Marta K. (supermarta) ID 62155 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Karbonatky so syrom /priloha:cviklovo-kapustovy salat/
[ recept č. 11363 zo dňa 19.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Mlete maso pomelieme, pridame vajcia,sol,biele korenie,pretlaceny cesnak,oprazenu cibulku,struhanku.
Vsetko vymiesame, nechame pol hodiny postat.Vyformujeme valceky.Do stredu vlozime kusok tvrdeho syra napr.Gouda.Poukladame na plech vymasteny mastou.A pecieme v rure....
Ako priloha : zemiakova kasa a cviklovo-kapustovy salat
Cviklovo-kapustovy salat
1,75 kg - bielej kapusty
1,75 kg - cvikly /uvarit a obielit/
30 dag krystalovy cukor
35 dag cibule
3,5 dcl octu
3 PL soli
trochu celej rasce
Kapustu a cviklu nakrajat pridat dalsie ingrediencie a nechat postat /najlepsie celu noc/
Naplnit pohariky/3 dcl/ ,doliat tekutinu a uzavriet .
Je to super salatik!!!!!!!!!!!!
POSTUP PRÍPRAVY
xxx |
 | Bozena H. (bobahudec) ID 4297 (6.8.2009, 14:35) |
Ďakujem...idem nato  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
veronika i. (dhatu) ID 46944 (20.2.2009, 22:40) |
tak vam dakujem krasne ,a zajtra sa pusitm do krajania a nakladania.som zvedava a nejaku repu este mam schovanu..dakujem veeelmi pekne este raz |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (23.3.2009, 22:09) |
Tak ako sa vam vydarila nakladana cvikla s kapustou?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
veronika i. (dhatu) ID 46944 (20.2.2009, 7:42) |
možem sa opýtať či tym doliatím tekutiny myslite doliať čistou studenou vodou?...a asi sa to už potom nesterilizuje,však?prepáčte že sa možno hlúpo pýtam,ale so zaváraním nemám skúsenosti,ale tento šalát som už jedla,teda asi niečo podobne,a bolo to úžasné. vďaka za odpoveď..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (20.2.2009, 7:46) |
Mila Veronika, myslim tym tu vzniknutu tekutinu.Tym ze to necham postat celu noc. Je to skutocne velmi dobry salatik.Robim to uz niekolko rokov.Momentalne by sa dal este nalozit,lebo cviklu je mozne v zime dostat v obchode. Potom mozete nechat trochu sterilizovat 5-10 minut.-kym chytia vrchnaciky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |