končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 180 návštěvníkov) Briošky[ recept č. 12078 zo dňa 12.3.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 900 g hladkej múky špeciál, 1 kocka droždia, 1 mokka lyžička soli, 150 g kryštálového cukru, 2 vajíčka, 560 ml mlieka, 60 g masla /margarínu/, na potretie: 1 vajíčko, lyžička vody, zarovnaná lyžička cukru, na posypanie: mak, sezam POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Kvások: z uvedeného množstva mlieka odoberieme asi 1dl, mlieko musí byť príjemne teplé, pridáme rozmrvené droždie, štipku soli a cukru a necháme aspoň 10 min. vykysnúť. Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme cukor a soľ, premiešame, urobíme v prostriedku priestor pre ostatné prísady - kvások, vlažné mlieko, celé vajíčka a roztopené, ale vlažné maslo /ja používam Heru/ Premiešame varechou, alebo mixérom, nie je to tuhé cesto, vymiesime, posypeme múkou, prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť – min. 1 a ½ hod. Nakysnuté cesto preložíme na jemne pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti, jednu vrátime späť do misy jemne pomúčime aj zvrchu a vyvaľkáme na obdĺžnik, cca 40x30 cm (ak ho rozvaľkáte na väčší plát, tak stačí cesto pritlačiť po šírke aj výške - z bokov k prostriedku) a rozdelíme ho radielkom po výške na 4 cm široké pásiky. Každý zvinieme do tvaru slimáka, jemne, netreba cesto stláčať, začneme takto cesto len prikladám, koniec zasunieme pod slimáčika a podsuniem ho až k otvoru, tým pádom sa otvor vyplní a každý jeden ešte na doske dlaňami odspodu povykrúcam a jemne boky k sebe stlačím, trošku sa zmenšia na obvod a vybehnú /aby boli po upečení pekne nafúknuté / A ešte raz, je to jednoduché ... ...povykrúcané, boky jemne pritlačené k prostriedku... Môžete vyskúšať aj iné tvary - vianočku, pletenky, mazanec, či buchty. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme ešte 30 min. podkysnúť. Môžeme si po chvíľke zapnúť rúru na 180-185° C, nepečieme veľmi rýchlo, aby sa prepiekli pekne aj vo vnútri, ale ani pomaly. Potrieme rozšľahaným vajíčkom s cukrom, aj po obvode /vajíčkom nešetrite/ a posypeme ľubovoľne – makom, či sezamom. Upečieme, mne ich stačí piecť 10 min., radšej si to odsledujte. Správne upečené sú vtedy, keď poklopete na vrch a vydajú dutý zvuk. A zabudla som dopísať - hneď po upečení potieram mliekom, vrch sa tak nevysuší. Nechať ich poriadne vychladnúť. Mäkkučké a jemne sladké. Z tejto dávky vychádza 20 kúskov. Vianočka- cesto si rozdeľte na polovicu, každú ešte na tri časti, zapletieme vrkoč, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom s cukrom a vodou, posypeme makom a plátkami mandlí a upečieme pri teplote cca 180° C, keď je vrch vianočky upečený, treba ju prikryť alobalom a dopiecť ešte nejakých 10-15 min. Z celej dávky vyjdú dve takéto väčšie vianočky. Po vybratí z rúry skúšam ešte špajľou, či je cesto poriadne prepečené. *Dobrú chuť* OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 81 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660, mimibazar.sk/etelinka (7.1.2016, 19:34) | |
Dnes som vyskúšala váš receptík. Briošky sú faaaaantastické , nadýchané, proste na zjedenie . | |
ODPOVEDAŤ |
Michaela D. (Decamara) ID 307963 (30.12.2014, 4:28) |
Uzasne! Konecne recept s perfektnym popisom aj pre zaciatocnikov. Vysli mi uplne krasne. Davam jednicku s hviezdickou |
ODPOVEDAŤ |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (19.8.2014, 13:52) |
tie konecne produkty vyzeraju luxusne,recpet si davam k oblubenym,urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
Halina M. (anilah) ID 93483 (18.8.2014, 16:32) | |
ODPOVEDAŤ |
Martina B. (tinabo) ID 106689 (17.8.2014, 21:19) |
Mňam, práve odišla návšteva ktorej koláčiky z tohto cesta veľmi chutili. Robila som čokoládové a tvarohové. Ozaj perfektné cesto. Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Stanka K. (stassa) ID 39170 (8.4.2014, 12:35) |
Teda poviem vám to sú najsamlepšie briošky aké som kedy jedla Aďke za super receptík |
ODPOVEDAŤ |
Lucia K. (lucia10899) ID 30559, mimibazar.sk/lucia10899 (20.2.2013, 16:55) | |
vcerasomich piekla z polovicnej davky a zjedli sme ich na posedenie,vynikajuce,mäkke lepsie ako z obchodu | |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.1.2013, 11:59) |
super receptík |
ODPOVEDAŤ |
Frantisek D. (frodo1593) ID 152387 (15.1.2013, 8:56) |
Robím ich práve teraz, práve mi kysne cesto...len taká otázočka- koľko treba miesiť cesto, lebo ja to vymiešam do hladka a dám kysnúť, no a moja mamka mi hneď na to povedala, že ona svoje cesto miesi asi pol hodiny. Tak ako dlho by to malo byť??? Inak, minule som robila tvoje šišky a boli veľmi dobré, takže asi budem postupne skúšať všetky tvoje recepty :D |
ODPOVEDAŤ |
Karin C. (kaja29) ID 223392 (25.11.2011, 12:31) | |
no ja som asi jedina z vas ktorej sa to nepodarilo ( na prvy krat sa mi cesto nezdalo dobre a nedala som don vajicko tak som ho radsej skusila odznova no vyslo dost riedke.. sice kysne ale pochybujem ze nieco z toho vznikne | |
ODPOVEDAŤ |
Jarmila Š. (kikaspl) ID 45082, mimibazar.sk/kikaspl (8.2.2011, 17:31) | |
mňááámka, VYNIKAJÚCE, ,neviem tu uložiť ,tak ju mám v rod.albume...♥ | |
ODPOVEDAŤ |
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (22.10.2010, 22:20) | |
Aďka, určite ich najbližšie napečiem! dakujem za recept aj inšpiráciu | |
ODPOVEDAŤ |
Věra N. (Věra N.) ID 75068 (22.8.2010, 18:52) |
Výborný recept. Tento víkend jsem pekla už 2x. Super. |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana H. (Kučera) ID 47767 (9.8.2010, 20:35) |
Vynikajúci recept . Všetkým vrelo odporúčam ho vyskúšať . Len sa tak za nimi zaprášilo. Ešte raz ďakujem za super recept . |
ODPOVEDAŤ |
Lívia B. (Livča) ID 52332 (7.8.2010, 14:31) |
Adka,tieto briošky sú neskutočne dobré,cesto je vhodné aj na iné spôsoby ja z neho robím pečené buchty s tvarohom. |
ODPOVEDAŤ |
alije k. (alka36) ID 79302 (5.7.2010, 12:13) | |
Adka dakujem za skvely receptik ...mali sme skveleee ranajky jednu davku som urobila takto ako ty slimakov http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=713759diskuse a druhu v muffinkovej forme http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=713762 | |
ODPOVEDAŤ |
Martina R. (ozi) ID 78781, mimibazar.sk/ozi (4.6.2010, 23:36) |
Mňam, mňam, mňam , výborné, robila som z tohto cesta vianočky, výborné, deťom veľmi chutili, takže ďakujééém za receptík, urobím aj nabudúce |
ODPOVEDAŤ |
Lenka M. (Stokina) ID 149425 (30.4.2010, 17:45) |
Zaregistrovala jsem se zde jenom proto, abych Vám mohla poděkovat za úžasný recept !!! Nemůžeme se jich dojíst, výborné kynuté těsto a parádní návod. Ještě jednou děkujeme ! |
ODPOVEDAŤ |
adriana l. (adya01) ID 101904 (31.3.2010, 9:53) | |
Uz ich robim 3x a nevieme sa ich dojest. Dakujem za receptik, su naozaj vynikajuce | |
ODPOVEDAŤ |
Ingrid Š. (labus) ID 22382 (26.3.2010, 13:05) |
Adrianka briožky su fantasticke na skušku som robila z polovičnej dávky za pomoci pekárničky a výsledok je božský škoda,že sem neviem pridat fotečku ale určite budu mat u nás stále miesto |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.3.2010, 9:48) | ||
Inka, ďakujem, som rada, že aj vám chutia Napísala som Ti odkaz | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 81 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |