. .. .. .. .. .. .
. .

Vlastné medové pláty na prípravu krémeša - RECEPT 1162

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 1265 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Vlastné medové pláty na prípravu krémeša


[ recept č. 1162 zo dňa  ]


Vlastné medové pláty na prípravu krémeša


POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg hladkej múky, 10 dkg práškového cukru, 5 dkg smetol (alebo iný tuk na pečenie), 1 vajce, 1 žĺtok, 1 lyžica rumu, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžica medu

POSTUP PRÍPRAVY

Pôvodne som tu chcela dať recept na medovú krémešku, ale nakoľko je môj recept veeeeľmi podobný receptu Marcelky K. (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=248), tak ho nebudem zbytočne zdvojnásobovať, len vám chcem dať tip, ako si pripraviť aj vlastné medové pláty na tento múčnik. Sú tenšie, ako tie z obchodu a myslím, že aj neporovnateľne chutnejšie (aspoň podľa názoru mojich návštevníkov, ktorí krémeš ochutnali). Príprava medových plátov nie je nijako náročná, dokonca časovo aj dosť krátka, nakoľko budú upečené coby-dup... :)
Ešte jeden tip - ja do šľahačky nedávam žiaden stužovač, len cukor a šľahačka krásne drží tvar, ešte sa mi nestalo, žeby sa roztekala...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Všetky ingrediencie si dáme do misky - maslo by malo byť zmäknuté, ak nie je, tak si ho radšej nastrúhajte
Vypracujeme cesto - vďaka maslu bude dosť lepkavé, takže miesime len dovtedy, kým sa jednotlivé časti nespoja
OPAK veľkého plechu si natrieme tukom a ideme naňho vyvaľkať polovicu nášho cesta
Pretože je cesto dosť mastné, lepilo by sa nám na valček, kľudne si valček počas vaľkania pomúčte. Cesto bude vyvaľkané naozaj úplne natenúčko, nebojte sa toho, ono v rúre narastie. Ak sa nám niekde počas vaľkania potrhá, dolepíme prstami :)
Šup s ním to trúby vyhriatej na 220 °C. Pečie sa naozaj krátko, asi 5 minút. Hotový je, keď začne krásne rozvoniavať a farba je zlatisto-hnedá
A teraz musíme pracovať rýchlo. Tenkým dlhým nožom za horúca musíme oddeliť plát od plechu. Ide to len kým je plát horúci a tým pádom mäkký. Akonáhle vychladne, stvrdne a už ho neoddelíte. Ak sa vám to nepodarí do vychladnutia, dajte ho ešte na chvíľku do trúby, aby zmäkol a pokračujte v oddeľovaní (ale mne sa to doteraz ešte nikdy nestalo)
Oddelený plát opatrne zosunieme na iný plech a urobíme rovnakým postupom plát druhý. Pláty sú po vychladnutí úplne tvrdé, ale keď ich naplníte plnkou a šľahačkou, do druhého dňa zmäknú a sú vynikajúce. Ja som naposledy robila krémeš z polovičnej dávky, preto som urobila aj jeden plát, ktorý som zahorúca ešte rozrezala na polovicu
Krémeš dokončíme tak, ako má v popise Emka a keď ho na druhý deň krájame horúcim nožom (ja ho nenámačam do horúcej vody, ale si ho priamo ohrievam nad plameňom), tak si dávame pozor na nenápadných pomocníkov, ktorí sa tvária akože nič keď na nich kuknete, ale ústa ich väčšinou prezradia ;)...
Dobrú chuť a dajte vedieť, keď moje pláty použijete pri príprave tohto skutočne vynikajúceho zákusku...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Granadír alebo zemiaky s cestovinou | Vlastné medové pláty na prípravu krémeša | VIŠŇOVÝ CHLEBÍČEK >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
valeria i. (ivaleri) ID 56843 (23.12.2010, 15:38)
:-) :-D (H) (H) ,-) :-$ [A] :-p (F)
ODPOVEDAŤ
Luba T. (Arial) ID 142425 (31.8.2010, 19:18)
Janka taktiez DAKUJEM za receptik -medove platy su vynikajuce, vrelo odporucam. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (3.9.2010, 21:10)
Lubka, ja dakujem za mily komentarik, som stastna, ze vam chutili (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (17.5.2010, 17:41)
vyzerá vynikajúco, je to v podstate asi jediný zákusok, ktorý mi z cukrárne chutí, ináč mám rada len domáce....ale teraz budú domáce aj tieto... :-p :-p :-p :-p (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (17.5.2010, 17:37)
Mám presne tento recept na medové pláty Janinka a môžem len potvrdiť, že s
kupovanými sa nedajú porovnať (clamp) (clamp) jediný raz som jedla z kupovaných plátov, ale ja si radšej dám tú prácu a urobím si ich sama (F) (F)
plnku mám podobnú, len z 1 litra mlieka, síce dávam 1stužovač do 2 šľahačiek, ale teda skúsim aj bez neho, keďže ti pekne drží tvar - každá rada
dobrá (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) a ozaj máš ho krásny, mňam
(Y)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (20.5.2010, 13:46)
Óóó, Želka - veľmi si ma potešila, už sa mi zdalo, že nikto sa nepustí do výroby vlastných plátov :D... a s tým stužovačom - fakt som nikdy nerobila s ním a nikdy, nikdy sa mi šľahačka "nepustila"
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (sziszim) ID 83814 (16.5.2010, 20:00)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (17.5.2010, 17:04)
(F)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 5.3.2010, 9:00)
Neviem,či by to nešlo ako pri medových rezoch.Ja vaľkám na pečiacom papieri,ktorý posýpem múkou,kraje zarovnám podľa opaku plechu a tak aj pečiem a ide mi z neho ľahko zosunúť už upečený plát.Takže musím len vyskúšať,však? (Y) (Y) (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (5.3.2010, 12:35)
Nuž áno - bolo by to treba asi vyskúšať, ale mám obavy, že na pečiacom papieri sa nepodarí cesto vyvaľkať tak na tenko. Medové rezy majú hrubšie cesto, pri krémeške je tenšie a tak sa musí vyvaľkať úplne na tenučko, až do priesvitna (ono počas pečenia vyskočí). Dole sa však dáva dobre aj z plechu, keď sa šikovne podoberie plochým nožom, tak je to rýchlo a bez problémov :).
Ale ak by ste skúšali aj na papieri, dajte vedieť, či sa zdarilo aj týmto spôsobom, vyskúšam potom aj ja (Y) ,-)
ODPOVEDAŤ
Katarina P. (katiq) ID 3420 (16.5.2009, 21:30)
veeelmi chutne mnamky (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (19.5.2009, 22:13)
tesim sa :-)
ODPOVEDAŤ
katka s. (mischa) ID 7257 (25.2.2009, 21:26)
(Y) (Y) konecne niekto, kto nekupuje platy (Y) u nas ich nedostat, a tak som tu teraz usilovne zhanala recept...a vsade v receptoch ze P-O-L-O-T-O-V-A-R
takze vdaka (dance) (dance)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (26.2.2009, 15:37)
Jeeej, Katka - konecne niekto, kto si moje medove platy vsimol! ;-) (H)
Urcite daj vediet, ci sa podarili - su vynikajuce a kazdy hodnoti, ze oooomnohe lepsie nez tie z obchodu (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana J. (Zuzu J.) ID 28053 (29.3.2008, 9:03)
Ahoj Janka,
vyzera to vyborne a urcite chutia lepsie ako kupovane.
Chcem sa len spytat, ci je tento recept (ingrediencie) na dva platy, alebo len na jeden? Kedze pises, ze si robila len jeden plat a ten rozrezala napoly.
Chystam sa robit kremesik a chcem spravit podla teba i medove platy.

Vdaka
ODPOVEDAŤ
Zuzana J. (Zuzu J.) ID 28053 (6.4.2010, 21:25)
Janka,
po dvoch rokoch odpovedam.....asi si povies ze som blazon, no ja hlupana som si az teraz po dokladnom popozerani mmb vsimla policko KOMENTARE RECEPTOV. A to som si myslela, ze nikto mi neodpoveda na moje otazky ohladne receptov. ja hlupa...............
takze ti chcem podakovat za tvoju radu ohladom platov. Uz som ich robila, su vyborne aj kremesik

vdakaaaaaaaaaaaaaa

zuzu
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (31.3.2008, 15:23)
Jaaaj, Zuzka - az teraz som si vsimla tvoj odkaz :-o... Dufam, ze este nie je neskoro na odpoved - recept je na plnu davku, cize vyjdu z neho dva platy. Ked som robila z polovicnej davky, tak som si vydelila ingrediencie na polovicu.
Drzim palce, nenechaj sa znechutit valkanim na plechu, cesto bude fakt tenuckeeeee, ale ono narastie. A hlavne rychlo dole hned po upeceni, lebo stvrdne. (Platy znovu zmaknu v kontakte s kremom a slahackou). Ja som kremese zase robila cez Velku noc, boli dobreeeee ^o). Tak dufam, ze sa podaria aj Tebe (Y)... daj potom vediet (F)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (17.3.2007, 13:06)
... tip na vlastné medové pláty pri príprave krémešky
ODPOVEDAŤ
Lenka M. (matlen) ID 50510 (9.2.2009, 16:46)
Ahoj Janka,ak budes piect platy na papieri na pečenie,bude sa ti s tým lepšie manipulovať.Vyskušaj.Valkať rovno na papieri a preniesť. (H) (radost)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (11.2.2009, 21:36)
Lenka - super, dakujem za tip - urcite vyskusam (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu