. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Škoricové osie hniezda - RECEPT 12545

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 51988 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Škoricové osie hniezda


[ recept č. 12545 zo dňa  ]


Škoricové osie hniezda


POTREBNÉ PRÍSADY

850g hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1 lyžička soli, 100 g kryštálového cukru, 100g masla (alebo tuku na pečenie), 40 g droždia, 0,5 l mlieka plnka: hrozienka, posekané orechy (nemusia byť), vanilínový cukor, cukor, škoricový cukor, prípadne mletá škorica, 100g masla, na potretie žĺtok, prípadne celé vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, droždia, lyžičky cukru a múky si pripravíme kvások, ten potom vlejeme do múky, pridáme ostatné prísady a vypracujeme vláčne cesto. Pozor maslo, prípadne tuk (ja som použila tuk Tesco) pridáme rozpustený, nie však vrelý. Cesto dáme kysnúť asi na pol hodinku na teplé miesto. Potom ho rozdelíme na 2 časti. Kus cesta rozvaľkáme na plát, ten posypeme škoricou (alebo škoricovým cukrom, ja som použila oboje), vanilínovým cukrom, kryštálovým cukrom, hrozienkami, prípadne aj posekanými orechmi. Pokvapkáme rozpusteným maslom a zvinieme ako závin. Potom tento závin nakrájame na centimetrové plátky a tie necháme ešte chvíľočku podkysnúť. Naukladáme ich na vymastený plech, potrieme žĺtkom (ja som rozšľahala celé vajce) a pečieme pri 180 stupňoch dozlatova. To isté spravíme aj z druhej časti cesta. Kto má rád kakao, môže ho pridať do plnky.
<< Cokoladove kopceky o starkej | Škoricové osie hniezda | KURACIE PRSIA S BAMBINOM >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Karolína Z. (Quarolinne) ID 247353 (1.11.2012, 10:55)
(H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alena ď. (ala25) ID 213660 (30.3.2012, 19:58)
dnes som ich robila a sú výborné chutili celej rodine (Y) (clamp) (zajic) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Renáta C. (gucz) ID 51988 (11.4.2012, 18:27)
:-), som rada, musím ich aj ja spraviť zasa
ODPOVEDAŤnahlásiť
alena ď. (ala25) ID 213660 (25.5.2012, 12:23)
no mi ich robime pod chvilkou take su super a dnes ich robim zas (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela N. (n-marcela) ID 54829, mimibazar.sk/n-marcela (9.12.2011, 18:36)
Prave sa mi chladia a sú super,moj manzel ich miluje (L) (L) (K) a deti tiez nabuduce dam este viacej skorice a aj cukru a budu fantasticke (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubomíra G. (buba29) ID 35472 (19.4.2011, 20:40)
tento recept poznám,moja dcéra ich zbožnuje.sú fakt výborné (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (19.11.2009, 15:12)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (19.4.2009, 23:51)
akurat dnes ma napadli, že ich spravím drahému |:o). Tak možno cez týždeň vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu