Zuzana D. (avanka) ID 14337 |
 |
Oblasť: Senica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 6.4.2007 |
Naposledy: 12.2.2025 15:07 |
Aktualizácia: 7.3.2011 21:52 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Pšenový nákyp
[ recept č. 12054 zo dňa 11.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
120 g pšena
300ml mlieka
200ml vody
stipka soli
200g zmesi semienok, hrozienok a burizonov
2 vajicka
cukor
med
tvaroh
jablka
POSTUP PRÍPRAVY
Postup pri obrazkoch
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Pseno dame do hrnca a 2 krat po sebe sparime horucou vodou a zlejeme
![]()
Zalejeme 300ml mlieka a20ml vody, pridame stipku soli a za obcasneho miesania varime pod pokrievkou 10 minut
![]()
Do este teplej, ale nie horucej zmesi vmiesame med podla chuti, zmes hrozienok, semienok a burizonov (tieto byt nemusia, mozete si to pozmenit pridanim orechov ), 2 cele vajcia, kto chce moze dat zvlast zltka a vyslahany sneh, rozdiel vsak nie je skoro ziadny
![]()
Vymastime a struhankou si vysypeme misu z jenskeho skla a navrstvime tam polovicu zmesi...
Uhladime a na to dame vrstvu tvarohu vymiesaneho s cukrom
![]()
Na tvaroh poukladame jablka a rozprestrieme zvysok psenovej zmesi
![]()
dame zapiect do truby vyhriatej na 200 st. asi na 30-40 minut, kym nie je povrch zlatavy
![]()
Podavame teple i studene, s kompotom alebo len pocukrovane.
my sme to dnes mali s kopcekom nesladenej slahacky
Dobru chut
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
jana k. (janka425) ID 45490 (23.8.2013, 14:04) |
Ahoj idem to vyskušať použity je asi jemny tvaroh,skušala si aj z hrudkoveho,ktory sa Ti viac pozdava?diki jana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (15.1.2010, 22:10) |
Milicka, si mi ho pripomenula, prave som rozmyslala, co varit zajtra bude na obed  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (17.3.2009, 9:45) |
Jani, urcite neolutujes potom napis, ako vam chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana H. (Saudi) ID 41401 (12.3.2009, 12:33) |
no najblizsie idem na to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (11.3.2009, 20:15) |
A aj je vyborny, mame ho radsej ako ryzovy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |