. .. .. .. .. .. .
. .

Peň pre horára na 50-tku - RECEPT 11821

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 7415 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Peň pre horára na 50-tku


[ recept č. 11821 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Peň pre horára na 50-tku


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto mramorové podľa Dášky: 4 vajcia, 240g práškový cukor, 150ml oleja, 100ml vriacej vody, kakao, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva (robila som z dvoch dávok, aby bol peň vyšší) plnka: 0,5l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 1 Hera, 100g kryšt. cukru, 120g pomletých orechov********** plnku na kôru som zafarbila kakaom********* banány a kompotované mandarínky

POSTUP PRÍPRAVY

cesto: Ušľaháme bielky s 1/2 cukru. V druhej mise šľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru, môžme pridať vanilkový cukor. Postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh s cukrom. Jednu tretinu cesta odoberieme a prifarbíme kakaom. Formu na dne vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. No s papierom na pečenie je to tiež fajn. Do stredu formy dáme 2 lyžice svetlej hmoty a do stredu lyžicu tmavej. Tak postupujeme až do minutia cesta. ***********

plnka: Puding s cukrom uvaríme v mlieku, necháme vychladnúť za stáleho miešania, ja som si trochu pomohla hrncom s vodou, vychladlo to pomerne rýchlo, potom po kockách primiešavame maslo, vznikne nám hladká kaša. Nakoniec primiešame pomleté orechy. ***********

Trochu plnky si odoberieme na natieranie bokov peňa, prifarbíme kakaom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Žemličky | Peň pre horára na 50-tku | Sacherova pre mužika na 30-tku >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu