Erika G. (erika4) ID 71742 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Môj tretí pokus
[ recept č. 11663 zo dňa 27.2.2009 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
orechový a čokoládový korpus, plnka:puding vyšľahaný s maslom a cukrom, broskyne, falošný marcipán: 6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy - základná hmota, z nej si odoberieme potrebné množstvo a zafarbíme potravinárskym farbivom.
POSTUP PRÍPRAVY
Takže toto bola moja tretia. Inšpiráciu som našla tu na MMB. Potrebovala by som poradiť. Ten falošný marcipán sa mi začal roztekať asi hodinku po tom ako som ju potiahla, tak som si myslela, že to bude krémom, ktorým som aj potrela celú tortu pred potiahnutím, zoškrabala som ju a slabunko potrela džemom.... ale marcipán sa začal tiež roztápať, už nie tak rýchlo, ale do rána bola polovica torty roztečená. Poradíte, čo som urobila zle??? Bola chyba v kréme, alebo v marcipáne??? Chystám sa totiž budúci týždeň robiť ďalšiu a dosť sa toho obávam.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
xxx |
![]() |
xxx |
![]() |
xxx |
![]() |
xxx |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Marcela B. (cela) ID 75552 (28.2.2009, 15:57) |
je supeeeer!!!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Júlia O. (juliska182) ID 29385 (27.2.2009, 19:52) |
veľmi vydarené, ste naozaj šikulka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika G. (erika4) ID 71742 (27.2.2009, 19:55) |
ďakujeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janka T. (Kimi222) ID 80642, mimibazar.sk/kimi222 (28.2.2009, 21:43) |
Vladi ja dávam na tortu asi 20 dkg suš.mlieka,20dkg pr.cukru,asi 1 lyžicu masla a 1malú lyžičku medu/ viacej medu sa dáva ak chceš aby ti marcipán nestvrdol rýchlo,ale mohla si s ním dlho pracovať napr.pri figúrkach,ale tie potom dlho aj mesiac zasichajú ,teda aspon ja mám tú skúsenosť,,takže dávam iba trošku medu a domiesiš to vodou!!úplne pomaly po malých lyžičkách,ak to predsa preženeš znova pridáš 1:1 cukor a mlieko,/mlieka môže byť aj o trošku viac. to je aspoň moja skúsenosť.napr.pozri moj recept torta pre tatina k 60. ps.link neviem ako sa vkladá tak asi1 problém je vela medu a mam skúsenosť,že tortu poťahujem až den pred oslavou /figúrky môžeš aj viac dní popredu,ale neskladovať v chladničke/ a ako teraz ho mám radšej vonku,lebo asi sa velmi s chladničkou nekamaráti a troška sa rozteká,ale mne teda fakt asi po1,5 dni v chladničke *ak ti to pomôže budem rada ahoj |
ODPOVEDAŤnahlásiť |