ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Rožky s rybacou nátierkou
[ recept č. 11114 zo dňa 12.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na rožky: 1kg hladkej múky,
8dkg masla,
mlieko koľko treba (6-8dcl),
kvasnice, soľ, cukor...
Rybacia nátierka: 1 rybacia konzerva,
2 vajcia na tvrdo,
cibuľa, horčica, soľ, polka masla
POSTUP PRÍPRAVY
pripravíme si kvások z vlažného mlieka, trošky cukru a kvasníc - ja tam pridávam aj trošku múky. Keď kvások vykysne pridáme ho k múke (ja som dnes použila nie hladkú ale polohrubú a vydarili sa taktiež), maslu a soli, prilejeme mlieko a spracujeme si vláčne cesto ktoré necháme kysnúťcca. trištvrte hodinku... Cesto si rozdelíme na 6ks a po jednom vyvalkáme. Vyvalkané cesto rozdelíme na 8 dielov a každý diel stočíme od najširšieho po špic. Uložíme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a dáme piecť na 170 stupňou cca. 15min záleží od trúby. Po vychladnutí rožky prerežieme a natrieme nátierkou a môžeme degustovať s pohárom bieleho vínka, len škoda, že ja doma žiadne nemám :(
o chvílu pridám aj fotečky ešte sa rožky pečú a idem spraviť aj nátierku... |