Milka -. (mimianka) ID 84111 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Mississippský čokoládový koláčik s *****
[ recept č. 11581 zo dňa 25.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
PRE ČOKOHOLIKOV:) cesto: 250g hl. múky, 125g masla (hery), 2 - 3 PL studenej vody. plnka: 200g čokolády na varenie, 125g masla (hery), 1 lyžička kávovej esencie, 3 vajcia, 150 ml smotany, 175g prírodného (hnedého) cukru. ozdoba: vyšľahaná šľahačka alebo roztopená čokoláda
POSTUP PRÍPRAVY
Pripravíme si cesto - spracujeme múku s maslom na mrveničku a pridáme vodu, aby vzniklo tvárne cesto. Na pol hodku ho dáme vychladiť. Potom si cesto vyvaľkáme a vyložíme ním formu na koláč (takú tu nižšiu - viď obr.:). Na cesto položíme alobal, ktorý naplníme fazuľami - na zaťaženie, aby okraje nespadli a cesto sa nevydulo. Pečieme asi 15 min. na 200 stupňoch. Zatiaľ si pripravíme plnku. Čokoládu rozlámeme na kúsky a spolu s maslom a kávovou esenciou (ja dávam trochu kávy rozpustenej v troške vody;) dáme roztopiť do panvice. Stále miešame a hneď ako sa všetko roztopí odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Vajcia rožšľaháme, pridáme smotanu a cukor. Túto zmes pridáme do čokoládovej zmesi a premiešame. Do nedopečného korpusu nalejeme zmes (samozrejme sme už vybrali alobal a fazuľky:) a koláčik upečieme na 190 stupňoch 30-35 min - kým plnka nestuhne. Necháme vychladnúť a ozdobíme - buď vyšľahanou šľahačkou (to je taká letná verzia) alebo ako ja roztopenou čokoládou a zlatými guličkami (to je taká zimno-vianočná verzia:). |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (17.11.2011, 16:56) |
robila som uz davnejsie, ale asi si ho opät pripomeniem, je vazne skvely http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36565 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | katarína p. (katyyy) ID 86834 (17.11.2011, 16:23) |
Ta to je super vec!!! Jednoduché prísady, nie je potrebné kvôli nim oslovovať homecredit ... a pritom chutí exclusívne!!!! Akurát mi nedalo a do základného cesta som šmarila trochu cukru. Ešte ma napadlo, že by sa z neho dali urobiť aj košíčky. Veľmi pekne ďakujem za nápad! Katarína |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (17.11.2011, 16:56) |
že homecredit Katka to zabila poriadne, ale máš úplnú pravdu a myslím si, že koláčik musí byť dobrý!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (26.2.2009, 18:44) |
mnaaaam tu je tolko skvelych receptov....kedy to ma clovek vsetko upiect a zjest!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Milka -. (mimianka) ID 84111 (26.2.2009, 18:54) |
no ja odkedy chodím na MMB, tak máme doma každý týždeň nejaký koláčik a bohužiaľ sa to odrazilo aj na mojich kilečkách  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2009, 23:52) |
uz doooooooost!!! nerob chute tak na noc. sedim nad ulohami na zajtra, nestiham a este toto vyzera neskutocne dobre smotanu davas slahackovu alebo na varenie? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Milka -. (mimianka) ID 84111 (26.2.2009, 0:17) |
to sooom rada a dávam hustú šľahačku na šľahanie... presne koľko percentná je, tak to neviem ale myslím, že to je jedno. odporúčam tento koláčik vyskúšať, je strašne jednoduchý a pri tom neutrálnom cesta tá čokoládová plnka skvele vynikne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |