. .. .. .. .. .. .
. .

Bravčové na šampiňónoch - RECEPT 11653

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Bravčové na šampiňónoch


[ recept č. 11653 zo dňa  ]


Bravčové na šampiňónoch


POTREBNÉ PRÍSADY

Cca 800 g bravčového pliecka (stehna), 2 lyžice oleja, mleté čierne korenie, lyžička mletého ďumbiera (zázvoru), 2-3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice bieleho vína (nemusí byť), kocka hubového bujónu, 250 g čerstvých šampiňónov, pór- spodná časť, 1 väčšia cibuľa, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička grilovacieho korenia, olej, soľ, voda, strúhanka.

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Bravčové pliecko nakrájame na menšie a tenšie kúsky, či rezance /môžete použiť aj bravčové stehno, ale z pliecka je to jemnejšie/,
pridáme olej,
štipku mletého čierneho korenia, trošku soli, lyžičku mletého ďumbiera,
cesnak nakrájaný na tenké plátky,
pridáme víno, nemusíte ho dávať, ale má to trošku výraznejšiu a jemnejšiu chuť a alkohol sa varením odparí
všetko premiešame a necháme postáť aspoň 4 hodinky. Alebo aj na noc do chladničky.
Než začneme dusiť mäsko, očistíme šampiňóny a nakrájame na tenšie plátky, cibuľu a pór na tenšie kolieska,
Do hrnca nalejeme trošku oleja, pridáme mäso, hubový bujón,
šampiňóny,
pór, cibuľu,
za lyžičku mletej rasce a všetko spolu orestujeme.
Zalejeme vodou, do tlakového hrnca stačí cca 7 dl, v klasickom bude treba asi trošku podlievať, udusíme do mäkka. V tlakovom som dusila cca 25 min.
Na udusené pridáme za lyžičku grilovacieho korenia, podlejeme ešte 1 dl vody, premiešame, necháme prevrieť
a pridáme na zahustenie 1 zarovnanú lyžicu strúhanky. Povaríme cca 1 min., odstavíme.
Podávame so zemiakmi, ryžou, cestovinou, alebo na večeru s pečivom. My sme mali slovenskú ryžu a jablkový kompót. *Dobrú chuť*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Brokolicový šalát | Bravčové na šampiňónoch | Fliačky so šunkou a vajíčkom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (30.7.2011, 23:17)
u nás bude zajtra, ešteže mi to pripomína, aby som z mraziaka vybrala mäsooooooo |-) 8o|
ale už sa na to teším, vyzerá to (Y) (child3) (child3) |-)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (30.7.2011, 19:50)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=816348

Aďka pochutnali sme si ďakujeme (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka T. (lenka0921) ID 107666 (4.9.2009, 13:46)
tento receptik je vynikajuci.U nas velmi oblubeny.... Robime ho velmi casto..... Kazdemu odporucam (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu