
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 181 návštěvníkov) Briošky[ recept č. 12078 zo dňa 12.3.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 900 g hladkej múky špeciál, 1 kocka droždia, 1 mokka lyžička soli, 150 g kryštálového cukru, 2 vajíčka, 560 ml mlieka, 60 g masla /margarínu/, na potretie: 1 vajíčko, lyžička vody, zarovnaná lyžička cukru, na posypanie: mak, sezam POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Kvások: z uvedeného množstva mlieka odoberieme asi 1dl, mlieko musí byť príjemne teplé, pridáme rozmrvené droždie, štipku soli a cukru a necháme aspoň 10 min. vykysnúť. Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme cukor a soľ, premiešame, ![]() urobíme v prostriedku priestor pre ostatné prísady - kvások, ![]() vlažné mlieko, ![]() celé vajíčka a roztopené, ale vlažné maslo /ja používam Heru/ ![]() Premiešame varechou, alebo mixérom, nie je to tuhé cesto, vymiesime, posypeme múkou, prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť – min. 1 a ½ hod. ![]() Nakysnuté cesto ![]() preložíme na jemne pomúčenú dosku, ![]() rozdelíme na dve časti, jednu vrátime späť do misy ![]() jemne pomúčime aj zvrchu a vyvaľkáme na obdĺžnik, cca 40x30 cm (ak ho rozvaľkáte na väčší plát, tak stačí cesto pritlačiť po šírke aj výške - z bokov k prostriedku) a rozdelíme ho radielkom po výške na 4 cm široké pásiky. ![]() Každý zvinieme do tvaru slimáka, jemne, netreba cesto stláčať, začneme takto ![]() cesto len prikladám, koniec zasunieme pod slimáčika ![]() a podsuniem ho až k otvoru, tým pádom sa otvor vyplní ![]() a každý jeden ešte na doske dlaňami odspodu povykrúcam a jemne boky k sebe stlačím, trošku sa zmenšia na obvod a vybehnú /aby boli po upečení pekne nafúknuté / ![]() A ešte raz, je to jednoduché ![]() ... ![]() ...povykrúcané, boky jemne pritlačené k prostriedku... Môžete vyskúšať aj iné tvary - vianočku, pletenky, mazanec, či buchty. ![]() Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme ešte 30 min. podkysnúť. Môžeme si po chvíľke zapnúť rúru na 180-185° C, nepečieme veľmi rýchlo, aby sa prepiekli pekne aj vo vnútri, ale ani pomaly. Potrieme rozšľahaným vajíčkom s cukrom, aj po obvode /vajíčkom nešetrite/ a posypeme ľubovoľne – makom, či sezamom. ![]() Upečieme, mne ich stačí piecť 10 min., radšej si to odsledujte. Správne upečené sú vtedy, keď poklopete na vrch a vydajú dutý zvuk. A zabudla som dopísať - hneď po upečení potieram mliekom, vrch sa tak nevysuší. Nechať ich poriadne vychladnúť. ![]() Mäkkučké a jemne sladké. Z tejto dávky vychádza 20 kúskov. ![]() Vianočka- cesto si rozdeľte na polovicu, každú ešte na tri časti, zapletieme vrkoč, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ![]() necháme podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom s cukrom a vodou, posypeme makom a plátkami mandlí a upečieme pri teplote cca 180° C, keď je vrch vianočky upečený, treba ju prikryť alobalom a dopiecť ešte nejakých 10-15 min. ![]() Z celej dávky vyjdú dve takéto väčšie vianočky. Po vybratí z rúry skúšam ešte špajľou, či je cesto poriadne prepečené. ![]() *Dobrú chuť* OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 81 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
![]() | Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660, mimibazar.sk/etelinka (7.1.2016, 19:34) |
Dnes som vyskúšala váš receptík. Briošky sú faaaaantastické ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Michaela D. (Decamara) ID 307963 (30.12.2014, 4:28) |
Uzasne! Konecne recept s perfektnym popisom aj pre zaciatocnikov. Vysli mi uplne krasne. Davam jednicku s hviezdickou |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (19.8.2014, 13:52) |
tie konecne produkty vyzeraju luxusne,recpet si davam k oblubenym,urcite vyskusam ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Halina M. (anilah) ID 93483 (18.8.2014, 16:32) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina B. (tinabo) ID 106689 (17.8.2014, 21:19) |
Mňam, práve odišla návšteva ktorej koláčiky z tohto cesta veľmi chutili. Robila som čokoládové a tvarohové. Ozaj perfektné cesto. Ďakujem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanka K. (stassa) ID 39170 (8.4.2014, 12:35) |
Teda poviem vám to sú najsamlepšie briošky aké som kedy jedla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia K. (lucia10899) ID 30559, mimibazar.sk/lucia10899 (20.2.2013, 16:55) |
vcerasomich piekla z polovicnej davky a zjedli sme ich na posedenie,vynikajuce,mäkke ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.1.2013, 11:59) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Frantisek D. (frodo1593) ID 152387 (15.1.2013, 8:56) |
Robím ich práve teraz, práve mi kysne cesto...len taká otázočka- koľko treba miesiť cesto, lebo ja to vymiešam do hladka a dám kysnúť, no a moja mamka mi hneď na to povedala, že ona svoje cesto miesi asi pol hodiny. Tak ako dlho by to malo byť??? Inak, minule som robila tvoje šišky a boli veľmi dobré, takže asi budem postupne skúšať všetky tvoje recepty :D |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Karin C. (kaja29) ID 223392 (25.11.2011, 12:31) |
no ja som asi jedina z vas ktorej sa to nepodarilo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jarmila Š. (kikaspl) ID 45082, mimibazar.sk/kikaspl (8.2.2011, 17:31) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (22.10.2010, 22:20) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Věra N. (Věra N.) ID 75068 (22.8.2010, 18:52) |
Výborný recept. Tento víkend jsem pekla už 2x. Super. ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana H. (Kučera) ID 47767 (9.8.2010, 20:35) |
Vynikajúci recept ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lívia B. (Livča) ID 52332 (7.8.2010, 14:31) |
Adka,tieto briošky sú neskutočne dobré,cesto je vhodné aj na iné spôsoby ja z neho robím pečené buchty s tvarohom. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | alije k. (alka36) ID 79302 (5.7.2010, 12:13) |
Adka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina R. (ozi) ID 78781, mimibazar.sk/ozi (4.6.2010, 23:36) |
Mňam, mňam, mňam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka M. (Stokina) ID 149425 (30.4.2010, 17:45) |
Zaregistrovala jsem se zde jenom proto, abych Vám mohla poděkovat za úžasný recept !!! Nemůžeme se jich dojíst, výborné kynuté těsto a parádní návod. Ještě jednou děkujeme ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | adriana l. (adya01) ID 101904 (31.3.2010, 9:53) |
Uz ich robim 3x a nevieme sa ich dojest. Dakujem za receptik, su naozaj vynikajuce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ingrid Š. (labus) ID 22382 (26.3.2010, 13:05) |
Adrianka briožky su fantasticke na skušku som robila z polovičnej dávky za pomoci pekárničky a výsledok je božský ![]() ![]() škoda,že sem neviem pridat fotečku ![]() ale určite budu mat u nás stále miesto ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.3.2010, 9:48) |
Inka, ďakujem, som rada, že aj vám chutia ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 81 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |