. .. .. .. .. .. .
. .

Plnka, pred ktorou budete mať rešpekt, ale nakoniec vám nedá, aby ste ju neskúsili :-) - RECEPT 11744

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 421 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)


Plnka, pred ktorou budete mať rešpekt, ale nakoniec vám nedá, aby ste ju neskúsili :-)


[ recept č. 11744 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 30 Dkg kryštálového cukru, štipka soli, 2 vanilkové cukre, 2 palmariny (250 g), kto chce tak aj trochu rumu. (1 vajce = 60 g cukru) Ja som dala 1 palmarin a 1 poctivé obyčajné maslo. Je to vynikajúca plnka, ktorú mi dokonca pochválili aj sestry a to je už čo povedať. :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Hor sa na postup. Nie je náročný na prípravu, ale na pozornosť. Takže pri tejto plnke sa neopovážte ani len pozrieť niekam inam ako na mikrovlnku, pretože plnka sa varí v mikrovlnke. Dnes som fotky nestihla, nabudúce to však už stihnem.
1. Najskôr si pohľadáme vhodnú misu do mikrovlnky. Musí byť dosť veľká, ale taká, aby sa vám zmestila v pohode do mikrovlnky.
2. Rozbiť vajíčka do misy určite viete. Pridáme štipku soli, kryštálový cukor spolu s vanilkovým. Vajíčka a cukor vymiešame mixérom do peny. Na to podľa mňa ani fotku netreba. :-)
3. Do inej misy si dáme zmäknuté palmariny, trochu ich môžeme popučiť vidličkou. Odložíme nabok. Budeme ich potrebovať, keď sa plnka dovarí v mikrovlnke.
4. Nachystáme si varešku, aby sme ju mali po ruke, budeme ju teraz potrebovať na premiešanie plnky. Spolu s vareškou aj nejaký tanier, kde si ju potom môžeme odložiť. Mne to tiež došlo až potom, keď mi plnka okvapkala všetko okolo mikrovlnky.
5. Keď máme vajíčka s cukrom vyšľahané, vložíme celú misu do mikrovlnky. Nezakrývame.

A TERAZ ZAČÍNA TÁ VEEEEĽMI POZORNÁ ČASŤ!
6. Nastavíme časovač na 5 - 7 minút (ja som dala 6) a zapneme mikrovlnku.
7. Hľadíme na mikrovlnku, nepokúšajte sa ani len hlavu otočiť alebo nedajbože sedieť pri MMB či vykecávať so svokrou cez telefon. :-) Každých 20 -30 sekúnd mikrovlnku otvoríme a pripravenou vareškou plnku pomiešame. Plnka musí byť horúca. Potom pozor aj na misku, ku koncu je postupne trochu horúcejšia.
8. Dáme späť do mikrovlnky, zase rátame do tridsať (ak nemáte digitálnu mikrovlnku), potom plnku zase premiešame. Ak to nevyberiete, môže sa vám veľmi rýchlo stať, že namiesto plnky budete mať praženicu, ale aj cukrom. :-)
9. Tú plnku stále nespúšťajte z očí, v mikrovlnke sa totiž plnka krásne nafukuje, aby ste to stihli vypnúť skôr, ako vám plnka utečie z misky. Takto to opakujeme po celých 5 -7 minút, čo sa plnka varí v mikrovlnke.
10. Na začiatku je to skôr pena, ale postupne ku koncu získava hustejšiu konzistenciu a na konci bude pripomínať napr. taký polohustý puding zo zlatého klasu alebo tekutý med. To je len dobre.
11. Zoberieme tú druhú misu s palmarinom, zapneme znovu mixér a prešľaháme palmariny. Je dobré vyložiť ich z chladničky skôr, aby boli zmäknuté. Pridáme polovicu HORÚCEJ plnky a stále miešame mixérom. Druhú polovicu plnky dáme zatiaľ riadne vychladiť.
12. Teraz sa vám bude zdať, že ste niečo určite pokazili, pretože tá horúca plnka s palmarinmi urobí veľmi zvláštnu, ba až trochu nevzhľadnú hmotu. NEBOJTE SA, TAK TO MÁ BYŤ!
13. Hmotu si nevšímajte, len stále mixujte. Kto má mixér aj s otočnou miskou, môže si vyložiť nohy a dať si kávu. Ale keďže ja mám len taký obyčajný mixér, a k tomu ešte trochu ťažký, neostávalo mi nič iné, iba posilovať ruky a stále miešať, stále miešať, stále miešať. (Možno aj 10 minút).
14. Z počiatočného neidentifikovateľného čuda sa postupne miešaním prepracujete k nádhernej hladkej mase. Tiež som sa na to dívala dosť skepticky, že akože z tohto aj niečo bude? Môže sa vám dokonca plnka aj zraziť. STOP! Ešte to nevyhadzujte, len stále miešajte, uvidíte, že sa to podarí.
15. Choďte skontrolovať na balkón druhú polovicu plnky, či náhodou už aj ona nie je súca spojiť sa s ostatnou plnkou. Ak je už dobre vychladená, zmilujte sa nad ňou a pridajte ju k tej dlho sa šľahajúcej mase a znovu premixujte. Črpla som aj trochu rumu, hm...
16. A teraz môžete skúsiť, či budete mať aj vy nebíčko v papuli. :-)
17. Natrieť na torty a koláče bežným spôsobom. :-)
A ozaj, ak chcete tmavú plnku, pridáme čokoládu alebo kakao. Ale vanilková (svetlá) je lepšia.
<< Torta | Plnka, pred ktorou budete mať rešpekt, ale nakoniec vám nedá, aby ste ju neskúsili :-) | Perníkový koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (27.4.2017, 0:26)
(^)l (^)
ODPOVEDAŤ
Monika M. (mon1106) ID 14012 (26.4.2017, 12:19)
Ahojte,
plnka ozav vyborna. Aj ja ju musim pochvalit. Robila som vanilkovu a teraz by som chcela vyskusat ine prichute. Ale neviem, kedy tam mam dat napr. cokoladu alebo karamel? na konci? alebo ked este len slaham, ked je krem riedky? dakujem za radu. (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.4.2014, 12:06)
No, Bože môj, príde mi to úplne divné. Ale keďže v tejto bohatej diskusii čítam samé chvály, asi sa dá tomu veriť. Len mám zopár otázok a prosím o odpovede
1) Aký výkon mikrovlnky treba prednastaviť ? 2) Tých 5 minút varenia v MW je čistý čas varenia, čiže treba to v podstate 10 razy vybrať z MW ? 3) Nemôžem to variť prikryté tým mikrovlnkovým príklopom, aby sa "náhodou" vajcia nerozmachlili po celom priestore? 4) Predpokladám, že keď nalejeme 1/2 horúcich uvarených vajec do masla, dostanem zgrcnutú hmotu a to som už párkrát zažila, takže fakt mám len veriť? a teda ďalej šľahať... toto mi príde úúúúplne najčudnejšie.
Ale chcela by som takýto krém, svetlý s tým rumom vanilkový *-)
Tak ja počkám na vaše odpovede a dúfam, že ste sa neurazili, nechcela som vŕtať, len chcem urobiť plnku (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (10.7.2014, 21:36)
,-) zlatá ,-)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (31.7.2013, 10:05)
(flower)
ODPOVEDAŤ
peter š. (ferrari2) ID 178476 (31.7.2013, 8:13)
nastavíme čas na 5-7 minut... len na aký výkon. bud percentá alebo plný, polovičný????? ďakujem. *-)
ODPOVEDAŤ
Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (31.7.2013, 14:36)
ja som mala výkon nastavený na 700 W (plaz)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (janabotka) ID 204168 (15.1.2012, 11:30)
nasla som si tento receptik a od vtedy robim skoro stale len tuto plnku...no ja vanilkovu malo, u nas sa ujala karamelova a dobosova... ale su uzasne :) a doporucila som ju dalej, vsetci si ju veeeeelmi chvalia :) dakujem mooooooc za tento recept :) (Y) (clamp) (clamp) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Jana i. (kasiopeja01) ID 115794 (25.4.2014, 9:52)
Ahoj Janka, vas prispevok je uz sice starsi, ale mozem sa opytat ako urobite tu karamelovu a dobosovu plnku? Dakujem. Janka
ODPOVEDAŤ
Jana B. (janabotka) ID 204168 (10.7.2014, 8:31)
po zmene povolania mam malo casu sem chodit, tak az teraz odpisujem :)....dobosovu robim tak, ze na toto mnozstvo plnky davam 200 g horku 52 perc. cokoladu z lidla, a do karamelovej len pridam karamelove salko :)...do kavovej dam lyzicu nescy prasku...je velmi jednoduche obmienat chut tejto plnky....dokonca robim aj tvarohovu, tiez sa paci, alebo dm bielu cokoladu, nugetu.....co ma kto rad :)...nech sa dari
ODPOVEDAŤ
Renáta L. (renatka77) ID 140438 (23.5.2011, 13:07)
Je to super plnka, ja som ju dávala aj pod poťahovku a bolo to fajn.......... (X) (X) (X) :-p :-p :-p
ODPOVEDAŤ
darina g. (dupo) ID 152254 (17.1.2011, 14:21)
Tak to musím vyskúšať,dám vedieť ako to dopadlo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) a môže sa dávať pod poťahovku?
ODPOVEDAŤ
Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (30.1.2011, 8:35)
Darinka, neviem či sa to môže dať pod poťahovku, nikdy som to neskúsila. Ale niekedy vznikajú skvelé recepty práve tým, že skúšame. :-) Tak držím palce aby sa podarila. (hello)
ODPOVEDAŤ
Renáta L. (renatka77) ID 140438 (17.1.2011, 13:43)
Ďakujem za skvelý recept (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (Y)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35325&user=140438
ODPOVEDAŤ
Daniela J. (danielitta) ID 46554 (4.3.2010, 22:30)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=671423
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=671426
Magdalenka, mna veeeeeeeeeelmi dlho lakalo vyskusat tuto plnku, zdala sa mi velmi zaujimava. Vcera som sa nakoniec odhodlala a dopadlo to nad moje ocakavania. Ozaj skvela plnka, robila som z polovicnej davky, lebo som plnila iba jednu roladu, ale vysledok fantasticky. ^o)
Skvele si to popisala aj v postupe, takze na vsetko som bola pripravena a nezlakla som sa, ked sa dialo nieco co by sme pri plnke neocakavali. Naozaj tlieskam za tuto plnku. Ja som nadmieru spokojna. Dakujem za receptik a posielam sladky (K) (L) zan.
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (23.2.2010, 6:33)
(Y) (Y) (Y)dobrý nápad (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela J. (gabi2) ID 19386 (2.3.2009, 13:49)
:^) 8-| ;-)
no naviem, znie to zaujimavo ale asi by som sa toho bala, to maslo fakt rozustit s tou horucou hmotou? ja vzdy slaham zvlast *-)
a je dost husta potom na torte netecie?
ODPOVEDAŤ
Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (2.3.2009, 13:56)
Gabi, aj ja som sa bála, čo to urobí, ale tým, že to budeš mixovať, vychladí sa a postupne zhustne, a naozaj bude mať konzistenciu takú, ako má byť. Na tortu som už natierala normálnu plnku. To len počas toho šľahania tak vyzerá, resp. nevyzerá. Ja som počas robenia plnky tiež všetko konzultovala od kamarátky, ktorá mi dala recept, všetko mi opísala, že sa mi to nebude pozdávať, ale nakoniec sa podarí. Skús, napr. z jedného vajíčka a uvidíš. (hello)
ODPOVEDAŤ
zuzana g. (afrodita2626) ID 62556 (1.3.2009, 23:27)
ja tiež robievam túto plnku nad parou (Y)Dokonca aj suroviny používam tie isté a v tom istom pomere.Robím ju buď čokoládovú,vanilkovú,rumovú alebo kávovú.Všetky príchute su super (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Mariana P. (mamina3) ID 33839 (1.3.2009, 19:46)
Tá mikrovlnka v podstate nahrádza šlahanie nad parou ...nie? (F)
Ja mám takýto recept:

KRÉM VARENÝ PARÍŽSKY
2 vajcia
5dg pr. cukru - šľahať nad parou do zhustnutia
1 maslo +1 van. cukor vyšľahať v miske, a potom pridať vychladnutú hmotu z vajec
ODPOVEDAŤ
Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (2.3.2009, 13:06)
určite tá mikrovlnka nahrádza šľahanie nad parou, mne je toto jednoduchšie, nad parou mi to trvalo vždy dlho (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Mariana P. (mamina3) ID 33839 (2.3.2009, 13:10)
to je fakt.... trvá to neskutočne dlho, vlastne ide o to aby sa tie vajcia,, uvarili,, a neboli v tej plnke surové....Najbližšie to vyskúšam v tej mikrovlnke ušetrí mi to isto dobrú 1/2 hodinku- ak sa mi to podarí ;-)
ODPOVEDAŤ
Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (2.3.2009, 13:27)
neboj, určite sa podarí, veď si to čítala celé, tiež som sa na to dívala s dosť veľkým pesimizmom, len to nevzdávaj a stále miešaj, stále miešaj :-D (C) (hello)
ODPOVEDAŤ
Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (upravené 2.3.2009, 15:12)
(jidlo) (zajic) (pst) (C) ;-) A ďakujem kamoške Monike za skvelý recept a za telefonickú poradu počas šľahania.
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (Aďka) ID 22521 (22.4.2012, 21:58)
ahojky,
hladám nejaký krém do tortičky, chcela by som vyskúšať tento recept, ktorý si mimochodom našiel priaznivcov aj na fore torty od mamy, takže musí byť určite dobrý. Chcem sa opýtať, ja budem plniť okrúhlu tortu priemer 24 to mi bude stačiť tento krém na celú tortu?? a ešte maslo píše sa 3 kusy, ale neviem či veľke 3x250 g alebo 3x125g? dakujem za odpoved , všetko dobré Ada
ODPOVEDAŤ
Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (23.4.2012, 21:21)
Andrejka, maslo určite 250 g (aj v recepte to je tak - tam je síce palmarin). A čo sa týka množstva, myslím, že tej plnky bude asi viac - ja som toto množstvo robila na skoro rozmer obdlžnika A4 - len neviem, či som nemala iba dva piškóty nad sebou. Myslím, že ten postup je dosť presne napísaný, pretože sa plnka naozaj môže seknúť - vtedy len treba šľahať. Teším sa, že plnka má taký úspech. Pekný večer. Hrmka :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu