
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Iveta P. (ivetpm) ID 80819 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Cesnakové slimáky z pľudrovaného cesta[ recept č. 12622 zo dňa 27.3.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500g pol. múky, 320 ml mlieka, 1 čaj. lyžica soli a cukru, 2 poliev. lyžice oleja, 15 g droždia, 5 strúčikov cesnaku, 120g margarínu alebo masla, POSTUP PRÍPRAVY Cesto si dáme vypracovať do DP. Po vykysnutí rozváľame na doske a na jednu polovicu nakrájeme trochu margarínu (ja som použila klasickú Ramu so 70% tuku). Cesto preložíme, potom ešte 2-krát preložíme a opäť rozválame na plát. Postup znovu zopakujeme. Cesto sa trochu ťažšie rozvaľkuje, ale tomuto postupu sa hovorí "pľudrovanie". Cesto sa pri pečení správa ako lístkové. Rozvaľkáme na väčší plát a potrieme cesnakom rozpučeným a rozmiešaným s 1dcl vody. Posolíme a stočíme do rolády. Nakrájame na kolieska, konce trochu schováme dovnútra, aby sa pri pečení neroztáčali. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 30 min. podkysnúť. Pečieme pri teplote 200 stupňou asi 20-25 min. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Rozváľaný plát s nakrájaným margarínom. ![]() Trikrát preložené cesto. ![]() Cesto stočené do rolády. ![]() Nakrájané slimáky. ![]() Po upečení. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (1.4.2009, 13:41) |
Mozem jednu otazocku? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (1.4.2009, 14:46) |
Ja na všetko používam iba čerstvé droždie. Sušené sa mi zdá drahé. 20g droždia dávam na buchty, rožky, koláče a 10g na chlieb pri použití 500g múky. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (3.4.2009, 6:59) | |
dakujem ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (28.3.2009, 20:53) |
Ďakujem všetkým. ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína Š. (katarina53) ID 5627 (28.3.2009, 17:51) |
Naozaj boli výborné, lebo ako píše pani Vierka, už nie sú. Recept už rozširujem medzi "pospolitým ľudom". ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Viera Š. (visi) ID 41265 (28.3.2009, 17:09) |
Ivetka,napísala by som,že sú ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Milka -. (mimianka) ID 84111 (28.3.2009, 15:34) |
no to vyzera dobreee ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Viera Š. (visi) ID 41265 (28.3.2009, 10:25) |
dnes sa ich chystám robiť,som na ne zvedavá ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (28.3.2009, 14:05) |
Dúfam, že budú chutiť. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |