
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Obyčajný LÁNGOŠ? - to teda nie.[ recept č. 1100 zo dňa 5.3.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg múky (polohrubá špeciál-rétesliszt), 500g zemiakov, jedna kocka droždia, 1 lyžička soli, 5-6 dclmlieka POSTUP PRÍPRAVY V prvom rade si umyjeme zemiaky a v šupke ich uvaríme, necháme vychladnúť a potom očistíme. Múku preosejeme do väčšej misky, pridáme soľ. V múke urobíme priehlbinku, do ktorej rozmrvíme kocku droždia(nasypte na to štipôčku práškového cukru-to je taká malá finta) a zalejte vlažným mliekom, nemusíte hneď použiť celé množstvo naraz. Z okrajov pohrabkajte do stredu trocha múky ako keby ste chceli zasypať tie kvasnice v mlieku , ale úplne ich nezahrabte aby mali kaďiaľ rásť. Potom misu prikrite utierkou a nechajte stáť aspoň pol hodinku(môžte aj viac). Uvidíte ako Vám ten stred napuchol(teda pri čerstvých kvasniciach určite). Do tejto múkovo - kvasnicovej zmesi prepasírujte zemiaky, alebo postrúhajte na väčšom strúhadle a pridajte aj zbytok mlieka a všetko zmiešajte (najlepšie špirálovým mixérom), kto má silu tak rukami.Cesto potom vyklopte na dosku a zakrite utierkou, takto by malo odpočívať min.1hodinu a určite zdvojnásobí svoj objem.POZOR cesto nevaľkať, len odrežte z neho jeden hrubší pás a ten prerežte na kusy zhruba 10x10xm a pomúčenými rukami ich len rozťahujte a položte zatiaľ na pomúčený podnos, popichajte vidličkou a môžte nechať ešte trocha stáť. Potom vyprážajte na rozpálenom oleji a ukladajte na papierové obrúsky, aby zjedli za Vás ten prebytočný olej. A zo smotankou v ktorej rozmiešate cesnak, no mňam DOBRÚ CHUŤ. A ešte niečo, všetko naraz nespapáte tak zbytok cesta vložte do mikroténového sáčku- postojí aj týžden, len POZOR RASTIE aj v chladničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() tu sú všetky suroviny okrem droždia to ostalo v chladničke, a tento druh múky je zaručene najlepší, a u nás sa pije bezlaktózové mliečko aj z toho sú lángoše super ![]() rozmrvené kvasnice v múke ![]() zalejte trochou mlieka a zahrabkajte ![]() pozakrívajte utierkou ![]() a takto po pol hodine napuchnú ![]() pridajte prepasírované zemiaky a zmiešajte ![]() vyklopte na pomúčenú dosku a v strede jemne prerežte nožom ![]() po hodinke a viac takto narastie ![]() nevaľkajte, len po kúskoch odrezávajte a naťahujte cesto, popichajte vidličkou na pár miestach ![]() a vyprážajte, nezabudnite na servítky olej hlcú OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
saki s. (saki442) ID 99516 (24.11.2009, 22:14) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anka T. (Jja) ID 8406, mimibazar.sk/jja (20.4.2007, 13:00) |
su uzastne. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |