veľkonočné linecké koláčiky - RECEPT 13010

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 31604 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Jednoduché veľkonočné linecké koláčiky


[ recept č. 13010 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Jednoduché veľkonočné linecké koláčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

Mám uvedené medzi mojimi receptami s názvom Tradičné linecké koláčiky....

POSTUP PRÍPRAVY

Linecké doma proste milujeme a zvykneme ho robiť aj na Veľkú noc. Recept mám z veľmi starej kuchárky, ktorú mi darovala moja stará mama.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tu je origoš recept - ako vidno kuchárka je už v pokročilom veku :) ale o to má pre mňa väčšiu hodnotu. Dúfam, že ju raz budem môcť odovzdať svojim detičkám a receptíky v nej budú robiť radosť aj ďalším generáciám....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Sladká plnka napríklad do medových plátov | Jednoduché veľkonočné linecké koláčiky | Veľkonočná baba podľa Petry >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (10.4.2009, 1:03)
(clamp) Evi teda tie su krasne! ako namalovane! (flower) ja som mala v plane linecke, ale nemam take "jarne" vykrajovacky tak som si to zjednodusila tymi v kosickoch :) tieto tvoje krasne ukazu na velkonocnom stole! (velikonoce12) (K) (K) (K)
a kucharka po starej mame, Evi, to je poklad, co mas!
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.4.2009, 7:24)
Ďakujem Evka, no ukážu pekne, to máš pravdu, ale mňa zase viac láka piecť také všeliaké cudzokrajné koláčiky, ktoré ešte nepoznám :-) tak ako sú napríklad tie tvoje. Tých vykrajovačiek nemám ani ja moc, napríklad zajko mi chýba určite. A tá kuchárka je teda naozaj veľký poklad, je ešte z čias, keď neexistovali žiadne roboty a podobné zľahčovacie kuchynské náčinie - všetko sa robilo prácne ručne. Budem sa snažiť postupne z nej skúšať ďalšie receptíky.... (velikonoce17) (velikonoce10)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (10.4.2009, 12:50)
Evi (hello) v tomto som tiez s tebou za jedno, bavi ma hladat a skusat nove recepty :) ..no napriklad do vela svedskych receptov na kolaciky ide "mandlova hmota" a tu u nas nedostat, pokial viem..da sa sice vyrobit ale to uz by boli velmi pracne kolaciky :-$ takze sa budem snazit vyberat recepty s dostupnymi ingredienciami..no nebude to az taka exotika ;-) Ta tvoja kucharka mi pripomenula mojho deduska, vychyreneho kuchara (v nasej rodine) ;-) mal tiez taku knizku a ked varil mal ju vzdy otvorenu a presne dodrziaval recept..jeho jedla boli vzdy take uzasne chutne..knizocku som mala zdedit ale vsetci sme na nu davali taky pozor a prenasali ju pri stahovani z miesta na miesto az sa nam nakoniec niekam stratila a dodnes sme ju nenasli! :'( preto som vravela, ze mas pokladik, nech sa ti teda podari zachovat ho a predat dalsim generaciam! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.4.2009, 19:01)
Jaj, Evi tak to je naozaj škoda, že sa ti tá deduškova kuchárka zapotrošila. :'( Tú moju po babičke musím chrániť ako oko v hlave, je už aj dosť ošumelá, rozpadnutá, stránky sú zažltnuté, ale skrýva veľké poklady. Čo sa týka toho skúšania nových receptíkov, no vieš ono je to na Slovensku s tými ingredienciami ešte v plienkach. Tú mandľovú hmotu - čiže marcipán dostať v Nemecku asi v každých potravinách a u nás ani chýru ani slychu. Ale kedysi som si ju vyrábala aj sama, máš pravdu, je to dosť potom prácne...Ale čo narobíme...Dúfajme, že časom sa to aj u nás zmení.... (velikonoce17) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (10.4.2009, 22:04)
ano Evi, taka knizka receptov od babicky znamena ovela viac nez len recepty podla ktorych varili nase babicky/deduskovia :) esteze spomienky sa nam nemozu zapatrosit :)) no a s tymi potravinami to je bohuzial aj opacne, nedostanem tu napriklad normalny tvaroh, o bryndzi mozem len snivat..a vseliake ine drobnosti, na ktore som zvyknuta z domu..tak improvizujem, niekedy sa podari a niekedy ani nie ;-) (velikonoce13) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.4.2009, 22:22)
Evi a ty tiež žiješ v zahraničí ??? *-) lebo to som netušila... :-) a kde konkrétne si?hádam nie sme vtom istom meste??? ;-)no mne tá bryndza v Nemecku až tak nechýba, pridal k tomu aj fakt, že dobrú bryndzu už na SR nekúpim, všetko je pančované. Tvaroh aký je tu mi plne vyhovuje. A ostatné kvalitné veci, ktoré tu dostať prevýšia stokrát tých pár drobností, čo tu chýba. Ale niečo tu predsa len chýba a to si nekúpim v žiadnom obchode - moja rodina... :'(
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (11.4.2009, 10:52)
Dobre ranko Evi, (hello) zo Svedska :-) no bolo by fajn keby sme v jednom meste ;-) ... tu na mmb mam uvedenu Nitru, moje rodne mesto..ty si odkial povodne?? Evi, kdekolvek v Nemecku si, mas to blizsie domov ako ja, aj to je nieco, ze? ja by som prijala moznost zajst si domov do nitry na vikend len tak hocikedy..ako daleko to mas ty? pekny den Evi! (L) (L) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu