Aneta S. (ssassanka) ID 40362 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Malinovo-čokoládová valentínska torta
[ recept č. 11164 zo dňa 13.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Ingrediencie:
>>>KORPUS>>> 160 ml mlieka; 1PL masla; 3 veľké vajcia (žĺtky a bielky oddelene, ale ak máte menšie vajcia, tak použite žĺtky zo 4 vajec, ale bielky stačia naozaj len z troch); 200 g práškového cukru; 1 balíček vanilkového cukru; 150 g polohrubej múky; 3 PL kakaa holandského typu; 1 ČL prášku do pečiva >>>NÁPLŇ>>> 125 ml smotany na šľahanie; 125 g čerstvých alebo rozmrazených a odkvapkaných malín >>>ČOKOLÁDOVÁ POLEVA>>> 160 ml smotany na šľahanie; 160 g kvalitnej 70% čokolády nalámanej na kúsky; maliny na ozdobu
POSTUP PRÍPRAVY
Táto torta je odfotená na titulke februárového čísla (2009) časopisu Apetit. Je naozaj dobrá a veľmi jednoduchá. Nanešťastie bola v pôvodnom recepte chyba, ktorú som improvizáciou napravila, ale skoro ma to pripravilo o nervy. Takže množstvo ingrediencií trochu upravím, aby ste to už vy nemuseli zažiť. Na tortu nie je treba srdcovú formu na pečenie. Ja osobne som použila klasickú kruhovú o priemere 23 cm, vyrobila som si papierovú srdcovú šablónu a potom som pomocou nej korpus pookrajovala. A cesta bolo v pomere ku náplni až až, takže mi nie je ľúto tých odkrojených kúskov.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Do kastrólika si dáme mlieko a maslo a zohrievame ho na sporáku kým sa maslo nerozpustí. Necháme ochladiť. Rúru vyhrejte na 180 stupňov. Srdcovú formu alebo kruhovú formu s priemerom 23 cm vymažte maslom a vysypte múkou. |
![]() |
Do misky preosejte múku, kakao, prášok do pečiva a pridajte vanilkový cukor. |
![]() |
V inej miske vyšľahajte žĺtky s práškovým cukrom aby zbledli a nabrali na objeme. V ďalšej miske vyšľahajte bielky dotuha. K žĺtkom prilejte mlieko. Prešľahajte ručným mixérom a pridajte zmes múky a kakaa. Všetko dobre prešľahajte a potom opatrne primiešajte veľkou varechou bielky. |
![]() |
Cesto vylejte do formy a pečte asi 30-35 minút. Skúste do cesta vpichnúť špajdľu - ak na nej po vytiahnutí neostanú vlhké kúsočky, cesto je upečené. |
![]() |
Korpus nechajte vychladnúť. Ak máte korpus kruhový, vyrobte si papierovú šablónu a pomocou nej vyrežte tvar srdca. |
![]() |
Smotanu na plnku vyšľahajte dotuha a zmiešajte s malinami. |
![]() |
Korpus rozrežte napoly a na spodnú časť rozotrite plnku. Položte navrch vrchný korpus. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu v smotane. Nechajte schladnúť, aby čokoláda trochu ztuhla. Potom plochou stierkou rozotrite čokoládu po vrchu torty a ozdobte malinami. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Lucia F. (cullen) ID 66040 (13.2.2012, 18:27) |
korpus hotový, púšťam sa do zdobenia. Vyzerá to skvelo, predpokladám, že bude aj skvelo chutiť. Ďakujem za receptík!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.7.2009, 18:07) |
Anetka, krasne pozrela som vase receptiky a veru vyzeraju skvele! cokolada s malinami je hotova delikatesa, ked budu u nas malinky, budem sa inspirovat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |