končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
HOVÄDZIE MÄSO |
VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Moja hovädzinka na divoko - Vadaš[ recept č. 12281 zo dňa 18.3.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie mäsko /ja som mala hovädzie zadné/, čerstvá zeleninka /ja dávam všetko čo doma mám napr. mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, brokoličku, pór, cibulku, cesnak, hrášok/, zhruba 1dcl šlahačkovej smotanky, korenie, soľ, bobkový list a trocha masla a oleja. Ja dávam sušený estragón /od Kotányho/ dá tomu fantastickú chuť. POSTUP PRÍPRAVY Kuk, postup je trocha dlhší ale oplatí sa s tým pohrať, výsledok stojí zato. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pripravím si zeleninku, očistím, umyjem. Mäsko naklepem, osolím okorením, narežem boky aby sa nezvlnilo pri opekaní. Pripravím si do hrnca trocha oleja a trocha masla. Najlepšie je to vždy miešať, lebo keď je len sám olej je to o ničom, masielko všetko tak zjemní. Mäsko zprudka opečiem z každej strany, tak aby malo takú kôrku . Keď som všetky plátky opiekla, vyberiem mäsko zatiaľ na misu a prikryjem. Do výpeku si dám pokrájaný pór, cibulku a cesnak. A trocha na menšom stupni opekám. Keď je cibulka sklovitá, pridám mrkvu a petržlen a trocha soli. Miešam a pražím a postupne pridávam aj ostatnú zeleninu. Všetko troha opekám a miešam. Vrátim tam mäsko a pomiešam. Zalejem vodou alebo vývarom , pridám korenia a bobkový list a varííím. Keď je mäsko mäkké, zhruba dve hodinky ho treba variť, vyberiem ho opäť na misu, prikryjem a zeleninu zmixujem. Zmixovaná zeleninka, môžem ešte dochutiť. Vrátim mäsko späť a privediem do varu, dochutím smotankou /zvyknem v nej rozmiešať lyžičku Solamylu/ a čerstvou petržlenovou vˇnaťou. Ja dávam aj strúhanú citrónovú kôru. U nás to milujeme s rohlíkovými knedličkami /recept od Marcelky K ID 633./. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Katarína M. (76katrin) ID 7296, mimibazar.sk/76katrin (10.5.2009, 13:51) | |
Vladi, prave sme to s manželom dovarili, on mi pomahal s mäskom a ja som riešila zeleninku..... nie som nejaka úžasná kuchárka, ale toto sa mi podarilo.... je to naozaj výborné, každý si tam može pridať alebo ubrať čo sa mu páči a čo mu chutí. Ja som k tomu uvarila ryžu a tiež môže byť.Takže ďakujem za dobrý tip a dobrú chuť. | |
ODPOVEDAŤ |
Petra B. (Petra01) ID 24439 (18.3.2009, 13:17) | |
niečo na spôsob sviečkovej vyzerá to dosť dobre | |
ODPOVEDAŤ |
VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009, mimibazar.sk/mimimi (18.3.2009, 13:29) | ||
Peťka je to viac ako dobré, a skvelú chuť dodá aj ten strúhaný citrón a estragón. | ||
ODPOVEDAŤ |
Petra B. (Petra01) ID 24439 (18.3.2009, 13:40) | |||
asi vyskúšam, lebo to vyzerá mňamkovo, len nie cez týždeň asi cez víkend - je viac času | |||
ODPOVEDAŤ |