končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Kristína K. (28Tinka) ID 73056 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Sviečková na karamelovom základe[ recept č. 11484 zo dňa 22.2.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY - mäsko (ja som dávala karé, ale môže byť akékoľvek mäso) - slaninka na prešpikovanie - 2-3 mrkvy, 2 petržleny, kus zeleru, 1 cibuľka - olej, 2 PL ocotu - 1 sladká smotana, 1 kyslá smotana - 4 PL cukru - 4 PL hladkej múky - celé nové korenie, bobkový list, vegeta, soľ - plnotučná horčica POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe...... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI mäsko si prešpikujeme slaninkou potrieme horčicou (kľudne viac horčice) opražíme na oleji, ja som dávala olivový (môže byť obyčajný), pozor trošku to prská.. preložíme do plechu, zalejeme výpekom a posolíme zo všetkých strán (poriadne) z 4 PL cukru si spravíme karamel na miernom ohni takto to má vyzerať hotové, som preliala trošku do šálky, aby bolo vidieť farbu. Keď to budete mať takéto, odstavte z ohňa a prilejte 0,5 litra vody, pozor voda musí byť teplá - aj tak to prská... Povaríme až do vtedy, pokiaľ sa karamel vo vode úplne rozpustí... karamelovú vodu vlejeme do pekáča, pridáme zeleninku (zeler, petržlen, mrkva - všetko pokrájané na menšie kúsky), cibuľu prekrojíme na menšie časti a taktiež pridáme. Ďalej 8 bobkových listov, 10 guličiek nového korenia a 2 PL octu. Všetko posypeme vegetou (nešetriť) a soľou. Zakryjeme alobalom a šup do pece na 1,5 až 2 hodinky pri 180 °C. takto krásne sa nám to udusí... mäsko vyberieme a dáme vychladnúť. Z zeleninky vyberieme korenie a bobkový list a prelejeme do hrnca. všetko pekne rozmixujeme, ja som použila ponorný mixér - kto nemá, môže prepasírovať cez sitko. prilejeme 1 liter teplej vody a privedieme k varu zatiaľ si zmiešame 1kyslú smotanu s 1sladkou smotanou a 4 PL hladkej múky keď sa nám omáčka varí, odstavíme z ohňa a vlejeme smotanky, za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme (aby sa múka prevarila) Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Marta R. (marta6297) ID 162997 (22.5.2011, 11:18) | |
Ja by som tak 200-225, na maximum by to nemuselo byt, ale tak zo hodinku, treba pozriet. | |
ODPOVEDAŤ |
Mária Š. (marika) ID 48948 (22.5.2011, 11:06) |
Prave sa mi to robi v rure...Neviem na akej teplote a ako dlho to mam robit.Poradte... |
ODPOVEDAŤ |