Silvia J. (siska55) ID 63340 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Čučoriedkový s vanilkovým pudingom
[ recept č. 11210 zo dňa 14.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 3 vajcia, 0,2dl oleja, 300g cukru, 0,2dl mlieka, 250g pol.múky, 1 prášok do pečiva
Plnka: vanilkový puding, mlieko, cukor, 2 malé lyžičky poloh.múky, 1 maslo, vanilková Activia, zavárané čučoriedky, čučoriedkový džem
Želatina: vanilkový puding, šťava z čučoriedok, cukor
POSTUP PRÍPRAVY
Recept na cesto som našla na MMB a zbytok som experimentovala. Je trochu vysoký na môj vkus, no možno som ho piekla na malom plechu, nabudúce použijem väčší.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Toto všetko budeme potrebovať, plus vanilkovú Activiu. |
![]() |
Najprv si upečieme cesto: vyšľaháme vajíčka, pridáme cukor, olej, mlieko a múku s práš.do pečiva a vylejeme na plech. |
![]() |
Cesto pečieme pri teplote 170°C asi 20 minút. Necháme vychladnúť. |
![]() |
Uvaríme si puding podľa návodu. Ja som pridala ešte 2 lyžičky poloh.múky k puding.prášku, aby to bolo tuhšie. Necháme vychladnúť. |
![]() |
Vychladnuté cesto rozkrojíme po dĺžke na polovicu a natrieme džemom. Ja som natrela len jednu polovicu, ale kľudne môžte aj obidve. |
![]() |
Keďže nám už vychladol puding, vmiešame do neho maslo. Musí mať izbovú teplotu, lebo by sa nám zrazila plnka. Kľudne môžte použiť aj Heru. Ja som mala doma len maslo. Vymiešala som to ponorným mixérom. |
![]() |
No a teraz môžeme pridať vanilkovú Activiu. Dodáva to krému jemnú vanilkovú chuť. |
![]() |
Plnku navrstvíme na cesto natreté džemom. |
![]() |
Na plnku naukladáme odkvapkané čučoriedky a jemne vtlačíme do krému. |
![]() |
Prikryjeme druhým plátom cesta. Teraz som oľutovala, že som nenatrela džemom aj druhú časť cesta. Cesto by lepšie držalo pokope s krémom a čučoriedkami. |
![]() |
Zvyšnou plnkou a plnkou, ktorá nám povychádzala po bokoch potrieme celý múčnik. |
![]() |
Z vanilkového pudingu a šťavy z čučoriedok si uvaríme želatínu. Môžeme pridať trocha cukru, kto chce sladšie. Šťavy by malo byť asi 0,5l. Pokiaľ máme málo, dolejeme vodu. Ja som mala necelý 0,4l. Úplne stačilo. Bolo to potom tuhšie, čo je lepšie. |
![]() |
Želatínu necháme trochu vychladnúť a nalejeme na vrch múčnika. Necháme stuhnúť. Stačí taká slabá polhodinka. Tuhne to rýchlo. |
![]() |
A konečne je to hotové!!! Musím povedať, že mi robilo problémy narezať to, bol totiž dosť vysoký, ale krájala som nakoniec také tenšie "tortové" rezy. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |