. .. .. .. .. .. .
. .

Slané dalamánky s ovsennými vločkami - RECEPT 1244

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633
.
mimibazar.sk/emka
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2005
Naposledy: 12.12.2015 7:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 204
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 496
NÁVODY 12

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 85 návštěvníkov)


Slané dalamánky s ovsennými vločkami


[ recept č. 1244 zo dňa  ]


Slané dalamánky s ovsennými vločkami


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej múky * 150 g ovsenných vločiek * 2 lyžičky soli * 3 dcl vlažného mlieka alebo sladkej smotany * na posypanie a potretie: trocha mlieka + hrubšia soľ, sézam alebo rasca * chlebové korenie (ak nemáte, nevadí) * KVÁSOK: kocka droždia * lyžička kryštálového cukru * štipka soli * vlažné mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Samozrejme, že ich nerobievam iba na sviatky, keď sa mi chce a premôžem svoju lenivosť, ktorá ma raz za čas zmohne, tak ich upečiem do mrazáku a nemusím v našej dedinke zháňať ráno o siedmej pečivo – aj tak je toto lepšieeeeee .... to sa samozrejme, chválim. No a čo!!! :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Na dosku si nachystajte kvások - do vlažného mlieka rozdrvte kocku kvasníc, šupnite do neho štipku soli a lyžičku kryštálového cukru.
2. Áno, Laurinka kvások poriadne premieša a nechá ho potom na príkaz prísnej mamičky na pokoji.
3. Odvážime si hladkú múku a 2x ju preosejeme. Preosievanie v žiadnom prípade neodkladajte do iných rúk.
4. Do misy odvážte ovesenné vločky. Nedávala som drvené, ani príliš jemné, ale obyčajné ovsenné vločky za 9,- Sk :-)
5. Do misy pridajte malú lyžičku-dve soli.
6. Ak máte chlebové korenie, pridajte. Ak nemáte, nevadí - v každom prípade ho vždy, keď ho raz za rok uvidím v obchode, kúpim.
7. Chlebového korenia pridávam asi za dve zarovnané polievkové lyžice.
8. Zmes poriadne premiešajte a pridajte vlažné mlieko,
9. ... ak kvások vykúka z hrnčeka,
10... tak prilejeme aj ten. Všetko dobre zmiešame - cesto bude veľmi husté, tak si ho preložte radšej na dosku.
11. Cesto vymieste, dajte do mysky-kysky na teplé miestečko vykysnúť. Cesto kyslo asi 2,5 hodinky.
12. Vykysnuté cesto nádherne voní a máte chuť ho zjesť surové.
13. Cesto poprášte múkou, premieste, vytvarujte valček a rozdeľte ho na rovnaké časti, z ktorých vytvarujete malé žemličky. Dalamánky preneste na plech, a nechajte ešte 20 minút kysnúť.
14. Nasledovný vercajch: sézam alebo rasca (čo Vám viac chutí), superostrý nožík a trocha mlieka na potretie dalamánok.
15. Žemličky potrite mliekom,
16. Dole papuľkou ich vyváľajte v sézame,
17. a ostrým nožíkom ich prekrojte do kríža.
18. Pečte pri teplote asi 180-190 stupňov 25-35 minút.
19. Výborne chutia teplé, sú mäkučké a výborne sa zmrazujú.
20. Kuk do vnútra.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Syrové kolieska s tekvicovými jadierkami | Slané dalamánky s ovsennými vločkami | Krabí šalát >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Milica K. (margoa) ID 23592 (11.12.2009, 23:20)
vyzeraju uzasne, vyskusam |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (13.11.2009, 9:23)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
andrea o. (hillary) ID 61659 (21.9.2009, 14:07)
Výborné dalamánky (Y) fajnové, mäkučké, ďakujem za recept (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika M. (veri00) ID 35315 (15.9.2009, 15:08)
Dnes som piekla su velmi chutne ale nemala som chlebove korenie, miesto toho som dola rascu. A tiež som dola viac mliecka. Dakujem za recept.
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana p. (polerka) ID 47930 (6.1.2009, 19:59)
Milá filmuška, ďakujem za dobrú radu. Bolo to tým mliekom. Práve som ich vybrala z trúby. Sú úúúúžasné. Z.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (5.1.2009, 12:22)
Ani mne sa nepodarili, tiež boli tvrdé a postupovala som presne podľa receptu.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.1.2009, 17:23)
ako dlho si ich piekla?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.1.2009, 11:58)
hm, no moje dalamanky skor pripominaju hokejove puky... aj tvarom aj tvrdostou :-@ skoda. aj som sa cudovala,ze pises,ze cesto ti kyslo 2,5 hod.,ked moje bolo vykysnute za hodinku,ale asi som ho mala predsa len nechat dlhsie. a tiez sa mi piekli ovela dlhsie ako 35 min., z coho su pravdepodobne take tvrde. nevadi. skusim este raz a budem piect pri vyssej teplote - teraz som piekla pri 180-190 v teplovzdusnej a robilo sa to veeeeeelmi pomaly. :-(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.1.2009, 22:41)
Dá sa to zarobiť aj v Domácej pekárni a upiecť potom na plechu?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (2.1.2009, 23:01)
presne tak som to robila aj ja
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (4.1.2009, 14:25)
A mam tam dat vsetko ako je v recepte, v akom poradi? Rada by som ich spravila, ale radsej sa pytam, nemam s tym este tolko skusenosti...
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana p. (polerka) ID 47930 (13.12.2008, 22:46)
Tieto dalamánky vyzerajú (Y). Myslela som si, že aj ja som taká šikovná a podľa návodu to hravo zvládnem. Omyl. Cesto síce bolo prepečené a chutné :-), ale dalamánky neboli vôbec nadýchané, skôr ubité :-@. Kde som urobila chybu? *-)Išla som presne podľa návodu. Poraďte mi. Ďakujem.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (13.12.2008, 23:04)
aj mne sa stalo to iste ked som ich piekla prvykrat... druhykrat som dala viac mlieka... tj mlieko co je v recepte som pouzila do cesta a na kvasok som pouzila este "extra davku" mlieka a boli nadychane
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (9.6.2008, 21:50)
mnam tak aj toto vyskušame (Y) (Y) a Marcelka si naozaj šikulka |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (7.5.2008, 18:11)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=191637
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.2.2008, 21:03)
neskusal ste niekto tieto buchticky s inom mukou ako hladkou?Aby boli este zdravsie?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (8.6.2008, 15:43)
lubka, robila som tieto skvele zemlicky opakovane a nahradila som cast muky spaldovou a cast amarantovou mukou a boli vyborne aj tak (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina K. (nojmanka) ID 618, mimibazar.sk/nojmanka (19.2.2008, 13:38)
Vcera som piekla tieto dalamanky a su fakt mnamkove, ostala asi jedna zo 16 :-) Ja vzdy pri peceni pouzivam papier na pecenie, aj teraz som. Urcite ich budem piect dost casto (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.2.2008, 20:27)
si robila dvojitu davku ? alebo sa ti vazne podarilo z jednej davky cesta urobit 16 kuskov ? mne ich vyslo totiz len 9 *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela Š. (Elke) ID 19833 (26.8.2007, 23:30)
kedy ich budem piecť,žeby zajtra? (Y) aj pizza môže mať cesto s ovsenými vločkami? *-) aj tak doma upečené vonia v celom dome, ešte dlho sa na tú vôňu spomína ,keď sa parí z chlebíka (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (18.8.2007, 12:35)
Dnes som ich piekla, sú výborné. Plech som natrela olejom. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (17.8.2007, 21:09)
Macka,

plech pred pecenim treba potriet olejom??
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu