Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Lucia F. (lucia13) ID 9254 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Super chlebík
[ recept č. 12871 zo dňa 4.4.2009 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Len dávam do pozornosti ( neviem kde inde pridať tento príspevok) túto zmes na pečenie chlebíku. Kúpili sme ju v obchode Lidl a je vynikajúca. Stačí pridať len vodu a z tohto balíčka máte dva chlebíky.
POSTUP PRÍPRAVY
Do pekárničky dáme 350ml vody a vysypeme pol balíčka. Zapneme program, ktorý trvá 3hod. a pochutnávame si :o). |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Jana S. (JankaS7) ID 68065 (5.8.2010, 20:13) |
Musím sa pridať ku komentárom, pečiem chlebíky už dva roky, naozaj všelijaké, ale tieto z Lidlu sa mi ani raz nevydarili, chuťovo sú dobré, ale veľmi nízke a hutné. Už som skúšala niekoľko variánt, no nič neplatí, nakoniec som chcela spotrebovať múku, tak som to urobila tak, že som dala okolo 1/3zmesi, doplnila hladkou múkou a pridala 1/4 droždia. Tento chlebík sa nevydaril ani mame, ani sestre, ale nap. kolegyňa iný ani nerobí, je spokojná. Mám Mulinex XXL. Máte niektorá podobnú skúsenosť? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (5.8.2010, 19:05) |
Nie si sama čo máš takýto problém,pečiem tieto chlebíky dosť často, niekedy je priam výstavný a inokedy ako píšeš ušatý,postup dodržujem vždy nemôže to byť aj tým,že sa dávka rozdelí na polovicu Stalo sa mi to aj pri iných receptoch ale tam to môže byť droždím,že som dala asi viac  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana s. (harmony) ID 101555 (22.6.2009, 10:23) |
domáci chlebík- bez pekárne pečiem chleba už 3 mesiace., žiadny nekupujeme. Nie je to žiadna práca a je skvely. Stojí ma to asi 10 min. života aj s uprataním. Takže: POTREBUJEME: 1 plech hlboky( také, čo sa v tom pekáva kura. Sú menšie a večšie) papier na pečenie asi jedna mala lyžička octu. 3. lyžišky soli asi jedna veľká lyžica octu cukor -1 veľká kopcom kvasnice - 1 kocka alebo radšej také množstvo vážených asi lyžica mierne kopcom kmínu(ja mám radšej drcený) 4 dcl vlažnejvody- na ten menší plech, 7 dcl na väčší a ideme na to dáme do plechu papier, až von-chlieb nakysne asi toľko von, ako je hlbka plechu. Do misy dám vodu vlažnú, asi 3 malé lyžičky soli. kmín, cukor, ocot, olej, prilejem teplejšiu vodu, nasypem múku- od oka- asi veľkú šálku, dobre premiešam- husté asi ako na palacinky. pridám kvasnice, rozmixujem ponorným mixérom. Múku neuvádzam, nakoľko hlavným kritériom je pre mňa množstvo vody.Meriam iba ju, podľa veľkosti plechu.. Ked trochu podkysne, asi za 10 min. , primiešam asi za šálku múky, nechám podkysnúť. Vždy, keď cesto narastie, prisyypem trochu múky,prochu premiešam, posypem múkou a asi za 10. min. zas až kým sa mi v mise zle mieša. Vtedy vyložím dosku a zapnem rúru na 200 stupňov C. Na pomúčenej doske spracujem cesto, asi ako na kysnutý koláč , vytvarujem bochník podľa dlžky plechu a dám do plechu na papier. Za 20 min. potrem octovou vodou , 5-6 krát pichnem špajdlou asi do stredu a dám piecť. Pečiem asi 50-60 min. ten menší- podla toho či chcem mať hrubšiu a tmavšiu kôrku. Ten večší pečiem asi60-70 minút. Asi po pol hodine prepnem el. rúru na 180 st.C, pretriem chleba octovou vodou a dám dopiecť. TIPY: múku používam vždy hladkú- hociakú. Na celozrnný pridajte asi 300 g gragamovej- na začiatku, celograhamový sa tiež zjedol. ale mne sa zdal ťažký. Robievam aj kôprový- pridám do cesta asi 2 lyžice nasekaného kôpru, alebo skvelý je cesnakový - pridám do cesta asi pol sáčku sušeného cesnaku. Skúšala sam potierať aj vodou alebo olejom. Nevidím v tom žiadny rozdiel. HLAVNE VŽDY AKO VYTIAHNETE DOPEĚNÝ CHLIEB z rúry. treba poriadne potrieť studenou vodou a nechať na mriežke hcladnúť. Aj paper po pár minútach odstránte. Keď sa bude dať chytiť. Ak ho necháte ochladnúť aj s papierom, a nedáte ho na mriežku, odspodu zvlhne. Ja dám mriežku na väčšiu misu a tam ho nechám chladnúť. Odspodu potrebje skrátka vzduch. Studenou vodou potieram ihneď po vytiahnutí všetko kysnuté ceslo. Krásne sa sfúkne a stane ako páperko. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (22.6.2009, 12:18) |
super ak budem mat cas skusim upiect  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana V. (zuzka2104) ID 24750 (21.6.2009, 11:56) |
Ano, tento chlebik je suprovy, za nizku cenu a nema chybu.... Ja ho dokonca robim na programe rychly a v pohode to staci, nemusime tak dlho cakat, lebo sme vecne nedockavi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (22.6.2009, 12:16) |
no mne na rychlom programe nevysiel ale inak je naozaj super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava K. (Mirkakrizi) ID 3365, mimibazar.sk/mirkakrizi (19.6.2009, 14:21) |
aj u nás je tento veľmi obľúbený, ale teraz sme začali skúšať aj iné recepty na chlebík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lubica B. (chikitka15) ID 88450 (4.5.2009, 23:26) |
Dnes som ho vyskusala po druhy krat, lebo pri prvom pokuse som sa pomylila pri vazeni Ale je uzasny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (4.5.2009, 12:21) |
Lucka, tieto muky maju v Kauflande, su od Penamu.... A peciem to v pekarni s casom 3,40 hodiny.... je ozaj fajnovy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (4.5.2009, 13:22) |
Dakujem krasne ked pojdeme do Kauflandu urcite sa zasobim. Mame ho trosku dalej a tak tam zajdeme len raz za cas na velky nakup tak urcite si nakupim dakujem este raz  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (2.5.2009, 21:09) |
Už sme to rozoberali nižšie a naozaj netuším v čom je problém  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | katarina s. (bara1) ID 76550 (2.5.2009, 15:31) |
zienky, poradte,co robím zle tento chlebík upeciem stále malinký (cca 9cm vysoký) chutný je,ale Luckin vyzerá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (2.5.2009, 21:09) |
Už sme to rozoberali nižšie a naozaj netuším v čom je problém  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (30.4.2009, 21:39) |
Super tento chlebik sa aj u nas pecie dost casto Je fantastikus  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (30.4.2009, 19:41) |
Lucka ja davam 300g svetlej chlebovej muky 150 g tmavej chlebovej 50 g spaldovej alebo raznej muky cca 320 ml vody kmin sol, trosku cukru 1 lyzicu suchej melty kavy kooooopec semienok a 1/3 z kocky kvasnic chlebik je fantasticky, este nikdy nebol hutny ani usaty |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (4.5.2009, 12:05) |
a kde kupujete tmavu a svetlu chlebovu muku ? A ako dlho mam piect tento chlebik? Chcem ho vyskusat upiect  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna I. (anna1) ID 15757 (30.4.2009, 16:53) |
Dievčence máte niektorá skúsenosť piecť tento chlieb v pekárni Moulinex. Nech robím čo robím (málo vody, viac vody) stále je ušatý, alebo hutný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (30.4.2009, 18:39) |
My máme TESCO pekárničku a tam sa zatiaľ vždy krásne tento chlebík upiekol, tak naozaj netuším v čom môže byť problém hádam niekto poradí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna F. (fatikova) ID 18100 (18.4.2009, 23:01) |
Najskor som to robila z 350 ale vobec nenakysol a teraz som dala na radu ze menej vody ano tak sa nepodaril. Ja fakt neviem preco sa mi nechce podarit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (19.4.2009, 20:42) |
tak už netuším v čom je problém  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marianna P. (marcca) ID 31749, mimibazar.sk/marcca (19.4.2009, 9:48) |
každopádne treba cesto sledovať, keď sa miesi...ja mám vždy otvorené dvierka a kukám z cesta má vzniknúť tvrdšia guľa, takže ak sa mi zdá, že moc lepí, dosypem trocha múky a už vôbec nemá byť rozdrobené...to platí, samozrejme aj pri iných receptoch, nielen pri hotových zmesiach  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna F. (fatikova) ID 18100 (18.4.2009, 21:16) |
Dala som 280 ml vody a zase hrooooooza. Uz ho asi viac nekupim,mne sa nechce verit ze sa vam vsetkym tak dari. Asi zostanem pri chlebiku co si spravim z receptu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (18.4.2009, 21:34) |
podla mna je to malo vody... robim ho stale s 350 ml vody... minule mi brat doniesol z hoferu ine zmesy a na tych bolo ze 320 prvykrat sa mi podaril nejaky moc hutny a maly ale ked som druhykrat dala 350 ako pri tychto lidl zmesiach tak bol super |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (18.4.2009, 21:26) |
Anka,urcite davas malo tekutiny.Ja davam 3,5 dcl mlieka.A vzdy sa mi vydari.Nechapem to!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (18.4.2009, 14:02) |
Ja som si kupila pekarnicku len na miesanie a kysnutie.Miesanie a kysnutie mi trva podla programu 28 minut.Vyberiem z pekarnicky,trochu premiesim/podsypem hl.mukou/,trocha potriem vodou,nechampodkysnut a dam piect do elektrickej rury na 220 stupnov 10 minut , potom stiahnem na 180 stupnov a peciem cca.18 az 20 minut.A vzdysa podari.Peciem ho takmer denno-denne.Presne z tejto muky.Ale ja davam 3,5 dcl mlieka ,1 PL oleja,pol sacka zmesi na pecenie a sacek suseneho drozdia.N i k d y nepeciem v pekarnicke!!!! Neviem ako to myslite , ze je" usaty" , ale asi za to ze po vykysnuty nie je premieseny a urcite aj popraska. Skuste aspon raz,takto !! Vmojich receptoch je chlieb , ktory je upeceny v rure!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (18.4.2009, 13:41) |
tak tento chleba sa mi nikdy nepodaril, vzdy bol nizky a strasne vlhky radsej si miesam svoj z roznych muk a vysledok je vzdy zaruceny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (18.4.2009, 20:26) |
hm možno skúste dať menej vody ako píše nižšie Marianka. Hádam sa podarí a mohli by ste pridať aj Váš receptík na chlieb??Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marianna P. (marcca) ID 31749, mimibazar.sk/marcca (18.4.2009, 13:38) |
je super...z Lidla mám vyskúšané všetky druhy a chlebík sa vždy vydaril skúste dávať menej vody ako je v návode - ja dávam 280-300 ml a úspech zaručený  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana J. (JANE78) ID 91834 (17.4.2009, 12:00) |
ja som robila podla návodu, pridala som len vodu a super sa podaril. Robila som ho na programe 1. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína P. (Kitty) ID 3988 (15.4.2009, 20:37) |
tak tento je naozaj perfektný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (15.4.2009, 19:22) |
no ja ho tiež robievam, ale na rýchlom programe viac určite nie, vôbec mi nenarástol, bol o polovicu menší, ako keď ho pečiem na základnom 1.programe. Aj teraz sa pečie, bude trohu ušatý, už to vidím, len nechápem, prečo sa raz podarí, raz nie, niekde som mimochodom tu na MMB zachytila, že jedna mamička odporúčala k nemu pridať ešte múku a trochu droždia, no raz som vyskúšala, ale úplne mi vykypel. Nikdy viac tak. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (15.4.2009, 20:12) |
Ja som ho tiez podla rad od mamin skusala na kratsom programe a nebolo to ono potrebuje kysnut dlhsi cas a tak to treba dodrzat. Ak sa pecie tri hodiny tak je super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |