. .. .. .. .. .. .
. .

Obyčajný LÁNGOŠ? - to teda nie. - RECEPT 1100

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 10009 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Obyčajný LÁNGOŠ? - to teda nie.


[ recept č. 1100 zo dňa  ]


Obyčajný LÁNGOŠ? - to teda nie.


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg múky (polohrubá špeciál-rétesliszt), 500g zemiakov, jedna kocka droždia, 1 lyžička soli, 5-6 dclmlieka

POSTUP PRÍPRAVY

V prvom rade si umyjeme zemiaky a v šupke ich uvaríme, necháme vychladnúť a potom očistíme. Múku preosejeme do väčšej misky, pridáme soľ. V múke urobíme priehlbinku, do ktorej rozmrvíme kocku droždia(nasypte na to štipôčku práškového cukru-to je taká malá finta) a zalejte vlažným mliekom, nemusíte hneď použiť celé množstvo naraz. Z okrajov pohrabkajte do stredu trocha múky ako keby ste chceli zasypať tie kvasnice v mlieku , ale úplne ich nezahrabte aby mali kaďiaľ rásť. Potom misu prikrite utierkou a nechajte stáť aspoň pol hodinku(môžte aj viac). Uvidíte ako Vám ten stred napuchol(teda pri čerstvých kvasniciach určite). Do tejto múkovo - kvasnicovej zmesi prepasírujte zemiaky, alebo postrúhajte na väčšom strúhadle a pridajte aj zbytok mlieka a všetko zmiešajte (najlepšie špirálovým mixérom), kto má silu tak rukami.Cesto potom vyklopte na dosku a zakrite utierkou, takto by malo odpočívať min.1hodinu a určite zdvojnásobí svoj objem.POZOR cesto nevaľkať, len odrežte z neho jeden hrubší pás a ten prerežte na kusy zhruba 10x10xm a pomúčenými rukami ich len rozťahujte a položte zatiaľ na pomúčený podnos, popichajte vidličkou a môžte nechať ešte trocha stáť. Potom vyprážajte na rozpálenom oleji a ukladajte na papierové obrúsky, aby zjedli za Vás ten prebytočný olej. A zo smotankou v ktorej rozmiešate cesnak, no mňam DOBRÚ CHUŤ. A ešte niečo, všetko naraz nespapáte tak zbytok cesta vložte do mikroténového sáčku- postojí aj týžden, len POZOR RASTIE aj v chladničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

tu sú všetky suroviny okrem droždia to ostalo v chladničke, a tento druh múky je zaručene najlepší, a u nás sa pije bezlaktózové mliečko aj z toho sú lángoše super
rozmrvené kvasnice v múke
zalejte trochou mlieka a zahrabkajte
pozakrívajte utierkou
a takto po pol hodine napuchnú
pridajte prepasírované zemiaky a zmiešajte
vyklopte na pomúčenú dosku a v strede jemne prerežte nožom
po hodinke a viac takto narastie
nevaľkajte, len po kúskoch odrezávajte a naťahujte cesto, popichajte vidličkou na pár miestach
a vyprážajte, nezabudnite na servítky olej hlcú


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vynikajúca bábovka | Obyčajný LÁNGOŠ? - to teda nie. | Cestoviny s kuracím mäskom, bazalkou a kari korením >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
saki s. (saki442) ID 99516 (24.11.2009, 22:14)
:-D
ODPOVEDAŤ
Anka T. (Jja) ID 8406, mimibazar.sk/jja (20.4.2007, 13:00)
su uzastne. (Y) (Y) (Y) este teraz mi je z nich zle ako som sa ich vecer objedla.... su este lepsie ako od mojej svokry (s 28 rocnou praxou kucharky :-)) :-P (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu