končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Kuracie prsia na jogurte s kari a ananásom, mrkvový šalát[ recept č. 1139 zo dňa 12.3.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY PAPA Z KURACINKY: prsia z kuracieho nebožtíka * aspoň 500 ml bieleho jogurtu * kari korenie * citrónová šťava * soľ * mleté čierne korenie * olej * ananásový kompót * PRÍLOHA: RYŽA * MRKVOVÝ ŠALÁT: mrkva * ananásový kompót so šťavou * kryštálový cukor * citrónová šťava * POSTUP PRÍPRAVY Fajnová šťavnatá sladko-kyslá papa z kuracích pŕs. Možno Vás ani nenapadlo, ako spolu "šmakuje" ananás a kari korenie. Ak vyskúšate, pochopíte. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Na marinádu potrebujete veľké balenie bieleho jogurtu, ktorý prelejete do misy, do jogurtu nasypte veľkú lyžicu kari korenia, 2. ... pridajte polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, 3. ... lyžicu soli, 4. a dobre zamiešajte. Marináda je na svete a ani to nikoho nebolelo. 5. Kuracie prsia umyte, osušte, osoľte, okoreňte a ostrým nožom do nich urobte priečne zárezy. 6. Marinujte koľko chcete, minimálne však 2-3 hodinky, hoci aj deň dopredu. 7. Potom všetko prelejte do zapekacej misy, 8. pohádžte na vrch ananásový kompót bez šťavy - trocha ananásu si nechajte na ozdobu a tiež do mrkvového šalátu. Šťavu z kompótu nevylievajte, taktiež poputuje do šalátu. 9. Pečte necelú hodinku pri teplote 250 stupňov. Potom jednotlivé prsia vyberte na dosku, nakrájajte na priečne rezne, obložte ananásom a podávajte s ryžou a mrkvovým šalátom. Recept na jednoduchý mrkvový šalát je zděs (čítaj pa rúsky:) 10. Čííííže na tento absolútne jednoduchý recept potrebujete nastrúhanú mrkvu - pre troch členov rodiny som dala asi trištvrte kila mrkvy, do toho pridajte zvyšné ananásové kúsky z konzervy, zalejte asi 1-2 dcl nálevu, 11. ... pridajte lyžicu kryštálového cukru (nemusí byť, ak je nálev sladký) 12. a pridajte lyžicu citrónovej šťavy. To je všetko, poriadne zamiešajte a dajte odstáť do chladu. 13. Dobrú chuť a po jedle sladkého šlofíka a vydarenú siestu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (14.6.2010, 18:35) |
Nechala som sa inšpirovať a veľmi chutilo Len ananás som vynechala a nahradila cuketou a fazuľkou, pretože môj chlap ovocie sabotuje |
ODPOVEDAŤ |