Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Najlepsie slane pirohy s dedkovou plnkou
[ recept č. 10982 zo dňa 7.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Vacsinou sa mi uz nechce babrat s vajickovym cestom, takze robim cesto podla Lucky H. (gupky) z rohlikov http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432
a na plnku podla mojho dedka potrebujeme uvarene pretlacene zemiaky a listky mäty (susene alebo cerstve)
POSTUP PRÍPRAVY
Takuto plnku do pirohov som nikde inde ako u mojho dedka nejedla...je fakt skvela. Vyskusajte, neolutujete :o)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Na plnku si uvarime a popucime zemiaky. Osolime a podla chuti pridavame rozdrvenu mätu (ked davame cerstvu,posekame nadrobno). Nechame vychladnut a plnime pirohy. |
|
Uvarene pirohy polejeme roztopenym maslom a osolime. Tak to robieva dedko. My - fajnovky - si davame na vrch kyslu smotanu a rozskvarenu slaninku ;o)
Ako priloha je super kysle mlieko. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (26.3.2010, 12:01) |
Fakt mätu? Veď to má takú pepermintovú chuť, nie? Neviem si to predstaviť so zemiakmi. Keď budem zas niekedy robiť pirohy, musím skúsiť aspoň na malom množstve. Tvoj dedko musel byť v kuchyni riadny experimentátor alebo bol kuchár? a Janiček zdedil kuchárske gény? |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.3.2010, 12:32) |
skus, uvidis,ze je to min. zaujimave. my ako deti sme tie matove zemiaky vejedali len tak z hrnca,kym dedo "lipkal" pirohy fakt netusim,kde na to prisiel, je od Humenneho,tak mozno tam sa tak robievalo, neviem a geny... tie mam po mamke, ona je taka nadsena kucharocka dobra ucitelka, dobry vzor |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (5.1.2010, 21:23) |
A my do postrúhaných zemiakov dávame bryndzu alebo tavený syr,namiesto slaninky opražená cibuľa,prípadne maslo a pažítka.Samozrejme,kyslá smotana todokoná. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.1.2010, 12:12) |
aj takto mame velmi radi |
ODPOVEDAŤ |
| Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (18.8.2009, 9:18) |
Receptik vyzera uplne uzasne , uz som sa nan aj chystala, ale nikde nemozem zohnat susenu matu davate tam kupovanu alebo z vlastnych zasob? |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.8.2009, 9:51) |
barborka,ja mam vacsinou domacu susenu,ale da sa pouzit aj (kupovana) cerstva |
ODPOVEDAŤ |
| | | Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (18.8.2009, 20:10) |
Ja som zhanala susenu matu v obchode medzi koreninami skusim pohladat este cerstvu v crepnicku |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.8.2009, 20:16) |
tak ked vyskusas pirozky,daj vediet,ci chutili |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (5.1.2010, 21:16) |
Vyskusala som len som zabudla napisat.. muz mi pomahal zhanat matu ale ked doslo na jedenie tak zbabelec sa ich ani nedotkol a ani neochutnal , dal si len klasicke bryndzove... pre mna boli taketo pirozky celkom zaujimava zmena |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.1.2010, 12:13) |
muz bude asi klasik som rada,ze aspon tebe chutili, resp. zaujali |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Baskax K. (Baskax) ID 129980 (5.1.2010, 21:12) |
o |
ODPOVEDAŤ |
| Milka -. (mimianka) ID 84111 (26.2.2009, 0:23) |
mnaaaam zbožnujem pirôžky ja mam najradšej leen s masielkom ( s ramou ) a sestra zase s kyslou smotanou a do plnky pridávame aj trochu tvarohu, ktorý sa krásne roztečie a musím priznať, že s mätou som to ešte neskúšala - vyskúšam a eeešte niečo - my robíme cesto aj z pohankovej múky (takzvanej tatarky), potom majú pirôžky po sebe také bodky a je to možno aj zdravšie |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.2.2009, 6:28) |
pohankovu muku som este neskusala... ale urcite skusim. dobra vec na tychto pirozkov z rohlikov je, ze sa daju spravit aj z grahamovych rohlikov (uz som dala aj sojove) a teda je tam aspon stipka niecoho zdravsieho ja som tiez pirohovo-haluskova, proste rydzo slovenska deva,takze skusame vsetky mozne kombinacie,ale dedkova plnka s matou je u mna No1 |
ODPOVEDAŤ |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (25.2.2009, 9:09) |
Aj my robievame plnku do pirohov s matou ale zemiaky zmiesame aj s troškou bryndze...a potom ešte do misy na pirohy davame viac bryndze a škvarky...mnaaaaaaaaaaaam |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2009, 11:07) |
mmm,vyskusame aj tak |
ODPOVEDAŤ |
jana k. (janka425) ID 45490 (24.2.2009, 16:10) |
ahoj aj ja to tak robim hlavne v lete ked je mata čerstva a niekedy pridam do horucich zemiekov aj tvaroch a je to tieš super u nas pre zmenu to tak robila naša babka ked sme chodili na prazdniny. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.2.2009, 17:19) |
raz darmo - dedko s babkou vedia najlepsie u nas sa vacsinou ta mata dava susena,ale robila som aj s cerstvou, oboje su super |
ODPOVEDAŤ |
| Eva T. (Evulqa) ID 33802 (7.2.2009, 23:19) |
neviem si vôbec predstaviť ako by mohla chutiť takáto plnka, ale oslovila ma keď budem najbližšie robiť pirohy, časť vyskúšam s touto plnkou |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.2.2009, 10:13) |
skus, verim,ze bude chutit |
ODPOVEDAŤ |