. .. .. .. .. .. .
. .

Najlepsie slane pirohy s dedkovou plnkou - RECEPT 10982

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 61360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Najlepsie slane pirohy s dedkovou plnkou


[ recept č. 10982 zo dňa  ]


Najlepsie slane pirohy s dedkovou plnkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Vacsinou sa mi uz nechce babrat s vajickovym cestom, takze robim cesto podla Lucky H. (gupky) z rohlikov http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432 a na plnku podla mojho dedka potrebujeme uvarene pretlacene zemiaky a listky mäty (susene alebo cerstve)

POSTUP PRÍPRAVY

Takuto plnku do pirohov som nikde inde ako u mojho dedka nejedla...je fakt skvela. Vyskusajte, neolutujete :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Na plnku si uvarime a popucime zemiaky. Osolime a podla chuti pridavame rozdrvenu mätu (ked davame cerstvu,posekame nadrobno). Nechame vychladnut a plnime pirohy.
Uvarene pirohy polejeme roztopenym maslom a osolime. Tak to robieva dedko. My - fajnovky - si davame na vrch kyslu smotanu a rozskvarenu slaninku ;o) Ako priloha je super kysle mlieko.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pre Adamka ku krstu | Najlepsie slane pirohy s dedkovou plnkou | Karamelove rezy na oplátke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.3.2010, 12:01)
Fakt mätu? Veď to má takú pepermintovú chuť, nie? Neviem si to predstaviť so zemiakmi. Keď budem zas niekedy robiť pirohy, musím skúsiť aspoň na malom množstve. *-) Tvoj dedko musel byť v kuchyni riadny experimentátor (Y) alebo bol kuchár? *-) a Janiček zdedil kuchárske gény? ,-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.3.2010, 12:32)
,-) skus, uvidis,ze je to min. zaujimave. my ako deti sme tie matove zemiaky vejedali len tak z hrnca,kym dedo "lipkal" pirohy ,-) fakt netusim,kde na to prisiel, je od Humenneho,tak mozno tam sa tak robievalo, neviem ,-)
a geny... tie mam po mamke, ona je taka nadsena kucharocka :-p dobra ucitelka, dobry vzor (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (5.1.2010, 21:23)
A my do postrúhaných zemiakov dávame bryndzu alebo tavený syr,namiesto slaninky opražená cibuľa,prípadne maslo a pažítka.Samozrejme,kyslá smotana todokoná. (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (B)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.1.2010, 12:12)
(Y) aj takto mame velmi radi
ODPOVEDAŤ
Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (18.8.2009, 9:18)
Receptik vyzera uplne uzasne (Y), uz som sa nan aj chystala, ale nikde nemozem zohnat susenu matu :-S davate tam kupovanu alebo z vlastnych zasob?
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.8.2009, 9:51)
barborka,ja mam vacsinou domacu susenu,ale da sa pouzit aj (kupovana) cerstva (L)
ODPOVEDAŤ
Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (18.8.2009, 20:10)
Ja som zhanala susenu matu v obchode medzi koreninami :-) skusim pohladat este cerstvu v crepnicku :-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.8.2009, 20:16)
(Y) tak ked vyskusas pirozky,daj vediet,ci chutili (L)
ODPOVEDAŤ
Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (5.1.2010, 21:16)
Vyskusala som :-) len som zabudla napisat.. muz mi pomahal zhanat matu ale ked doslo na jedenie tak zbabelec sa ich ani nedotkol a ani neochutnal :-S, dal si len klasicke bryndzove... pre mna boli taketo pirozky celkom zaujimava zmena :-) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.1.2010, 12:13)
;-) muz bude asi klasik ;-) som rada,ze aspon tebe chutili, resp. zaujali (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Baskax K. (Baskax) ID 129980 (5.1.2010, 21:12)
o
ODPOVEDAŤ
Milka -. (mimianka) ID 84111 (26.2.2009, 0:23)
mnaaaam zbožnujem pirôžky (zajic) (zajic) ja mam najradšej leen s masielkom ( s ramou ;-) ) a sestra zase s kyslou smotanou :) a do plnky pridávame aj trochu tvarohu, ktorý sa krásne roztečie :-) a musím priznať, že s mätou som to ešte neskúšala - vyskúšam ;) a eeešte niečo ;-) - my robíme cesto aj z pohankovej múky (takzvanej tatarky), potom majú pirôžky po sebe také bodky a je to možno aj zdravšie :-p
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.2.2009, 6:28)
pohankovu muku som este neskusala... ale urcite skusim. dobra vec na tychto pirozkov z rohlikov je, ze sa daju spravit aj z grahamovych rohlikov (uz som dala aj sojove) a teda je tam aspon stipka niecoho zdravsieho ;-)
ja som tiez pirohovo-haluskova, proste rydzo slovenska deva,takze skusame vsetky mozne kombinacie,ale dedkova plnka s matou je u mna No1 (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (25.2.2009, 9:09)
Aj my robievame plnku do pirohov s matou ale zemiaky zmiesame aj s troškou bryndze...a potom ešte do misy na pirohy davame viac bryndze a škvarky...mnaaaaaaaaaaaam |:o)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2009, 11:07)
mmm,vyskusame aj tak (Y)
ODPOVEDAŤ
jana k. (janka425) ID 45490 (24.2.2009, 16:10)
ahoj aj ja to tak robim hlavne v lete ked je mata čerstva a niekedy pridam do horucich zemiekov aj tvaroch a je to tieš super u nas pre zmenu to tak robila naša babka ked sme chodili na prazdniny.
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.2.2009, 17:19)
(Y) raz darmo - dedko s babkou vedia najlepsie ;-) u nas sa vacsinou ta mata dava susena,ale robila som aj s cerstvou, oboje su super :-p
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (7.2.2009, 23:19)
neviem si vôbec predstaviť ako by mohla chutiť takáto plnka, ale oslovila ma keď budem najbližšie robiť pirohy, časť vyskúšam s touto plnkou (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.2.2009, 10:13)
skus, verim,ze bude chutit (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu