končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Karneval rezy[ recept č. 10616 zo dňa 25.1.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Piskota: 8 vajec, 3/4 hrnceka kryst. cukru, 3/4 hrnceka polohrubej muky, 1/2 prdopec., marhulovy dzem na potretie upecenej piskoty, papier na pecenie Krem: 8 dcl vody, 100 gr. suseneho mlieka, 150 gr. jemneho kukuricneho skrobu GUSTIN, 225 gr. kryst. cukru, 1 maslo (Hera), Na ozdobu : 150 ml mlieka, 1 praskova slahacka, granko alebo struhana cokolada POSTUP PRÍPRAVY v obrazkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su uz naslahane, pridame cukor a slahame, kym nie je pena pekna tuha a leskla pridame zltka, ja ich miesam metlickami na najnizsich obratkach po castiach pridame muku zmiesanu s prdopec. zlahka vmiesam muku po castiach, ale uz len rucne piskotu pekne rozotrieme na plech vylozeny papierom na pecenie a pecieme pri teplote 190 stupnov cca 20 min. po upeceni a vychladnuti stiahneme papier z piskoty a vratime ju spat do plechu kym sa nam cesto pecie, pripravime si kasu. Susene mlieko zmiesame so skrobom a po cca 2 dcl pridavame vodu, dobre vymiesame a znovu pridame vodu a vymiesame. Nesmu byt hrcky. Ak by nahodou predsa len boli, tak to treba precedit. Kasu varime za staleho miesania, aby nam neprihorela! Ked uz mame kasu hotovu vsypeme cukor. Ja ho davam az takto na konci lebo ma tendenciu priharat. On sa vtej horucej kasi rozpusti. Zamiesame a odstavime zo sporaku. Za obcasneho premiesania (aby sa nam nevytvorila koza) nechame vychladnut. kym sa nam chladi kasa, tak si slahacom naslahame 1 maslo. Vychladnutu kasu v mensich mnozstvach zamiesame do rozslahaneho masla. piskotu potrieme marhulovym dzemom (nezamienajte za pikantny, nanajvys ak pouzijete broskynovy), potom natrieme plnku a odlozime na chvilu do chladnicky. Ja som dala na 10 minut do mraznicky. kym sa kolacik chladi, pekne si vyslahame praskovu slahacku, ktoru natrieme na schladeny kolacik slahacku posypeme grankom alebo nastruhame cokoladu no a uz sme vo finale, takze poziadame nasho draheho, aby nam urobil dobru kavicku, my vylozime nozky a vychutnavame si skvely pocit z dobre odvedenej prace a famoznu chut tohoto kolacika :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (26.1.2009, 7:40) | |
vyzerá to super, isto vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.1.2009, 20:31) | ||
Ivka vyskusaj, naozaj ma skvelu chut. | ||
ODPOVEDAŤ |
silvia b. (bocanka) ID 57593 (25.1.2009, 19:35) | |
vyzera fantasticky urcite ho upeciem mnam | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (25.1.2009, 21:07) | ||
Silvinka dakujem.Je naozaj super. | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (25.1.2009, 19:30) | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (25.1.2009, 21:05) | ||
Draha, to co kricis? Ze chces aj ty? | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (26.1.2009, 16:52) | |||
že váhaš | |||
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.1.2009, 19:49) | ||||
Odpoved jednoducha: upec si | ||||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (25.1.2009, 19:32) | ||
Aďka, koláčik vyzerá super a určite tak aj chutí | ||
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (25.1.2009, 21:02) | |||
vdaka Lucka. Moj drahy ho dnes komentoval: "Konecne poriadny kolacik" No co k tomu dodat? | |||
ODPOVEDAŤ |