
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Eva K. (evekei) ID 31604 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Kurča na víne (Coq au vin)[ recept č. 12460 zo dňa 22.3.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 celé kurča * 1 červenú cibuľu * zopár strúčikov cesnaku * čerstvé šampiňóny * asi 500ml červeného vína * provensálske bylinky * 3-4 bobkové listy * soľ * prerastenú slaninu * olej POSTUP PRÍPRAVY Jemná a netradičná chuť kuracieho mäska podľa francúzskeho receptu... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Kuriatko si deň pred prípravou nasledovne naložíme do páca: najprv kurča rozporcujeme, potrieme roztlačeným cesnakom, osolíme, posypeme provensálskymi bylinkami a posekanou cibuľou a zalejeme červeným vínom. Vložíme na noc do chladničky. ![]() Na druhý deň si posekáme očistené šampiňóny na plátky, slaninku na kocky a trošku ich opečieme na oleji. ![]() Kúsky kuraťa vyberieme z pácu a pridáme na panvicu, sprudka opečieme a všetko spolu podusíme, pričom ho podlievame vínom z pácu. ![]() Podusené kuracie kúsky s hubami, slaninkou a šťavou dáme do zapekacej misky, do ktorej sme naliali trošku oleja a šupneme ju do vyhriatej rúry. ![]() Po asi 20 minutkách vytiahneme hotové kuriatko. ![]() Môžeme podávať klasicky so zemiakmi alebo čerstvou francúzskou bagetou. A nezabudneme si naliať aj za pohár dobrého červeného vínka :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |