
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Gabriela P. (helvetia) ID 13483 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ryza s hubami[ recept č. 11198 zo dňa 14.2.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 300 g dlhozrnej ryze, asi 300 ml zeleninoveho vyvaru, 500 g pokrajanych hub, 1 cibula, jemne pokrajana, 1 bobkovy list, 200 g masla, jarna cibulka, sol, korenie, syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Ryzu preplachneme v studenej vode, nechame odkvapkat. V kastroliku rozohrejem polovicku masla, pridame cibulku, smazime, aby zosklovatela a potom prisypeme ryzu a dokladne premiesame. Zalejeme horucim vyvarom tak, aby bol 1 cm nad ryzou, osolime a pod pokrievkou podusime pokym ryza nezmekne. Asi 20 minut to trva. Dovtedy na druhej casti masla osmazime pokrajanu jarnu cibulku, pridame huby, osolime a pod pokrievkou podusime asi tak dlho ako ryzu, obcas premiesame, aby sa nam huby nepripalili, ak je treba, podlejeme. Uvarenu ryzu vsypeme do misy, v ktorej budeme toto jedlo podavat, premiesame vidlickou, pridame udusene huby s cibulkou, ochutname, ak je treba, dosolime , posypeme petrzlenovou vnatou a struhanym syrom. |