. .. .. .. .. .. .
. .

Sviečková na karamelovom základe - RECEPT 11484

Kristína K. (28Tinka) ID 73056
.
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.12.2008
Naposledy: 14.2.2021 21:40
Aktualizácia: 24.9.2013 20:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 10
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Sviečková na karamelovom základe


[ recept č. 11484 zo dňa  ]


Sviečková na karamelovom základe


POTREBNÉ PRÍSADY

- mäsko (ja som dávala karé, ale môže byť akékoľvek mäso) - slaninka na prešpikovanie - 2-3 mrkvy, 2 petržleny, kus zeleru, 1 cibuľka - olej, 2 PL ocotu - 1 sladká smotana, 1 kyslá smotana - 4 PL cukru - 4 PL hladkej múky - celé nové korenie, bobkový list, vegeta, soľ - plnotučná horčica

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


mäsko si prešpikujeme slaninkou


potrieme horčicou (kľudne viac horčice)


opražíme na oleji, ja som dávala olivový (môže byť obyčajný), pozor trošku to prská..


preložíme do plechu, zalejeme výpekom a posolíme zo všetkých strán (poriadne)


z 4 PL cukru si spravíme karamel na miernom ohni


takto to má vyzerať hotové, som preliala trošku do šálky, aby bolo vidieť farbu. Keď to budete mať takéto, odstavte z ohňa a prilejte 0,5 litra vody, pozor voda musí byť teplá - aj tak to prská... Povaríme až do vtedy, pokiaľ sa karamel vo vode úplne rozpustí...


karamelovú vodu vlejeme do pekáča, pridáme zeleninku (zeler, petržlen, mrkva - všetko pokrájané na menšie kúsky), cibuľu prekrojíme na menšie časti a taktiež pridáme. Ďalej 8 bobkových listov, 10 guličiek nového korenia a 2 PL octu. Všetko posypeme vegetou (nešetriť) a soľou. Zakryjeme alobalom a šup do pece na 1,5 až 2 hodinky pri 180 °C.


takto krásne sa nám to udusí...


mäsko vyberieme a dáme vychladnúť. Z zeleninky vyberieme korenie a bobkový list a prelejeme do hrnca.


všetko pekne rozmixujeme, ja som použila ponorný mixér - kto nemá, môže prepasírovať cez sitko.


prilejeme 1 liter teplej vody a privedieme k varu


zatiaľ si zmiešame 1kyslú smotanu s 1sladkou smotanou a 4 PL hladkej múky


keď sa nám omáčka varí, odstavíme z ohňa a vlejeme smotanky, za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme (aby sa múka prevarila)


Dobrú chuť!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Marlenka pre sestričku k 21. narodeninám | Sviečková na karamelovom základe | Kuracie plátky na bazalke a tymiane >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta R. (marta6297) ID 162997 (22.5.2011, 11:18)
Ja by som tak 200-225, na maximum by to nemuselo byt, ale tak zo hodinku, treba pozriet. :-$
ODPOVEDAŤ
Mária Š. (marika) ID 48948 (22.5.2011, 11:06)
Prave sa mi to robi v rure...Neviem na akej teplote a ako dlho to mam robit.Poradte...
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu