Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Tofu a brokolica v sezamovom obale
[ recept č. 12563 zo dňa 25.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Brokolica * udene tofu * sojova omacka, kari, mleta paprika, mlete cierne korenie * hladka muka * vajicka * struhanka * sezam
POSTUP PRÍPRAVY
Tofu si nakrajame na asi 0,5 cm platky, ochutime sojovou omackou a hore menovanymi koreninami (prip.podla chuti aj inymi). Nechame marinovat aspon hodinku, kym tofu nevsiakne sojovu omacku. Medzitym si ruzicky brokolice obvarime vo vriacej osolenej vode (staci chvilka, aby sa nam potom nerozpadala a bola jemne chrumkava). No a potom si tofu aj brokolicu obalime v klasickom trojobale, ale do struhanky pridame sezam. A vyprazame v horucom oleji. Na papierovom obrusku nechame odsat prebytocny tuk, ako obvykle.
Vsimla som si,ze taky trojobal tu uz niekolko zenusiek robilo,ale v kombinacii s brokolicou a tofu je to fakt skvele.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Podavame so zemiakmi a tatarkou, prip. inym dresingom, kto co rad.
Dnes varil manzel s mojim dirigovanim od pocitaca ;o) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (13.1.2010, 17:55) |
Toto som ani nemala vidieť... Ako ja milujem sezam a brokolicu...vychádza mi priestor pre tento receptík až na budúci štvrtok dovtedy je jedálniček už stanovený A samozrejme to tvoje tofu nevynechám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.1.2010, 18:33) |
tak to ti urcite bude chutit,ked mas rada sezam aj brokolicu. a tofu to vsetko pekne doplna, urcite budes spokojna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.4.2009, 9:35) |
pre nas pre Mr.Dr.B.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (22.4.2009, 21:54) |
tento receptik vyzera supeer. Zaujimava kombinacia Mozno si to pre seba trosku upravim hura na to (stravujem sa asi horsie ako Bukovsky ) btw.. super komunikacia vdaka za dalsi supersky tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.4.2009, 9:56) |
hej,hej,Mr. Bukovsky je nas king urcite vyskusaj, ta kombinacia je fakt super. a tofu este lepsie ako brokolica  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (26.3.2009, 17:21) |
mnam , hadam v sobotu spravim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.3.2009, 19:39) |
vyskusaj,verim,ze bude chutit, je to jednoduche a aj ked vyprazane tak pomerne lahke a ked uz nie lahke,tak vynikajuce urcite. hlavne poriadne namarinuj tofu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (25.3.2009, 21:23) |
to vyzeraaa nebezpecne dobre Jani! vybavil sa mi pri pohlade na toto tvoje dielko vyzprazany karfiol, ktory som nejedla uz aspon rok!!!! ficiiim teraz na zdravej strave tak nevyprazam ale tomuto asi neodolaaam ...ved je to tak aspon napoly zdrave jedlo, no nie??  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.3.2009, 21:27) |
evi, jednoznacne tiez milujem vyprazany karfiol,ale pockam do leta,kym bude lacnejsi no ono to nie je az tak mastne,ked sa vyprazi v dobre nahriatom oleji a necha na servitke trosku odmastit a raz za cas treba aj take,nie? teda,pokial sa nevolas pani dr.bukovska vyskusaj, verim,ze bude chutit a bude stat aj za trosku tuku navyse  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (25.3.2009, 21:35) |
to sa veru nevolam hoci mam k nemu veeelmi vrucny vztah v trojobalovani nie som vobec zbehla, ja si tiez asi radsej pockam do leta na ten karfiol a vyprazi mi ho mamulka.. aj patizon.. normalne ma chytila letna nostalgia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.3.2009, 21:43) |
ja by som takeho doma mat nemohla, niektore jeho rady beriem,ale riadit by som sa tym 100 %-ne nemohla ale no, ved s trojobalom nemoze byt ziadny problem. tam naozaj nie je co pokazit |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (25.3.2009, 21:55) |
oj Jani to nieee, to by som asi ani ja nezniesla mat bukovskeho doma.. ten moj je nastastie uplne normalny chlapisko , najradsej by jedol maso kazdy den a ked nie je maso tak aspon kopec syra, palacinky a take same dobroty.. robime teda kompromisy, nastastie je velke zlaticko a zje (takmer) vsetko .. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.3.2009, 21:58) |
chudak bukovsky,niktora ho nechce domov. chuderka ta, co ho ma mame teda stastie na super manzelov,ti poviem, moj okrem krupice zje asi vsetko. akurat cestoviny nie velmi casto co uz, nemoze byt uplne dokonaly  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (25.3.2009, 22:04) |
no ved este aby boli dokonali! to ako by sme my potom vyzerali pri nich?? no ale bukovskeho brat je fajn chalanisko a tvrdi ze je ten jeho starsi brat je vraj normalny, tak ja ti potom neviem...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.3.2009, 22:10) |
nevieeeeem.... ale asi nic, mojho nevymenim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (25.3.2009, 22:19) |
veru, nemenila by som ani ja, za nic na svete .. pekne som sa odreagovala popri pisani nudnej prace, d a k u j e m Jani!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.3.2009, 22:48) |
napodobne, ja som si robila veci do skoly. ale nedokoncila som, musim si privstat, co uz. , takze rano brazdim recepty dalej ach jaj,moje studium teda vyzera  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (25.3.2009, 22:59) |
no to teda aj moje Jani, nemaj strach, myslim ze nie sme jedine v tomto MMB osiali good luck v skolicke..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.3.2009, 7:16) |
a uz to ide.... pekny den,evi,prajem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | | | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (26.3.2009, 10:48) |
ahoj Jani ..aj tebe pekny a uspesny den ja sa dnes musim vypnut k maximalnemu vykonu, ale zajtra si uz budem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.3.2009, 15:05) |
ja uz mam fajront. verim,ze si mala tiez pohodku,ze si to zmakla. inak,dobra debatka ku receptu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | | | | | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (upravené 26.3.2009, 16:28) |
no, tak to ti zaavidim , ja som este len v polovici .. a ta diskusia k receptu sa mi zda celkom relevantna, neodbocili sme az tak velmi papa zatim ozaj, a co si dnes varila?? ja maslovy rozok s dzemom (len koli casovej tiesni, inak varim rada a casto!!!) )) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | | | | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.3.2009, 16:45) |
jasne, lebo dobre jedlo dobre vplyva na pracovne vykony. a pan bukovsky sa tyka jedla este viac dnes som robila dusene zemiaky na paprike - s klobasou, takze zase nic pre teba ale boli fajnove, klasika proste tak nech ti ten zvysok zbehne rychlo a potom si daj poriadnu veceru, rozok mozno tak na ranajky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | | | | | | | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (26.3.2009, 17:07) |
jejo a vies ze by som si take jedlo aj kludne dala? nemas nahodou tie dusene zemiaky v tvojich receptoch? sa mi zda ze som tam nieco podobne zahliadla a vyzeralo to dobreee.. dnes sa uz mozem na zivotospravu vykaslat, porusila som asi vsetky zasady, bukovsky by zo mna ochorel sak on nech si zije zdravo ked ma nato cas .. jaj jani, keby sa mi aj ta moja praca pisala tak lahucko ako toto, to by sa mi zilo idem teda pracovat dalej..jezinku, dnes ani nestiham sledovat ci je tu nejaky novy skorirovany recept tak dufam ze to mas pod kontrolou ty! ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | | | | | | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.3.2009, 17:12) |
kontrolujem zbezne-priebezne. skor sme tu riesili tu jednu tetu, co si stale dava smajlikov,aby vyhadzovalo jej recepty do poslednych komentovanych (a ktora podla niektorych len kopiruje z madar.stranok,asi vies ktora ) v mojich receptoch mam take ine, s paradajkami,ale dnes som mala chut na cistu klasiku jak od dedka - len cibula,zemiaky,klobasa,paprika. milujem to,fakt. zhliadla som dneska uja bukovskeho v TV,takze davku zdraveho mam na par dni este vela ti treba pisat? mna to caka o rok, teda,trebalo by uz zacat,ale je na to cas? aj bakalarka sa pisala posledne 2 mesiace tak nech ti to pise, my ideme na par dni k rodicom pokukat krasny zvysok dna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | | | | | | | | | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (26.3.2009, 17:28) |
Ty pocuj, my sa pomaly ale isto dopracujeme k najdiskutovanejsiemu receptu, to je dobra haluska, co? dufam ze tym niekomu nelezieme na nervy o tej tete mam aj jednu teoriu ale necham si ju zatial pre seba, lebo sa mozno aj mylim pisania mam este tak na 2 -3 strany, do polnoci to hadam zvladnem.. zasadne totiz nezacinam s pracou skor ako je nutne aspon mam vzruuso, ze ci to stihnem ...no a este o jedle nieco, ked uz sme na tejto stranke: ja tiez milujem klasicku slovensku a slovensko-madarsko-rakusku kuchynu! v poslednej dobe varim same slovenske jedla a aj preto som sem zacala chodit, najdem tu recept na uplne vsetko!! a moj dedusko tiez uzasne varil, klasicky a jednoducho, uplne genialne!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | | | | | | | | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.3.2009, 17:31) |
nemoze to nikomu vadit. to by mohlo iba mne,keby tu takto diskutoval niekto iny hej,ja sa tiez zatial nijak prudko nevyjadrujem,mozno je to len nejake nedorozumenie,prip.chce velmi chce davat recepty a vsetko,co vari tu uz je,tak "nosi" nove. co uz, snad sa pouci a priuci take pisanie je najlepsie, aspon clovek vidi,co sa v nom skryva 2-3 str. zneju celkom realne do polnoci,tak pekne pis. vypnut MMB a sustredit sa ja na slovensku kuchynu nedam dopustit. nic sa nevyrovna.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |