. .. .. .. .. .. .
. .

Mirkine dobošové rezy - RECEPT 1199

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 9778 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 74 návštěvníkov)


Mirkine dobošové rezy


[ recept č. 1199 zo dňa  ]


Mirkine dobošové rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 750 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 2 vajíčka, 120 g hery,
150 ml mlieka

KRÉM: 2 zlaté klasy, 1L mlieka, 6 lyžíc cukru, 80 g kakaa, 1 vanilínový cukor, 100 g polohrubej múky,
1 a 1/2 hery


POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: z uvedených surovín vypracujeme cesto a rozdelíme na 5 rovnakých častí. Upečieme na väčšom nizkom plechu... cesto má byť pekné biele, nie ružové...

KRÉM: z mlieka, cukru, zlatých klasov, vanilínového cukru a polohrubej múky uvaríme hustý krém. Do vychladnutého postupne vmiešavame jeden a pol hery a nakoniec kakao. Môžme pridať aj rum, ja ho dávam stále, s krémom to urobí riadne čary : )

Platy plníme krémom 4krát, vrchný nenatierame. Zaťažíme najlepšie cez noc a na druhý deň zalejeme čokoládou a krájame na rezy. Je fakt perfektný. Dobrú chuť...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


z uvedených surovín vypracujeme cesto, rozdelíme na 5 častí, vyvaľkáme, dáme na plech a upečieme ...


a takto to pekne upečieme...


medzi tým si pripravíme krém...


je ho dosť veľa :)


postupne ho natierame...


zopakujem 4 x ...


zaťažím, najlepšie niečím rovným...ja som piekla viac tak sa mi hodil ďalší plech so super zákuskom ktorý pridám neskôr :) ... a nechám do druhého dňa aby cesto zmäklo


na druhý deň polejem čokoládou a nakrájam na rezy


a takto pekne vyzerá a hlavne super chutná : )



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< VEĽKONOČNÉ LINECKÉ KOLÁČIKY | Mirkine dobošové rezy | Pivovarnícka špecialitka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27)<< predošlé 1, 2
Martina P. (Mata74) ID 9033 (10.4.2007, 22:53)
Mirka tie platy sa pecu na opacnej strane plechu? alebo normalne ja ked som robievala dobosku som ich piekla na papiery na opacnej strane plechu....
ODPOVEDAŤ
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (11.4.2007, 7:20)
ja ich pečiem na nízkom plechu z vnútra, ale keby som nemala taký plech tak by som ich určite piekla na opačnej strane plechu. Ale každopádne by som ich piekla na papieri na pečenie. Pečenie platov je fakt rýchlovka, a chutíííííííííííííííí (L)
ODPOVEDAŤ
d h. (dada25) ID 10655 (9.4.2007, 19:55)
mirka rezy boli úúúúžasnéééééé (Y) lahka robbota...a velmi chutne.....skvelucicky recept (Y)
ODPOVEDAŤ
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (9.4.2007, 22:18)
ďakujem za uznanie, ja viem že sú super.... pečiem ich na každú príležitosť (H)
a som rada že Vám chutili :-)
ODPOVEDAŤ
d h. (dada25) ID 10655 (2.4.2007, 19:39)
dory den prosim vas to cesto sa miesi a valka alebo to je slahane cesto ??
ODPOVEDAŤ
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (2.4.2007, 19:49)
miesi, rozdelí sa na 5 rovnakých častí a na tenko sa vyvaľka. Upečieme pekne do biela (nie rožovo) Odporúčam...skúste (Y)
ODPOVEDAŤ
martina m. (1martina) ID 124, mimibazar.sk/1martina (26.3.2007, 20:44)
mirka,a to tie platy sa pecu na 5x.musi toho byt strasne vela,nie??alebo som to zle pochopila? :-$
ODPOVEDAŤ
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (26.3.2007, 22:20)
Áno, pečú sa 5 x ale je to rýchle, lebo je to tenké cesto a pečie sa to maximálne 10 minút. Má ostať biele nie ružové. :-)
ODPOVEDAŤ
marie s. (puccam) ID 10871 (26.3.2007, 14:36)
Prosím co to je zlatý klasy?Děkuju ;-)
ODPOVEDAŤ
Katarína O. (KatherineSK) ID 1403, mimibazar.sk/katherinesk (26.3.2007, 15:28)
marie,

u vás v Čechách niečo také neexistuje (veľmi sa tomu čudujem, lebo ho robí DrOetker a ten je aj u vás - to isté platí aj pre BB puding).
Zlatý klas je vlastne krémový prášok určený na prípravu vanilkových krémov a plniek.

Zloženie: kukuričný škrob, vanilková aróma, farbivá E 104 a E 110.

Dá sa nahradiť aj vanilkovým pudingom v prášku.
ODPOVEDAŤ
marie s. (puccam) ID 10871 (26.3.2007, 19:02)
Moc děkuju za informaci,asi napíšu dr oetker že má černý bodík :-) :-) :-),že to taky není u nás,přejuhezký večer (Y) (Y) (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Katarína O. (KatherineSK) ID 1403, mimibazar.sk/katherinesk (27.3.2007, 15:26)
nie je za čo
ODPOVEDAŤ
d h. (dada25) ID 10655 (25.3.2007, 22:17)
moc dakujem..ste zlata. :-)
ODPOVEDAŤ
d h. (dada25) ID 10655 (25.3.2007, 21:56)
mirka dakujeem...za tento recept...moc ste mi pomohli..na velku noc upecem..potom dam vediet. a je ten recept vyskusany?? (Y)
ODPOVEDAŤ
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (25.3.2007, 22:13)
že či vyskúšaný, je fantastický (Y) pečiem ho každé vianoce a každú veľkú noc. Sem tam aj na narodky a keď už fakt neviem čo. A keď ho upečiete na večšom plechu ako som písala tak sa z neho nakrája toľko že sa ním budete ohadzovať :-D

Ja som Vás čítala na českej stránke tak preto som ho sem hodila ;-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu